fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst mot GrIFK

De kära konkurrenterna Grankulla IFK kom på besök i måndags. Det gick riktigt bra också då EIF vann med 3-0 (2-0) efter en solid prestation i försvaret.

Det var andra måndagsmatchen i följd och vädret var ypperligt än en gång. Det varma värdet gör dock att planen blir torr och hård, det försökte EIF råda bot på med att styrelsemedlemmar vattna planen många timmar innan matchen. Vi skall inte klaga på det fina vädret, då det ifjol regnade vid många av matcherna i början av säsongen.

Till denna match hade Stefan Strömborg bytt om litet i startelvan då Boubacar Kinda öppnade på vänsterkant och Lamin Jaiteh var ute på högerkant. Detta medförde att Keaton Isaksson flyttade in på mitten av mittfältet och Tamás Gruborovics gick upp på position 10 och Saša Jovović gick upp på spets.

nyhet 2016 05 25bBoubacar Kinda var med från början i denna match och gav bl.a. inlägget som resulterade i ett självmål.
Grankulla som spelade i vitt - grönt - grönt för dagen saknade några spelare bl.a. Petter Meyer som led av en hälskada. Deras långa inkastare Elja Heiskanen hann kasta några långa inkast men hamnade gå i byte vid den 42 matchminuten efter att fått en smäll på vristen i mitten av halvleken av Boubacar, som också resulterade i en varning för Boubacar.

Det första målet kom när halva första halvlek var spelad ungeför 23 minuter in, då blev Saša kampad just utanför 16-metern till vänster om målet av Jonas Britschgi. Specialisten Johan Estlander placerade bollen och gav ett fint inlägg till bakre stolpen och där fanns förstås Zacharias Ekström som nickade bollen i mål mellan benen på Johannes Ström som var burväktare för dagen. Detta var redan Zacharias tredje mål denna säsong.

nyhet 2016 05 25cSaša Jovović har visat sig vara farlig framåt och har nu gjort fyra mål på raken.
Endast fem minuter senare fick Johannes plocka ut bollen igen från målet. Denna gång var det Grankulla försvararen Joni Kaasinen som lade bollen i målet. Det var Boubacar som kom up på sin vänsterkant och därifrån gav ett lågt inlägg som var menat till Lamin, men försvararen hann alltså före och om inte skulle Lamin bara behövt lägga foten till då bollen endast var någon meter från mållinjen. Så här gick lagen till pausvilan, GrIFK hade mest några halvlägen där de försökte utnyttja deras snabba anfaller Jonas och Daniel Langhoff men kom sällan åt att göra det speciellt farligt för Tim Murray i den turkosa målvaktsdressen. Grankullas kända vapen, det långa inkastet, fungerade väldigt dåligt trots den lilla centrumplanen och rensades konstant undan eller fångades av Tim.

Den andra halvleken gick rätt så långt i den förstas tecken, kanske lite mera boll till hemmalaget då det var någorlunda jämnt i den första. Det som kom med i protokollet var Lamins varning i den 63 matchminuten. Därtill gjordes tre byten då Juuso Aalto kom in för Lamin (67'), Ville Sevón kom in för Boubacar (77') och Olli Jalli kom in för Johan (80'). Matchen slutade 3-0 och det sista målet kom i den 70 matchminuten då Saša var i kamp om bollen och tappade den men Tamás kom dit dock tappade han också bollen direkt och den studsade upp i luften varpå Saša drog på en volley med vänstern som gick i mål via högerstolpen trots att Johannes kramade stolpen. Detta var Saša fjärde mål på raken.

Nollan hölls och en del orsak var att Akim Sairinen gjorde en fin match i mittförsvaret tillsammans med William Lindqvist. Dessa två har nu spelat ihop i några matcher och börjar säkerligen hitta varandra bättre samt lära sig hur de fungerar bäst ihop. Hjälper säkerligen att Tim styr och ställer där bakom och säger till när spelarna inte gör som de borde.

nyhet 2016 05 25dSimon Sid gjorde sin andra match från start i mitten på mittfältet.
Stjärnorna i matchen gick alla till hemmalaget och följande spelare: Saša ***, Simon Sid ** och Zacharias *.

Med dessa tre poäng gick EIF nu upp på en andra plats i tabellen, en tabell som haltar litet då vissa lag spelat 4 matcher medan bl.a. EIF spelat 6 stycken. Så en riktigt hyfsad inledning har laget gjort i år jämnfört med början ifjol.

Nästa match spelas inkommande söndag kl. 16:00 uppe i Uleåborg och för ni som inte har möjlighet att åka upp till Uleåborg finns åtminstone ett annats sätt att följa med matchen, det är via Fanseat igen. Det var samma leverantör som sände JJK matchen så om ni registrerade er då skall samma koder gälla denna gång, nu har det snart gått en månad så kommer snart att börja kosta om man inte annulerar bäställningen, för er som registrerade er förra gången.

Andra medier och dylikt från matchen: Västra Nyland, Svenska Yle Västnyland, Bollförbundet, GrIFK, statistik, higlight (video), omgångensmål (video), presskonferens (video) och foton.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon