fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt

Årets ligatränare föreläste för P98 spelarna

EIF P98 deltar i Mariahamns cup som inletts i snöyra. Litet förbryllande är det att bege sig till en fotbollsturnering i årets första snöoväder. En liten extra krydda kan man lugnt säga.

Lagmöte och träff med årets ligatränare

Allt för länge fick inte pojkarna vila efter incheckningen och rumsfördelningen. Redan klockan 15:00 var det dags för lagmöte där vi tränare gick igenom säsongen som gick och säsongen som skall komma. Dagens överraskning för pojkarna var att årets ligatränare, Toni Korkeakunnas från ligalaget MYPA kom på besök för en stund och berättade litet om lagets träning och förberedelser inför ligamatcher.

mariehamncup fredag2 mariehamncup fredag1

Titeln som årets tränare var helt färskt, så färsk att vi läste om det en stund innan lagträffen på text-TV. En mycket lugn och trevlig "Toke" berättade för pojkarna om lagets träningsupplägg och hur viktigt det är att träna även på fritiden. Dessutom talar Toke mycket bra svenska så allt hölls på svenska för pojkarna. Toke visade även vad han skulle berätta åt lagets spelartrupp senare på fredag kväll, dvs matchgenomgången var så färsk att inte ens spelarna hade sett den. Skall bli roligt att se hur laget förverkligar Tokes plan under lördagens liga match.

Middag och plangranskning.

Mera mat, och litet fritid bjöd programmet på till följande. Middag serverades 17:00 varefter pojkar begav sig ut på stan för en stund i riktig december kyla. Tränarstaben gick till Wiklöf Arenan för att granska morgondagens spelplan. Ser helt bra ut, och belysningen verkar vara en hel del bättre än uppe i Karis. Nu väntar Bond film och en natts sömn i hotellsängar.

mariehamncup fredag3

Elina Allén uttagen till regionlaget

bollforbundet logo svDen unga damspelaren / flickspelaren Elina Allén (-97) är uttagen till Nylands distrikts regionlag. Regionlaget håller ett träningsläger i oktober. Hon är den enda spelaren som är uttagen från Västnyland, övriga spelare kommer främst från Esbo och Vanda regionen.

Regionlagen som bildas i Finland efter att piirijoukkue cup är spelad är det första steget mot ett eventuellt kommande spel i Finlands landslag.

                     Här kan du läsa mera om truppen.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon