fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst mot FC Jazz

Det gick som det skulle: vädret var ypperligt, EIF gjorde flera mål och tre poäng blev i Ekenäs. EIF vann mot FC Jazz med 3-2 (0-0) efter mål av Saśa Jovović, Zacharias Ekström och Keaton Isaksson.

Det var säsongspremiär för EIFs herrar i Ettan igår och det blev en lyckad tillställning. Gårdskarlarna har igen jobbat en hel del med planen och den var nyklippt och målad dagen till ära. Det är ännu tidig vår och gräsplanerna är vad de är i Finland denna årstid med alla sina små ojämnheter, centrumplan klarar sig rätt bra i jämnförelse med de andra undertecknad har sett i år. Svårt är det att spela ett alltför fint spel, för att citera Johan Estlander "man skall passa en kort passning längs marken och mittiallt är den i huvudet på kaveri". Så visst märktes svårigheterna i början för bägge lagen, men efterhand blev spelet bättre och var hyfsat i slutet av matchen.

nyhet 2016 05 04bSaśa Jovović gjorde det han tycker bäst om, alltså mål.
Första halvlek var det nog mera gästerna som hade övertaget och kunde skapa de farliga chanserna. Dessa redde hemmalaget dock ut genom Tim Murrays fina räddnignar. EIF kom inte till avslut i den första halvlek utan det uteblev av en eller annan orsak. Det som kom med i statistiken var två varningar åt FC Jazzs Leroy Maluka och EIFs Lamin Jaiteh, båda efter för hårda tacklingar.

Det var i den andra halvleken som det började hända ett och annat, speciellt EIF hade tydligen snackat endel i halvlek för det var ett bättre EIF som spelade i andra halvlek. Nu kom hemmalaget till målchanser och höll i bollen till stor del, vilket ledde till att bortalaget inte hade många chanser i inledningen av andra halvlek. Båda lagen skulle komma att göra mål och båda två på sina egna vis. EIF började genom en frispark slagen av Johan från vänsterkanten ungefär en 35 meter till mål i den 59 spelminuten. Det var Saśa som var högst eller iaf. högst på rätt ställe när bollen kom in seglandes mot 5-meters linjen. Därifrån nickade han in bollen vid den vänstra stolpen, rätt så sakta nick men utom Rasmus Östlings räckvidd i FC Jazz målet. Detta väckte alla 908 åskådarna, förutom de några från Björneborg, till liv och centrumplan explodera så som Simon Sid sjunger it Sambasts låt med just det namnet.

Glädjen var dock kortvarig eftersom den lovande anfallaren Elias Ahde kunde rymma igenom 3 minuter senare och slå behärskat in 1-1. EIF visste om detta vapen men kunde trots allt inte rå på Elias när han väl fick chansen. Nå det varade inte heller länge för redan i den 66 spelminuten kunde EIF genom Zackarias göra 2-1. Denna gång var det en hörna slagen av Johan från vänster som gick över alla spelare och Zacharias vid närheten av bakstolpen fick till en bredsidevolley med tillräcklig kraft för att gå i mål och inte stoppas av målvakten Rasmus.

nyhet 2016 05 04cZacharias Ekström gjorde viktiga 2-1 målet.
11 minuter senare var det återigen en fast situation som ställde till det för FC Jazz, som ifjol endast släppte in 5 mål på fasta situationer enligt deras tränare John Allen som var förvånad över att de nu släppte in 3 i en match. Hur som helst var det återigen från Johans svarta lädersko som bollen flög in mot mål från hörnan, där kunde målvakten Rasmus boxa ut den men endast mot en emot rusande Keaton som fick till en lobb nick tillika som några EIF spelare störde målvakten så att han inte kom åt bollen.

nyhet 2016 05 04dKeaton Isaksson gjorde 3-1 vinstmålet i matchen.
Målfyrverkeriet var dock inte slut ännu utan snabbe Elias skulle ännu göra ett mål och tillika fastställa slutresultatet till 3-2 i den 86 spelminuten. Han gjorde det på ganska samma vis han gjorde det första, fick till stånd en löpduell och kunde till slut peta in bollen i mål. Efter detta var det endast en varning som visades åt Tim för tidsspel.

De som belönades i matchen var Zacharias med tre stjärnor, Tim med två och Elias med en stjärna.

Ett lyckat sätt att börja hemmamatcherna på och nu fortsätter det redan i söndag då EIF åker till Kotka för att där möta ett annat grönvitt lag FC KTP.

Andra medier och dylikt om matchen mot FC Jazz: Västra Nyland, Svenska Yle Västnyland, FC Jazz, Bollförbundet, highlights (video), foton och statistik.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon