fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
julkalenderheader2018
  • Juniorer
  • Aktuellt

EIF juniorer återvänder

Nu är det klart att trion Benjamin Källman, William Lindqvist och Tony Pihlström spelar fotboll för Ekenäs IF:s fotbollsherrar säsongen 2014.

Benjamin och William är gamla EIF-spelare som nu efter några säsonger för Esbolaget FC Honka återvänder till moderklubben.

Pihlström spelade redan i höstas några matcher för EIF. Alla tre spelarna har spelat juniorlandskamper de senaste åren.

EIF:s P99 lag spelade turnering i Spanien

EIF:s P99 lag gjorde under hösten en oförglömlig fotbollsresa till Spanien där laget deltog i en internationell turnering. EIF laget placerade sig som tvåa i gruppspelet och spelade således om placeringarna 5 - 8,  i den sista matchen vann man Vallensbaeck IF med hela 4 - 0 och placerade sig på en hedervärd 7:e plats.

Turneringssdg 1:

Efter ett par dagar semester körde Costa Brava Cup igång idag.

Dagens match avgjorde Theo efter ett par minuter genom att finta genom det Danska försvaret. Hela laget jobbade hårt hela matchen, många bra chanser hade de men den Danska målvakten drog det längre strået varje gång.

Läs mer

EIF avslutade juniorsäsongen med prisregn

Ekenäs idrottsförenings fotbollssektions junioravslutning besöktes av ligaspelare och närmare 300 priser hittade hem till prisskåpet.

Söndag eftermiddag och det myllrar av grönklädda EIF juniorer i Västerby fotbollshall. Det är åter igen den traditionella junioravslutningen som inletts med en aktivitetsdel där alla juniorer yngre än 13 år deltar. De äldre juniorer kommer en timme senare till hallen för att delta i uppvisningsmatch och prisutdelning.

Läs mer

Två duktiga spelare premierades för landslagsuppdrag

Före avspark i herrarnas division 2 match mellan EIF och KäPa premierade EIF fotboll två lovande spelare. Det var spelarna William Lindqvist och Benjamin Källman som premierades för sina instatser i det finländska landslaget. William Lindqvist spelade en dubbellandskamp mellan Irland och Finland i April medan Benjamin Källman spelade en dubbellanskamp mot Sverige i augusti.

Läs mera om U16 landslagets verskamhet här...

Duktiga EIF:are i distriktets tekniktävlingar

Nylands distrikts tekniktävlingar arrangerades 31.10 - 3.11.2013 i Laaksolahti fotbollshall. Från föreningen deltog två spelare.

Bäst klarade sig Jakob Metzner (2003) som placerade sig på en 10 plats bland 186 deltagare. Jakob hade en sluttid på 95,1 sekunder vilket betyder att han kommer att erhålla ett teknikmärke i silver. Här kan även nämnas att han var endast 0,2 sekunder från att erhåll ett guldmärke.

Läs mer

Benjamin Källman spelade dubbellandskamp mot Sverige

Ekenäsbon Benjamin Källman ingår i det landslag i fotboll för pojkar under 16 år som nästa vecka möter Sverige i två matcher på bortaplan.

Benjamin Källman som spelar i storklubben Honkas organisation var redan tidigare hemmareserv i april när Finlands under 16-åringar mötte Irland. Nu, när matcherna mot Sverige stod i tur, ingår han i laget.
– Det var väl inte en så stor överraskning, jag gissade lite att de spelare som blev hemmareserver mot Irland skulle få chansen och så gick det också, säger 15-åriga Benjamin Källman.

Källman har fått sin ursprungliga fotbollsfostran i Ekenäs IF, men tog för tre år sedan – precis som en annan EIF-talang, William Lindqvist – steget till Honka. Läs mera här...

Rapport från bollförbundets sidor: Suomelle maukas voitto Ruotsista

Rapport 1 från Svenska fotbollsförbundets sidor innehåller även video

Rapport 2 från Svenska fotbollsförbundets sidor innehåller även video
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon