fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Vinst för herrarna i första hemma matchen

nyhet 2014 5 3

EIF:s herrar tog en komfortabel vinst i den första hemma matchen för säsongen. Matchen slutade 4 - 0 efter mål av Fisnik Gerxhaliu, Zacharias Ekström, Victor Solomon och Simon Eklund.

Efter att ha segrat borta mot Gnistan på måndagen var det dags för hemma premiären redan nästa lördag. Då var det Someron Voima som gästade, de hade också spelat en match innan och det blev en förlust mot Raseborgs andra lag Bk-46 med 1-0 i Karis. Bättre gick det inte i Ekenäs heller för SOVO. Början av matchen var lite trevande för båda lagen med lite halvlägen vid båda målen. Det skulle gå ända till den 40:de minuten innan man kunde göra ett noll. Detta skedde när Sampsa Timoska gav en lång boll upp längs vänsterkant var Ekström var pågångs. Han förde bollen vidare och nära kortlinjen spelade han ett lågt inlägg till Gerxhaliu. Med lite tur fick Gerxhaliu med sig bollen inne i straffområdet efter att den studsat på motståndaren och kunde avsluta kraftfullt i högra sidan av målet.

Mål nummer två kom när Etchu Tabe spelade upp en lång boll igen längs vänsterkant och denna gång var det Ville Sevón som snappade upp bollen. Med sig hade han Ekström och de spelade en dubbel vägg varpå Ekström befann sig inne i straffområdet och kunde dundra in två noll förbi en flaxande Jan Vesterinen. Detta radarpar var effektiva matchen igenom, båda jobbade kopiöst och delade osjälviskt med sig av bollen. Detta syns också i deras poäng för matchen, Ekström 1 mål + 2 assist och Sevón 0 + 2. Ekström plockade också upp Veikkaus tre poängaren samt Eklövens kämpar pris.

Zacce Ville

Det skulle bli mera och det skedde signerat av inbytte Solomon. Likaså inbytte Calle Forsström fick en boll lite in på motståndarhalvan och delade en hög boll upp till högerkant. Där löpte Solomon och kunde skickligt vinna bollen åt Johan Estlander som spelade lederkulan åt Sevón. Allt detta skedde inne i straffområdet och när Sevón fick bollen snurrade han åt vänster tillika som han passade bollen åt höger till Solomon. Några meter från mål på höger sida kunde inte Solomon misslyckas, bollen gick i mål under Vesterinen och tre noll var ett faktum. Innan detta hade Solomon haft ett läge var han satte in bollen i mål men domaren underkände målet pga. att han haft en högfot när han träffade bollen samt Vesterinens händer.

Matchens sista godkända mål kom tre minuter efter Solomons mål och fem minuter innan fulltid. Vilket mål detta var, rent av säsongens mål kanske? SOVO hade ett inkast på höger kant vid halva plan ungefär, kontrollen var inte den bästa på mottagaren och Solomon kunde vinna bollen åt sig. Han drev uppåt och inåt fick bollen åt Ekström som gick upp på vänsterkant, stannade och hörde Eklund ropa bakom honom. Spelade bollen i Eklunds bana och Eklund valde att skjuta på direkt och fick en kanonträff som gick stigande in i mål från ca. 20 meter. Vesterinen hade inte en chans i målet och blev stillastående.

Victor Solomon

SOVO hade inte så mycket att säga till om i matchen och spelade som man befarade. Tränarduon Jari Rantanen och Jens Mattfolk hade varit och kollat in matchen mot BK-46. SOVO tycks opperera med en rätt lite trupp för denna gång hade man endast fem spelare på bänken, man hade tre stycken i första matchen. Tränaren Lasse Lind bytte igen in sig själv som tredje byte, trots att han sagt att han hoppas undvika spel så att han bättre skulle kunna koncentrera sig på tränarskapet. SOVO verkar gå mot en tung säsong och ett likadant slut som senast man gästade div. II dvs. degradering.

EIF:s läge ser däremot ut bättre och för tillfället är man serieledare med rent spel, enda laget som inte tappat något poäng ännu efter endast två-tre omgångar. Vilket tyder på att serien kommer att bli rätt jämn, som många också förutspådde.

Laget spelade bra som lag och som i första matchen gjorde laget en stark andra halvlek medans första var lite sökande. Rantanen och Mattfolk kommer att få ett lite annorlunda problem snart bara alla blir friska och det är hur man skall få 15-16 duktiga spelare i öppningselvan. Därtill finns det samarbetet med IFK Mariehamn, men just nu kan det vara lite lugn med trafiken därifrån eftersom de har några skadade. Så läget ser bra ut i EIF.

Eklöven höll igång matchen igenom och stöttade laget mycket fint. Märktes att det var första matchen hemma och man hade inte hunnit mobilisera alla medlemmar ännu, men till nästa hemma drabbning bör det inte vara svårt att motivera dem. Då är det derby match mot Raseborgs andra lag BK-46. Även bollpojkarna, pojkar födda 02, samt föräldrar gjorde ett fint jobb med att söka bollar och sälja biljetter samt korv.


2014.05.03 Laguppställning EIF - SOVO

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon