fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Behärskad seger över FC Jazz

Behärskad seger över FC Jazz

EIF:s B17 pojkar tog en komfortabel seger över FC Jazz från Björneborg på tisdagskvällen. Matchen slutade 3-0 (2-0) till grönvitts favör efter mål av Kristo Savolainen, Daniel Enqvist och Jakob Gottberg.

Efter lite sämre resultat ville pojkarna nu visa att de kan bättre och de gjorde de med besked då de sopade banan med de röda från Björneborg.

- Vi hade haft en dålig och en sämre match bakom oss, så vi var mycket laddade och det märktes. Vi gjorde allt för att FC Jazz skulle ha en svår kväll och tycker vi lyckades mycket bra. Motståndarna gick heta för ingenting lyckades åt dem, sade huvudtränare Robert Wahlstedt.

Och en het match var det då domaren Ari Puustinen fick börja varna spelare redan i den 7:de minuten. Den varningen tillföll Alex Nieramaa från FC Jazz och några minuter in i andra halvlek så var det dags igen för Alex Nieramaa och det betydde att han blev utkörd. När Ari Puustinen blåste av matchen hade 9 stycken varningar delats ut, 4 till hemmalaget och 5 till bortalaget.

Robert Wahlstedt var nöjd med sitt lags prestation, speciellt med tanke på hur de senaste matcherna gått. EIF hade en full trupp, dvs. 18 spelare, och alla spelare slapp in under matchens gång.

- Försvarsspelet var mycket bra på alla områden och lika så anfallsspelet. Mycket nöjd med allas insats, de som var på plan och även de som inte spelade, alla gjorde allt för att kvällen skulle bli mycket lyckad, sade Robert.

Intressant säsong framför sig

EIF ligger nu övre halvan av tabellen som består av 12 lag, där de tre som blir sist degraderas till hösten. Mycket matcher blir det också för killarna då endel prövar sig för i Akademin som spelar i herrarnas div. III.

- Riktigt bra har säsongne kommit igång. Vi har haft många B17 spelare som spelat med Akademin. Blivit kanske lite många matcher åt vissa spelare vilket kanske synts i spelarnas tag på plan, lite ojämna insatser. Men i långa loppet gynnar matcherna alla, både spelare och förening, sade Robert.

Vad gäller truppen har de aldrig varit möjligt att få med alla spelare då skador och sjukdomar ställt till det. I huvudsak består laget av -00 och -01 födda spelare, två stycken -99 födda har deltagit som överåriga och nu har även några duktiga -02 födda spelare deltagit. Serien är alltså för -00 födda spelar och yngre, där det är möjligt att ha med två överåriga dock högst ett år äldre.

- Vi har tyvärr haft lite skador och sjukdomsfall, men det har säkert alla andra lag oxå haft. Det har lett till att andra spelare fått ta mera ansvar och där igenom utvecklats mera och några -02:or också fått speltid, sade Robert.

Statistik och tabell.

Sin nästa match spelar EIF inkommande söndag den 21.5 kl. 18:30 på centrumplan i Ekenäs och då står TPS för motståndet.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon