fotboll gronP04
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorlag
  • P04
  • Aktuellt
  • Vinst igen och kvartsfinal nästa i WFC

Vinst igen och kvartsfinal nästa i WFC

Tack vare första platsen i gruppen blev det sovmorgon för pojkarna, vem klagar på det.


Matchresultat: EIF - FS Metta 1 - 0 (0 - 0)
Fotografier från matchen finns här

Det som blev klart efter att pojkarna vann gruppen på fredag var att laget skulle spela om de 16 bästa platserna. Nu väntade en match där man kunde ta sig in bland de åtta bästa lagen i turneringen. Det var fokuserade pojkar med bestämda blickar som värmde upp vid plan MTV12, på det stora fotbollsfältet. Det är inget litet fotbollsfält då det inrymmer 22 planer, så var och en kan tänka sig att det sjuder av aktivitet och det vimlar av mänskor då där spelas matcher hela tiden på alla planer samtidigt.

EIF pojkarna skulle möta ett lettiskt lag från Riga från en förening som hette FS Metta. Spelarna var alla födda 2005 och var helt klart ett tävlingslag som var på turné för att skaffa sig resultat och något annat än vinst fanns inte i deras tankar. Samma inställning hade även de grönaklädda pojkarna. Aj jo, det visade sig att även FS Metta hade en helt grön speldress och var dessutom utan en annan färgs skjortor. Så efter litet dividerande så fick de låna EIF:s orange västar.

 DSC8261

Matchen styrdes från första stund av de grönklädda EIF spelarna, letterna kom egentligen aldrig in ordentligt i matchen. Främst för att de var fysiskt mycket mindre än Ekenäs killarna, men också för att EIF:arna var mycket taggade och ville verkligen vinna. Man vann så gott som alla närkamper, man skapade mycket chanser framför det lettiska målet. Metta kom inte mycket närmare än 16 meters sträcket där bollarna antingen togs bort eller så bara tog anfallet slut då bollen rullade ut förbi målet.

En spelare som spelat hela turneringen suveränt är Lukas Glöersen (bilden nedan) som spelar som mittback. Från match till match har han varit en riktig klippa som den sista utposten framförm målvakten. Endast ett insläppt mål på fyra matcher ger en bra bild av hur bra hela försvarslinjen spelat. Framförallt i denna match visade sig hans lugn och säkerhet vara just det försvaret behövde. Linus Holmberg i målet kom ganska lätt undan, men det klagar han knappst på.

DSC 8408

Det visade sig dock vara litet svårare denna match att få målen gjorda. Det var många som ville göra mål men det bara ville sig inte. Detta gjorde också att lagen gick till pausvila med noll gjorda mål, dvs 0 - 0.

Andra halvlek inleddes även den i EIF dominans där bland annat Jonatan Blomberg ideligen ställde till med besvär för det lettiska försvaret.  Men det ville sig inte riktigt. Men sen...

Pojkarna har en inövad specialhörna, vi avslöjar inte här hur den går till. MEN den fungerar, den fungerar verkligen och det fick Metta känna på idag då bollen spelades in efter litet special"grejer" och den hamnade hos Nico Gabrielsson. Ett förlösande jubel utbröt bland både föräldrar som hos pojkarna. Målet firade Nico (bilden högst upp) med en häftig volt mitt på plan. Efter målet höll EIF tätt bakåt och skapade några chanser till. Men inga flera mål gjordes och pojkarna var klara för KVARTSFINAL! Vilken bragd! Härligt!

DSC 3016
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon