fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt

EIF lag deltog i Östersjö cupen i Hangö

Under senaste helgen spelades den traditionella fotbollsturneringen Östersjö cup i Hangö. Det var 20:de gången turneringen arrangerades och i årets turnering deltog 54 lag i fyra olika åldersgrupper (2004 - 2001). 

Från EIF deltog man med lag i åldersgrupperna 2004 och 2003. I åldersgruppen 2004 hade man dessutom delat laget i två grupper för att erbjuda mycket speltid till spelarna.

EIF P03 placerade sig bland 10 bästa lagen

För P03 laget var det första gången man nu spelade om placeringar och medaljer. Laget inledde starkt på fredag mot IH-K där man vann matchen med 9 - 1. På lördag morgon fortsatte laget med en ännu större vinst då man krossade EsPa (Esbo) med hela 12 - 2. Efter detta följde dock två försluster, i den fösta matchen spelade hade man en hård kamp mot FC Kasiysi (två i turneringen och hemma från Esbo). Den matchen vann Esbolaget med 4 - 2. I den sista matchen på lördag skulle man ännu orka i den heta sommarsolen spela mot Sibbo Vargarna men då var krafterna slut och matchen slutade i Sibbo vinst med 6 - 2. Sibbo laget vann till slut turneringen. 

Ännu en gång bör nämnas att Sibbo Vargarnas och Kasiysi möttes i åldersgruppens final, och med tanke på det spelade EIF mycket bra mot dessa lag. 

Under söndag spelade EIF P03 om placeringarna 9 - 16. I den första matchen vann man över FC FJ med 7 - 1. Turneringen avslutades med en match om placeringarna 9 - 12 och i den matchen mötte laget FC FJ:s andra lag och den matchen vann man även med 3 - 1 vilket betydde att laget slutade på delad 9 plats.

Turnering utan placeringar för P04 laget

Pojkar 2004 födda deltog för första gången i turneringen och spalade således utan placeringar och press om att måsta vinna. Laget hade dessutom delats upp i två grupper för att få mycket speltid åt spelarna. Under lördag spelade laget 2 matcher och under söndag 2 matcher. 

FC Kasiysi pun  -  EIF grön  7  -  1
FC Kasiysi valk  -  EIF vit  13  -  2
EIF grön  -  FC HIK  9  -  2
EIF vit  -  BK-46  0   -  10
Sibbo Vargarna  -  EIF vit  12  -  6
Sibbo Vargarna sudet  -  EIF grön  8    -  3
EIF vit  -  Pargas IF  1   -  9
EIF grön  -  BK-46  1  -  10

Stor grupp EIF juniorer deltar i Alandia cup på Åland

Den traditionella och mycket populära fotbollsturneringen Alandia cup pågår som bäst i Mariehamn. Gruppspelet blev klart på tisdag och nu under onsdag fortsätter slutspelet för de lag som kvalificerat sig vidare.

Från EIF deltar två stora grupper med spelare från pojkar födda 2002 och flickor födda 2003-2002

Pojkar födda 2002 deltar med två lag, EIF grön och EIF vit. Laget har man delat upp i två jämna grupper. Efter ordinarie gruppspel placerade sig EIF vit på hedervärd fjärde plats med 13 poäng, gruppen i övrigt var mycket jämn där de tre första lagen placerade sig på samma poäng. Inte mycket sämre gick det för EIF grön som slutade femma i sin grupp med 11 inspelade poäng. EIF P02 har lyckats mycket väl i fördelandet av spelarna i de två lagen då båda lagen har klarat sig mycket bra.

Flickor födda 2003/2002 deltar i flickturneringen och placerade sig på sjunde plats i sin grupp med 4 ihopspelade poäng. Laget mötte många starka lag i gruppspelet, men trots det gjorde man flera fina och jämna matcher. Bland annat mot värdlaget IFK Mariehamn spelade man en ypperlig match som slutade 3 - 3. I övrigt kan man konstatera att motståndarlagen i regel bestod av endast flickor födda 2002 vilket gjorde det litet kämpigare för vårt eget grönvita lag som bestod av både 03 och 02 två födda flickor.

Alandia cup är och har alltid varit en av höjdpunkterna för juniorlag i 11 års åldern. Det har varit tradition att EIF deltar i denna turnering varje år. I nästa år står pojkar födda 2003 på tur att besöka Åland och turneringen Alandia cup. 

Här hittar ni information och resultat från turneringen samt kan följa med hur slutspelet går för topplagen pojkar och flickor födda 2002.

Theo Lundström uttagen till distriktslaget

Ekenäs IF:s Theo Lundström är klar för det nyländska distriktslaget i fotboll. Det är fem år sedan en spelare som representerar EIF har valts till distriktslaget.

Theo Lundström är född år 1999. Han är uttagen till det nyländska distriktets andra lag i PC14-åldersklassen. Senast en EIF-spelare har varit med i distriktslaget var år 2008 då Ville Sevon och Dennis Lindroos deltog i distriktscupen.

Spelare med EIF-bakgrund har uttagits till distriktslaget också efter Sevon och Lindroos, men såväl Tony Pihlström, William Lindqvist som Benjamin Källman har då representerat Esboklubben FC Honka. På flicksidan har Elina Allén och Ida-Maria Paul deltagit framgångsrikt i distriktets träningsgrupper.

Hård konkurans och fin möjlighet att visa upp sig för talangscouter

Det är få förunnat att komma med i dagens distriktslag. Antalet spelare som tävlar om de 36 platserna i de två nyländska lagen är många då man tar i beaktande att distriktet sträcker sig från Hangö i väster till Borgå i öster och tar slut i Lahtis. Detta gör att nylands distrikt är det distrikt som har mest antal registrerade spelare i Finland.

Som här tidigare nämnts så har spelare som Tony Pihlström och William Lindqvist deltagit i samma turnering. Där med goda framgångar i det nylandska distriktslaget. Deltagandet i distriktslagens turnering är också en inkörsport till de första landslagstrupperna. Trupper där även Ville Sevon deltagit i 2009.

Distriktscupsturneringen börjar på torsdagskvällen (13.6). Den spelas i Eerikkilä.

Stort deltagande i populär fotbollsskola

Årets första fotbollsskola är redan halvvägs och den yngre åldersgruppen har kört igång.

I år igen är det många ivriga spelare som vill få litet mera ut av fotbollssommaren och deltar däriför i fotbollsskolan arrangerad av EIF. Fotbollsskolan är redan ett begrepp inom juniorfotbollen i Ekenäs och har arrangerats redan en mycket lång tid. Vem som fungerar som tränare varierar från år till år.

nyheter 2012 6 11b

I år fungerar herrlagets spelare Casper Källberg som ansvarig tränare tillsammans med Nico Selenius och Pontus Mannström. Det är en trio som har en hel del erfarenhet av fotbollsskolor. Bland annat Pontus drog själv motsvarande skola för två år sedan medan Nico var med och drog fotbollsskolan för tre år sedan.

Idén med fotbollsskolan är att tröskeln skall vara så låg att även nya spelare skall våga komma med och pröva på fotbolls konstaterar Casper. Vi vill erbjuda alla intresserade att på ett lätt sätt bekanta sig med fotbollen. Men tillika även erbjuda åt de litet mer garvade spelarna utmaningar. Hela 67 barn och ungdomar är anmälda till denna första vecka. Den andra veckan fotbollsskola går av stapeln i början på augusti till vilken man kan börja anmäla sig direkt efter midsommarhelgen.

nyheter 2012 6 11c
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon