fotboll gronP04
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst smakar alltid gott

Tidig morgonmatch, sömniga ben...men vad gör det då man vill vinna! Och det gjorde man.


Matchresultat: EIF - VIFK City 3 - 1 (0 - 0)
Fotografier från matchen hittas här

Det är ju aldrig roligt med tidiga morgonmatcher och det var inget undantag idag heller. Klockan 09:00 inledde EIF:s P04 lag mot hemmalaget VIFK City. Skribenten har sett ett och annat juniorlag i otaliga olika åldersgrupper som spelar morgonmatcher. EIF:s P04 är nog ett litet annorlunda lag, bara litet. Man var bra med i matchen från början och när cirka 10 minuter var spelat av första halvlek så kom man igång på allvar. Laget vann närkamper och man kämpade om bollen. Bollen rullades upp fint på kanterna av mittfältarna som sedan spelade in bollen framför mål. Detta resulterade i flera farliga tillfällen och med flera farliga skott på mål. Dock kom man inte närmare än ett hårt stolpskott i första halvlek.

Andra halvlek med målkalas

Andra halvlek inleddes i klar EIF dominans. Man rullade upp bollen fint både i mitten och på kanterna. Ett av dessa fina anfall avslutades med att Axo Claesson (bilden nedan) förde fram bollen och avslutade med att Axo chippade bollen över målvakten och turneringens första mål var gjort. Efter detta mål fick EIF ett ännu större övertag och man rullade upp flera fina anfall.

 DSC7758

Ett av anfallen som rullades upp bröts av en VIFK mittback, såg dock ut som bollen var emellan. Men man tackar och tar emot. Tomi Sandberg (bilden nedan) ställde sig bakom bollen och sköt ett hårt skott mål. Målvakten gick ut men den hala bollen slank genom handskarna och 2 - 0 var ett faktum. Nu blev laget litet för defensivt och VIFK kom att pressa på under cirka fem minuter. Den hårda höga pressen resulterade även i en 2 - 1 kvittering cirka 3 minuter före slut.

 DSC7706

Men EIF ger sig inte, direkt efter avspark började laget igen pressa på VIFK försvaret och cirka 1 minut före slutsignalen fick Linus Sandell (bilden nedan )bollen och bredsidade in bollen behärskat förbi målvakten som även stod litet fel placerad. I och med det var matchen punkterad och inte långt därefter visslade domaren av matchen som slutade i en 3 -1 seger!

 DSC7749
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon