fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst mot MP


Det satt hårt åt och såg länge ut som om matchen inte skulle få en vinnare men i den sista ordinarie matchminuten frälste inbytte Casper Källberg hemmapubliken med ett mål.

Det var lite dramatik redan innan matchen började då det var ungefär en timme till matchstart och man såg inte skymten av MP. Detta var inte pga. dåligt planerad resa utan för att första bussens drag hade försvunnit och man var tvugna att byta buss mitt under färden. Lagen bör vara på plats senast 1 timme 30 minuter innan matchstart normalt. Så det blev lite raskare takt på för bortalaget men man hann trots det med en fullgod uppvärmning.
 
Dagen innan matchen hade EIF gjort klart med FC KTP om ett lån av Josh Mulvany för återstoden av säsongen. Josh har representerat grönvitt tidigare närmare bestämt säsongen 2012 och EIF visste ganska bra hurudan spelare han är. Tillsammans med det andra nyförvärvet Chris James och Lauri Bergström bildade de det centrala mittfältet medan Lucas Kaufmann flyttat ut på vänsterkant. Jonathan Jäntti började i målet och när det blev klart att Sampsa Timoska inte var 100% i skick blev backlinjen helt ekenäsbördig då Johan Estlander och William Lindqvist bildade mittbackspar och Ville Sevon föll ner som högerback och Zacharias Ekström spelade på sin vanliga plats som vänsterback. Benjamin Källman var återigen på högerkant och så hade man Mamadou Konate uppe på topp.
 
Matchen var jämn hela vägen igenom med vissa övertag från vardera lagen stundvis, generellt sett kan man säga att EIF hade bättre kontroll i den första halvleken medan motståndarna hade bättre koll i den andra med en stolpträff som närmast. I den första halvleken skadade sig Jonathan och tvingades byta och in kom Ville Viljala istället för honom. Ville hamnade också göra några avgörande räddningar.

Målet kom i den sista matchminuten och efter att MP var på kontring men tappade bollen då William kunde bryta det anfallet, bollen gick till Lucas som började driva med bollen. Han hann tunnla en spelare innan han spelade Casper i friläge, ett friläge som Casper förvaltade på bästa sätt med att placera bollen förbi en utrusande Antti Kuismala i MP målet. Bollen gick rätt så sakta förbi men ändå tillräckligt och kronan på verket var när den träffade stolpen innan den slutligen gick i mål.
 
Matchen var en viktig match då man med segern gick förbi MP i tabellen med två poäng. Inkommande lördag reser man upp till Vasa för att där spela en annan viktig match mot VIFK som nyligen spelade oavgjort mot FC HAKA hemma i Vasa.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon