fotboll gronP04
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Straffrevanch och glädjefnatt

...man vill aldirg förlora på straffar...men att vinna på straffar än en helt annan sak.

Matchresultat: EIF - Pallo Iirot keltainen 1 - 1 (0 - 0), straffar 3 - 1
Fotografier hittar ni här

Tidig väckning, morgonmatch, hur skulle detta gå? Parkeringarna tomma, spelplanerna öde endast några lag som värmer upp och föräldrar som förundrar sig över: hur orkar dessa pojkar? Nog  orkar de, litet sömn, något att äta och så en boll som hör till deras favorithobby. Där har ni ingredienserna för att orka spela fotboll tre dagar i sträck.

DSC 3531

Som sagt, tidig morgonmatch och spel om platserna 5 - 8. Säkert fanns gårdagens straff-förlust någonstans gömd i spelarnas huvuden. Men det såg man inte av under matchen. EIF kom bra in i matchen och kunde rulla boll samt bygga upp några fina anfall under de första 10 minuterna av matchen. Sen vaknade Pallo Iirot keltainen och tog mera och mera över spelet. Pojkarna fick verkligen börja kämpa om bollarna och Linus Holmberg i målet fick töja på sig några gånger riktigt ordentligt. Cirka fem minuter före pausvilan kom en av Iirot spelarna åt bollen litet utanför 16 meterna varifrån han kunde slå ett hårt riktat skott förbi Linus i målet och 0 - 1 var ett faktum. Så till paus gick pojkarna i ett 0 - 1 underläge.

Andra halvlek fortsatte ganska långt på samma sätt. EIF misslyckades med en hel del passningar, man tappade bollen på mittfältet och Pallo Iirot kunde göra snabba motanfall. Det verkade inte finnas någon väg in genom deras försvar. Tränarna gjorde en helt rätt taktiskt ändring cirka 5 minuter före slut då man övergick till två spetsar och endast två backar. På så sätt fick man en hård press på motståndarna. Det man vill med en dylik ändring är att få ner bollen så lågt som möjligt mot motståndarnas mål, och det lyckades man med. EIF fick flera frisparkar då motståndarna var tvunga att ta fel för att få bort bollen.

Men den stora vändningen kom då EIF låg högt uppe och pressade och en Pallo Iirot back passade hem bollen. Nu fick alla runt planen och på planen se hur ojämna planerna varit under turneringen. Bollen rullade rätt så hårt mot målvakten som på en helt nomal jämn plan bara behövt ta emot den med foten och passa den vidare till en ytterback. MEN så gick det inte denna gång. Bollen studsade okontrollerat till och gled över målvaktens fot och fortsatte sin framfart mot det tomma målet. Målvakten försökte desperat hinna ifatt men bollen rullade obarmhärtigt i mål och 1 - 1 var ett faktum.

Efter det klarade inte någotdera laget av att avgöra, EIF försökte på speltid få ett mål till men det lyckades inte. Domaren blåste av matchen och lagen stod inför en ny straffsparkstävling.

DSC 3487

Idag tog man revansch, och vilken revansch. Linus Holmberg i målet var en klippa. De första straffläggarna lade båda in sina bollar. Sedan kom vändningen. Linus tog en gamesaver (bllden ovan) och plötsligt låg EIF i förarsätet. Så när Lucas Johansson gick fram till bollen för att slå den tredje straffen var det en mycket spänd tystnad runt planen. Skulle han lyckas eller inte? JAAAAA, bollen i mål och totalt glädjefnatt! Härlig vinst och till följande match om placeringarna 5 - 6 mot IK, den matchen börjar oberoende 12:20 på planen MTV12

DSC 3504
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon