fotboll gronP04
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorlag
  • P04
  • Aktuellt
  • Femte placering i Wasa football cup

Femte placering i Wasa football cup

Det fanns ännu en växel kvar efter straffvinsten på morgon, och det fick IK (Ilmajoen Kisailijat) känna av då man spelade om 5 och 6 plats.

Matchresultat: EIF - IK 3 - 1 (1 - 0)
Fotografier hittar ni här


EIF P04 inledde mycket piggt och skapade mycket direkt från början. Spelarna var taggade och gav inte en tum med utrymme åt motståndarna. Man märkte att det fanns en stor vilja att vinna matchen och avsluta turneringen på bästa sätt. Första chansen att göra mål hade Nico Gabrielsson (bilden nedan) då hans skott gick i stolpen, inte många minuter senare kom han igenom med bollen med den ville inte in i mål, IK var i gungning.

DSC 3870

Efter en hård inledning av EIF kom även IK in i matchen men deras försök mot EIF:s mål var lätta skott som Linus Holmberg lätt kunde ta. Jonatan Blomberg (bilden nedan) var den spelare som först skulle näta för EIF. Jonatan fick bollen på vänster kant och körde in mot mål, målvakten kom emot men Jonatan satte behärskat in bollen bakom den bortspelade målvakten. Efter målet hade EIF en kort stund ett riktigt stort övertag och det fanns möjlighet till flera mål men de uteblev. Inte heller IK hade nämnvärt med chanser så till halvtidsvila gick EIF med 1 - 0 ledning.

DSC 3764

Tränarna Mixu Claesson och Macke Henriksson använde sig av spelarna på ett bra sätt under hela första halvlek. Man bytte in färska fötter i lämplig takt så att man hela tiden kunde uppehålla ett fysiskt övertag. Under pausvilan peppade tränarna helt klart spelarna för när de kom in på planen på nytt var de ännu mer taggade. Nu ville man sätta punkt på matchen med åtminstone ett mål.

En mycket bra spelplatsändring tränarna gjorde under turneringen var att flytta Miksu Savolainen (bilden nedan) som back. Under denna match spelade han högerback och presterade ännu bätte än då han spelade vänsterback dagen innan. Man har helt klart hittat en bra spelplats för Miksu. Främst för att att han så effektivt kan bryta motståndarnas anfall tillika som han mycket skickligt kan föra upp bollarna och skapa farliga situationer tillsammans med mittfältarna och anfallarna. Ett av dessa anfall där Miksu förde upp bollen avslutade han just på det sättet. Det vill säga, han förde upp bollen och efter några väggpassningar fick han bollen tillbaka och nätade bakom en chanslös IK målvakt och 2 - 0 var ett faktum.

DSC 3900

I det här skedet var nog publiken övertygad om att matchen var i paket och femte platsen klar. Med cirka 7 minuter kvar på klockan såg det bra ut. Men IK ville annorlunda. De lyckades genom en liten felbedömning av EIF målvakten Linus kvittera till 2 -1. Men trots det kvitteringsmålet var det aldrig någon fara att EIF skulle tappa ledningen. EIF pojkarna bara fortsatte att kämpa om varje boll. Man vann massor med dueller och förde upp bollen mot IK målet. Det skulle visa sig att "Man of the match" Miksu Savolainen var den som satte punkt för alla IK:s försök att utjämna. Miksu förde för andra gången upp bollen längs höger kant, fintade 3 till 4 spelare och lade in bollen bakom en chanslös målvakt. Matchen var i paket och en härlig femte plats var säkrad.

För statistiksnickarna så kan det nämnas att EIF inte förlorade en enda match på ordinarie speltid. Den enda förlusten kom i kvartsfinal på straffar efter att matchen slutat 0 - 0. Laget gjorde 15 mål och släppte endast in 3 mål under ordinarie speltid, här är inte räknat med straffsparkstävlingarna. Inte ett enda gult kort trots att laget spelade ett betydligt mera fysiskt spel jämfört med lagen från Österbotten och norra finland. Roligt var också att se att laget trots motgångar på plan stundvis, inte börjar gnälla på varandra utan man istället peppar varandra och ropar saker som "kom igen", "bra försök", "nästa gång går bollen in" osv osv, helt rätt inställning av spelarna. Det är aldrig bra att få in dåliga vibbar i laget utan man skall alltid peppa varandra. Grattis ännu en gång till hela laget och tränarstaben! En härlig turnering i härligt sällskap!

DSC 3568
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon