fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Alandia cup har startat för EIF lagen

Alandia cup har startat för EIF lagen

En av de mest traditionella turneringarna för 11 åringar spelas just nu på Åland, nämligen Alandia cup.

Även i år deltar EIF i den mycket populära och trevliga turneringen Alandia cup på Åland. Det är en årligen återkommande upplevelse för en åldersklass. I år deltar EIF:s pojkar 2006 samt flickor 2006/2007 födda i turneringen. Pojkarna deltar med två lag medan flickorna deltar med ett lag. Turneringen spelas mellan söndag och torsdag med start på söndag innan midsommarafton. Under de första dagarna spelar lagen gruppsspelsmatchern och från och med onsdag inleder man slutspelet.

Det är ju dock inte bara fotbollsspel som är de härliga med Alandia cup, även samvaron och tiden mellan matcherna med lagkamraterna är något de flesta kommer ihåg efter turneringen. Allt från att simma till att spela volleyboll på bland pension Solhem är något man inte glömmer i första hand. Den traditionella paraden är något som hörs och syns i Mariehamn. Så gott som alla lag deltar där man ropar hejarramsor samt sjunger glatt. Paraden startar vid torget och slutar vid

Pojkar 2006 deltar med två lag

alandia1
Foto Kjell Svenskberg

EIF grön inledde spelandet på söndag med två matcher. Först ut var HYPS sininen som man slog med klara 6 - 1. Under söndagens andra match mötte man Sibbo Vargarna gul och den matchen slutade 1 - 1. Måndagen fortsatte med två matcher, den första spelades mot HooGee hurrigaanit och den förlorade man klart med 6 - 0. Och i den andra matchen under måndag spelade man mot Hovsala BK och där gick EIF grön vinnande ur drabbningen med 5 - 1.

alandia4
Foto Kjell Svenskberg EIF jublar över 2-0 målet mot Vendelsö som slutade 2 - 2

EIF vit spelade tre matcher under söndag. Den första matchen spelade man mot Vendelsö blå och den slutade oavgjort 2 - 2. Den andra matchen för dagen spelade man mot NuPS Barca sininen och i den matchen var Nummela laget bättre med 3 - 0. I söndagens sista match mötte man PPJ Eira punainen och där var EIF bättre med siffrorna 5 - 2. Under måndag fortsatte matcherna mot hemmaföreningen IFK Mariehamn, där hemmalaget var klart bättre med 5 - 0. I måndagens andra match var även HyPS musta klart bättre då de vann med 6 - 0.

Flickor 2006/2007 deltar med ett lag

alandia6
Foto Maria Ljungqvist

Flicklaget inledde spelandet på söndag med att spela en match. I den matchen mötte man ett mycket skickligt EPS lag, matchen slutade 9 - 0 till Esbo laget. Under måndag fortsatte matcherna och först ut var Ilves som fick se sig besegrade av de duktiga EIF flickorna. Matchen slutade 5 - 2 till EIF:s fördel. Följande match spelade man mot NuPS och den jämna drabbningen slutade i en 4 - 2 vinst för NuPS. Måndagens sista och tredje match var mot VJS från Vanda. Den matchen vanns av VJS med 7 - 1.

Matcherna fortsätter på tisdag för alla tre lagen.

Resultat hittar ni här
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon