fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst mot HAKA


Det gick som det borde när EIF besökte HAKA i Valkeakoski i torsdags. Efter ett mål av Mamadou Konate kunde de grönklädda ta hem alla tre poäng med en 0-1 (0-1) seger.

HAKA hade spelat bra de senaste tre matcherna innan och bl.a. vunnit hemma mot PK-35 med 1-0 (0-0). Trots detta har EIF ändå haft rätt så lätt att spela mot just HAKA då man innan denna match hade vunnit en och en oavgjord match. Bör dock nämnas att innan EIFs seger hade inget lag denna säsong hämtat alla tre poäng med sig från Tehtaan kenttä i Valkeakoski. Senast man besökte planen blev det en målfest som hette duga då båda lagen gjorde fyra mål var och varje gång EIF gjorde mål kvitterade HAKA.

Denna gång var det hemmalaget som började med de farliga chanserna men väldigt få av dem gick mot EIF målet som vaktades av Ville Viljala. De vitsvarta hade ett klart bollinnehav men det mesta av detta skedde på egen planhalva och var ganska oeffektivt. EIF kom till farliga lägen genom kontringar och för avsluten stod Mamadou. Det skulle dröja till den 34 minuten innan ett av hans avslut skulle gå ända in i mål, detta efter en hörna som bollen blev kvar vid straffområdet.

HAKA drabbades av en skada i första halvlek och tvingades göra ett byte då Mikko-Petteri Latosaari skadat axeln och gick ut medan Cheyne Fowler gick in som mittback istället. Första halvlek slutade 0-1 till de gröna jägarna. Vid 57 spelade minutrar gjorde HAKA ett dubbel byte när Anton Popovitch och Tuomas Lähdesmäki steg av och Eetu Kaipio samt Andrew Gray entrade planen. Med detta var det tänkt att få lite fart på deras spel men effekten uteblev.

Det var inte endast laget som tagit sig till Valkeakosi denna torsdag utan där fanns också flera billaster med EIF anhängare. En intressant sak var att dagens huvuddomare samt ena assisterande domaren var från Norge, ett utbyte som Finlands Bollförbund har på domarsidan med Norge. Dagens huvuddomare lystra till namnet Espen Eskås och gjorde en bra insats, vissa HAKA spelare hade glömt att det inte hjälpte att ropa på finska åt honom. EIF bytte in bl.a. Casper Källberg som jobbade hårt och orsakade Cheynes andra varning då Casper kunde roffa åt sig bollen när Cheyne stod som sista spelare och därefter höll fast Casper.

Trots att HAKA hade mycket av bollen gjorde EIF en bra match och kunde hålla HAKA borta från de flesta farliga lägen. En av orsakerna var Sampsa Timoska som så gott som nollade alltid farliga Kalle Multanen, men också övriga i försvarslinjen spelade bra mot sina motståndare.

Olika länkar rörande matchen: statistik, Bollförbundet, Västra Nyland, Svenska Yle och HAKA.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon