fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt

COERVER INFORMATION OCH ANMÄLAN

Hej!

Välkomna att delta i ett mini träningsläger. Coerver develop weekend i Ekenäs baserar sig på den internationella träningsmetoden Coerver Coaching.

Ifjol var Coerver i Ekenäs och höll tränarutbildning under ett helt veckoslut samt ett minicamp. Nu följer vi upp det med mera tränarutbildning och ett större träningscamp för hela 100 spelare.

Att delta kostar 45 € och för det erhåller man träning 6 h samt en Adidas coerver t-shirt (tekniskt material).

Som tränare under veckoslutet fungerar Dennis Stjernfeldt


Här kan du klicka fram den officiella inbjudan pdfDevelop_Weekend_Ekenäs.pdf

coerver anmal dig har

Årets ligatränare föreläste för P98 spelarna

EIF P98 deltar i Mariahamns cup som inletts i snöyra. Litet förbryllande är det att bege sig till en fotbollsturnering i årets första snöoväder. En liten extra krydda kan man lugnt säga.

Lagmöte och träff med årets ligatränare

Allt för länge fick inte pojkarna vila efter incheckningen och rumsfördelningen. Redan klockan 15:00 var det dags för lagmöte där vi tränare gick igenom säsongen som gick och säsongen som skall komma. Dagens överraskning för pojkarna var att årets ligatränare, Toni Korkeakunnas från ligalaget MYPA kom på besök för en stund och berättade litet om lagets träning och förberedelser inför ligamatcher.

mariehamncup fredag2 mariehamncup fredag1

Titeln som årets tränare var helt färskt, så färsk att vi läste om det en stund innan lagträffen på text-TV. En mycket lugn och trevlig "Toke" berättade för pojkarna om lagets träningsupplägg och hur viktigt det är att träna även på fritiden. Dessutom talar Toke mycket bra svenska så allt hölls på svenska för pojkarna. Toke visade även vad han skulle berätta åt lagets spelartrupp senare på fredag kväll, dvs matchgenomgången var så färsk att inte ens spelarna hade sett den. Skall bli roligt att se hur laget förverkligar Tokes plan under lördagens liga match.

Middag och plangranskning.

Mera mat, och litet fritid bjöd programmet på till följande. Middag serverades 17:00 varefter pojkar begav sig ut på stan för en stund i riktig december kyla. Tränarstaben gick till Wiklöf Arenan för att granska morgondagens spelplan. Ser helt bra ut, och belysningen verkar vara en hel del bättre än uppe i Karis. Nu väntar Bond film och en natts sömn i hotellsängar.

mariehamncup fredag3

Förskolefotbollen var åter igen en succé

Den traditionella förskolefotbollsturneringen spelades 7.3. i Ekenäs Bollhall. I år deltog igen alla förskolebarn från daghemmen i Ekenäs, Snappertuna, Västerby, Österby, Tenala, Bromvar och Prästkulla.

Turneringen inleddes prick 10:00 på två planer. Varefter matcherna rullade på fram till klockan 13:00. Alla lag spelade fyra matcher som var 12 minuter långa. På planen spelade 5 spelare och en målvakt. Daghemmen sköter själv om mat och transport medan EIF:s fotbollssektion ansvarar för iordningställandet, domare och att allt löper som det skall.

I turneringen spelade man inte i år heller om poäng. Inga resultat skrevs heller upp utan alla spelare som deltar är vinnare. Efter att daghemmet hade spelat alla sina matcher fick alla spelare medalj och diplom. Daghemmet fick en helt ny fotboll för vårens utomhus aktiviteter.

I samband med denna turnering är det också start för bildandet av nya lag. Den första föräldra träffen för Pojkar och Flickor födda 2006 arrangeras i EIF fotbolls klubblokal den 26.3. kl. 18:00.

Elina Allén uttagen till regionlaget

bollforbundet logo svDen unga damspelaren / flickspelaren Elina Allén (-97) är uttagen till Nylands distrikts regionlag. Regionlaget håller ett träningsläger i oktober. Hon är den enda spelaren som är uttagen från Västnyland, övriga spelare kommer främst från Esbo och Vanda regionen.

Regionlagen som bildas i Finland efter att piirijoukkue cup är spelad är det första steget mot ett eventuellt kommande spel i Finlands landslag.

                     Här kan du läsa mera om truppen.

Klubblokalen uppsnyggad

Klubblokalen har fått en rejäl ansiktslyftning under vintern. Man har bland annat målat väggarna, bytt ut de skrangliga pokalhyllorna och lagt in laminatgolv. Arbetet kommer att fortsätta ännu en tid med att fixa belysningen och det lilla köket så att även det kan användas.

20130222- DSC5257 20130222- DSC5262

Ett stort tack till de två snickarna/gårdskarlarna som EIF fotboll har haft glädje av i arbetet. Även ett jättestort tack till Eklöven som varit med och lagt in det nya golvet.

Möblemanget är även utbytt och vi hoppas att alla användare av klubblokalen använder lokalen varsamt så har vi den i gott skick ännu länge framöver.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon