fotboll gronP04
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst igen och in bland 16 bästa

Även in den andra matchen blev det vinst, denna gång med hela 7 - 0.

Matchresultat: EIF - Ajax Sarkkiranta 7 - 0 (4 - 0)
Fotografier från matchen finns här

Det länge utlovade och "efterlängtade" regnet kom äntligen just till den andra matchen som började 17:20 och spelades mot Ajax Sarkkiranta. En förening som kommer från Kempele litet söder om Uleåborg. Föreningens P04 lag har spelare i tre olika tävlingsgrupper i norra finlands distrikt. Med det som bakgrund kan man aldrig veta hurudant lag man skall möta. Litet vägledning gav resultatet från VIFK City - Ajax Sarkkiranta som slutade 3 - 1. Det skulle kanske bli en lätt match för EIF, eller så inte. Om någon undrar vad bilden från ligamatchen VPS - FC Lahti har med detta och göra så kan vi berätta att laget tillsammans med 1000 andra juniorer var och titta på matchen och tillika invigningen av den nya fotbollsarenan Elisa arenan i Vasa. Men nu tillbaka till pojkarnas match.

Från första början såg EIF pojkarna till att inte ge en tum utrymme åt motståndarlaget. Man försvarade kompakt och spelade bollen fint upp via kanterna och det tog inte länge förren det första målet var ett faktum. Det var Lucas Johansson (bilden nedan) som gorde matchens första mål, just efter ett av dessa anfall. En bra bild av spelet och hur hög press EIF pojkarna höll är det att Lucas som gjorde målet spelar i försvaret.

DSC 2269

När då målkranen var öppnad så kunde ju inte pojkarna låta bli att göra flera mål. Jonathan Blomberg (bilden nedan) var vid flera tillfällen mycket farlig och kom till flera fina avslut. Två (2) av dessa avslut ledde även till mål på en inte allt för glad och upprymd motståndarmålvakt. Jonathan som är snabb och flink i fötterna fick många av motståndarlagets backar att veckla in sig i sina egna ben när han rundade dem.

DSC 2447

Målkanon nummer ett i matchen mot Ajax Sarkkiranta var Axo Claesson (bilden nedan). Han rundade målvakten hela fyra (4) gånger under matchens gång. Några riktiga fräckisar blev det även där målvakten blev helt utspelad. Tror nog att den målvakten gärna skulle varit någon annanstans denna dag.

DSC 2258

Fortsättningen under lördag blir följande:

16 delsfinal 10:40 EIF - FC Metta plan: MTV12
Laget inleder med en match mot FC Metta från Lettland, klubben kommer från Riga. På basen av resultaten laget presterat så är det stört omöjligt att säga hurudan fotboll laget spelar.

Efter det är det öppet hur laget spelar vidare men något som är klart är följande:
Vinner laget så spelar man om placering 1 - 8 och då är matchen 13:10 på MTV11 då möter man vinnaren från matchen VIFK Viikinga - TOU
Förlorar laget så spelar man om placeringar 9 - 16 och då är matchen 14:50 på Isolahti B då möter man förloraren från VIFK Viikinga - TOU
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon