fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
nyttlag2018pojkar nyttlag2018flickor
  • Juniorer
  • Aktuellt

Mycket lyckat Coerver veckoslut med tränarutbildning och camp

För andra gången inom cirka ett halvt år besökte Coerver Sverige EIF fotboll för att hålla tränarutbildning och developing camp för juniorerna. Från fredag 12.4. - söndag 14.4. tillbringade instruktörerna det mesta av tiden i Västerby fotbollshall.

Det var redan andra gången som Coerver tränarna Dennis Stjernfeldt och Peter Udd besökte Ekenäs för att utbilda föreningens tränare och spelare i Coervers hemligheter. Instruktörerna hämtades från flygfältet på fredag eftermiddag för att sedan köras raka vägen till inkvarteringen för incheckning. Redan klockan 17:00 inledde Dennis och Peter förberedelserna i klubblokalen inför kvällens tränarutbildning. Under fredag kväll (17:00 - 21:00) utbildare Dennis och Peter juniortränarna i nya Coerver saker och metoder. Vissa saker repeterades från föregående gång, men en hel del var nytt och intressant. Tränarna själva, tretton (13) till antalet fungerade som modellgrupp.

Junior development weekend  och mera tränarutbildning

Lördag startade med tidning väckning och genom förberedelser i Västerby fotbollshall redan klockan 08:00. De första ivriga spelarna anlände 08:40 för att säkert vara på plats då juniorlägret började klockan 09:00. Under förmiddagspasset (09 - 12) deltog 33 spelare från F04, P04, P03, F02/03. Efter en snabb lunch med pizza istället för pasta (som beställdes), var man redo för de äldre juniorerna. Sjutton ivriga spelare i ålder P02 - P98 tågade in i hallen för att de också träna tre timmar mellan 13:00 - 16:00. Mycket av övningarna var helt nya och många av de tränare som deltog kvällen innan följde med hela dagen i hallen. Främst för att lära och se på hur Dennis och Peter utförde träningarna men också för att titta på sina egna adepter.

Omedelbart efter att träningslägret tog slut hoppade alla i bilen för att på nytt sätta sig i klubblokalen för att lyssna på instuktörernas utbildning. För att sedan igen fortsätta i fotbollshallen mellan 17:30 - 20:00. När då lördagen började gå mot sitt slut kunde alla mycket nöjt konstatera att det varit två mycket givande dagar med tränarutbildning.

Söndagsträningar och hemfärd

Juniorlägret fortsatte med samma grupper och samma tider som under lördag. Dock var denna dag litet annorlunda än tidigare träningar Coerver ledare hållit förut. Nu betonade man betydligt mera spelupplägg och anfallsteknik vilket är en av Coervers grundpelare. Att anfalla och göra mål. Söndagen gav även den enormt mycket nya idér åt de närvarande EIF tränarna.

Deltagare från andra klubbar

Glädjande deltog även tränare från grannklubben BK-46. En inbjudan hade sänts ut till BK-46 vilket mottogs positivt. Förutom tränare från BK-46 deltog även flera spelare från samma klubb och en hel billast med ivriga P03 spelare från Ingå IF. Helt klart är att man även i grannklubbarna uppskattar dylika träningsläger.

Fortsättning följer

En fortsättning är inplanerad till april 2014, med ett stort Coerver camp för juniorerna. Redan nu kan man lägga in ett märke i kalendern att det troligtvis arrangeras 4. - 6.4. 2014.

Förskolefotbollen var åter igen en succé

Den traditionella förskolefotbollsturneringen spelades 7.3. i Ekenäs Bollhall. I år deltog igen alla förskolebarn från daghemmen i Ekenäs, Snappertuna, Västerby, Österby, Tenala, Bromvar och Prästkulla.

Turneringen inleddes prick 10:00 på två planer. Varefter matcherna rullade på fram till klockan 13:00. Alla lag spelade fyra matcher som var 12 minuter långa. På planen spelade 5 spelare och en målvakt. Daghemmen sköter själv om mat och transport medan EIF:s fotbollssektion ansvarar för iordningställandet, domare och att allt löper som det skall.

I turneringen spelade man inte i år heller om poäng. Inga resultat skrevs heller upp utan alla spelare som deltar är vinnare. Efter att daghemmet hade spelat alla sina matcher fick alla spelare medalj och diplom. Daghemmet fick en helt ny fotboll för vårens utomhus aktiviteter.

I samband med denna turnering är det också start för bildandet av nya lag. Den första föräldra träffen för Pojkar och Flickor födda 2006 arrangeras i EIF fotbolls klubblokal den 26.3. kl. 18:00.

William Lindqvist uttagen till U15 pojk landslaget

Ekenäs IF bördiga William Lindqvist (-98) är uttagen till det nyaste pojklandslaget U15. Detta är den första grupp som tagits ut för en officiell landskamp. Laget kommer att spela en dubbellandskamp mot Irland den 16.4 och 18.4. på Irland. William Lindqvist flyttade för 3 år sedan till FC Honka där han nu även spelar i deras akademilag för pojkar födda 1998. I fjol deltog William i slutturneringen för distriktslag och blev där även uttagen till all-starlaget.

nyhet 2013 4 6bFörutom William Lindqvist har även Benjamin Källman varit med i uttagningarna till U15 landslaget. Han blev dock inte denna gång uttagen utan är utsedd just nu till hemmareserv. Vilket i praktiken betyder att bir någon sjuk eller skadad så skall han vara beredd att rycka in för att spela i den blå vita dressen. Till vardags spelar Benjamin Källman även han i FC Honka.

Då pojkarna inte spelar eller tränar med FC Honka, tränar man på hemmaplan med EIF:s olika lag allt från herrakademin, B17 till P98 samt Raseborgs Idrottsakademi.

Klubblokalen uppsnyggad

Klubblokalen har fått en rejäl ansiktslyftning under vintern. Man har bland annat målat väggarna, bytt ut de skrangliga pokalhyllorna och lagt in laminatgolv. Arbetet kommer att fortsätta ännu en tid med att fixa belysningen och det lilla köket så att även det kan användas.

20130222- DSC5257 20130222- DSC5262

Ett stort tack till de två snickarna/gårdskarlarna som EIF fotboll har haft glädje av i arbetet. Även ett jättestort tack till Eklöven som varit med och lagt in det nya golvet.

Möblemanget är även utbytt och vi hoppas att alla användare av klubblokalen använder lokalen varsamt så har vi den i gott skick ännu länge framöver.

COERVER INFORMATION OCH ANMÄLAN

Hej!

Välkomna att delta i ett mini träningsläger. Coerver develop weekend i Ekenäs baserar sig på den internationella träningsmetoden Coerver Coaching.

Ifjol var Coerver i Ekenäs och höll tränarutbildning under ett helt veckoslut samt ett minicamp. Nu följer vi upp det med mera tränarutbildning och ett större träningscamp för hela 100 spelare.

Att delta kostar 45 € och för det erhåller man träning 6 h samt en Adidas coerver t-shirt (tekniskt material).

Som tränare under veckoslutet fungerar Dennis Stjernfeldt


Här kan du klicka fram den officiella inbjudan pdfDevelop_Weekend_Ekenäs.pdf

coerver anmal dig har

Årets ligatränare föreläste för P98 spelarna

EIF P98 deltar i Mariahamns cup som inletts i snöyra. Litet förbryllande är det att bege sig till en fotbollsturnering i årets första snöoväder. En liten extra krydda kan man lugnt säga.

Lagmöte och träff med årets ligatränare

Allt för länge fick inte pojkarna vila efter incheckningen och rumsfördelningen. Redan klockan 15:00 var det dags för lagmöte där vi tränare gick igenom säsongen som gick och säsongen som skall komma. Dagens överraskning för pojkarna var att årets ligatränare, Toni Korkeakunnas från ligalaget MYPA kom på besök för en stund och berättade litet om lagets träning och förberedelser inför ligamatcher.

mariehamncup fredag2 mariehamncup fredag1

Titeln som årets tränare var helt färskt, så färsk att vi läste om det en stund innan lagträffen på text-TV. En mycket lugn och trevlig "Toke" berättade för pojkarna om lagets träningsupplägg och hur viktigt det är att träna även på fritiden. Dessutom talar Toke mycket bra svenska så allt hölls på svenska för pojkarna. Toke visade även vad han skulle berätta åt lagets spelartrupp senare på fredag kväll, dvs matchgenomgången var så färsk att inte ens spelarna hade sett den. Skall bli roligt att se hur laget förverkligar Tokes plan under lördagens liga match.

Middag och plangranskning.

Mera mat, och litet fritid bjöd programmet på till följande. Middag serverades 17:00 varefter pojkar begav sig ut på stan för en stund i riktig december kyla. Tränarstaben gick till Wiklöf Arenan för att granska morgondagens spelplan. Ser helt bra ut, och belysningen verkar vara en hel del bättre än uppe i Karis. Nu väntar Bond film och en natts sömn i hotellsängar.

mariehamncup fredag3
vecka1 fotisksola2017
vecka2 fotisksola2017
vecka1och2 fotisksola2017
ny juniorspelare
fotbollsskola2017
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon