fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Viktig seger för EIF:s herrar

Fint spel av EIF gav en välförtjänt seger mot GrIFK. Matchens hjälpte var Felix de Bona med sina tre mål och ett äkta hattrick. Huvudtränare Jens Mattfolk ville se mera mål men var nöjd med sina adepter.

EIF – GrIFK 4 – 1 (1 – 0)

Inledningsvis var matchen mycket jämn. GrIFK inledde matchen med högt tempo och försökte skapa farliga situationer så fort som domaren blåste igång matchen. Efter 10 minuter började EIF skapa mera och mera situationer. Man höll boll och anföll upp längs kanterna genom olika passningskombinationer. En spelare som hela tiden skapade oro i GrIFK försvaret var Felix de Bona. Genom sin rörlighet blir det svårt för motståndarna, han skapar mycket yta åt övriga lagkamrater. Bland annat Juuso Aalto kom flera gånger till fina lägen men som inte gav utdelning.

I den 23 minuten skadade sig Cheick Camara och in kom istället Olli Jalli. Läget med Camara är i skrivande stund oklart. Men självklart är att laget inte behöver flera skador då den listan redan nu är lång och det de kommande 10 dagarna skall spelas 3 matcher.

Målkalaset inleddes i den 37 spelade minuten då Zacharias Ekström blev omkull tacklad i grani målområdet vilket resulterade i en straff. Felix de Bona gick fram till elvameters punkten och lade bollen behärskat i höger hörn. Flera mål skulle det inte komma denna halvlek men EIF dominerade dock slutet, man gav inte gästande GrIFK en möjlighet att kvittera. Felix och Juuso hade sina chanser allena med målvakten men bollen ville inte in. Det som var anmärkningsvärt för motståndarna var att passningsspelet haltade ordentligt. Massor med passningar gick fel och EIF kom lätt åt att bryta deras uppspel.

Efter pausvilan började det hända på riktigt. EIF skapade framåt flera chanser, publiken fick hurra flera gånger men inte jubla tyvärr. Bollen ville inte i mål. I den 63 minuten tog dock väntan slut. GrIFK backarna passade en dålig passning in mot mitten där Paul Akouokou kom att bryta och passa fram Felix de Bona som behärskat sköt bollen förbi en chanslös målvakt.

Samma Felix var i farten i den 67 minuten. Anfallet startade på vänster kant där snabba och formstarka Zacharias Ekström fick tag på bollen. Han förde bollen i rasande fart in mot mitten av plan. Gav en kort passning vidare åt Felix de Bona som gjorde än vändning och slog ett snabbt vändskott i vänstra hörnet förbi granimålvakten. Ställningen 3 – 0 och ett äkta hattrick av Felix de Bona.

DSC 0299

I de 70 spelade minuten tappade EIF försvararen Joel Akpini bollen och granispelaren Samuel Langhoff får bollen som han lägger behärskat i mål bakom Santeri Aaltonen, 3 – 1 kvittering av GrIFK.

Det skulle visa sig att EIF inte alls var nöjda med detta. Efter 3 – 1 målet försökte GrIFK öka pressen mot EIF målet. Men EIF:s försvar var igen en gång stentufft och tog lätt bort bollarna. Däremot skapade man framåt otaliga chanser. Bland annat Paul Akouokou, Ville Sevón och Juuso Aalto hade flera lägen där man skulle kunnat öka målskörden markant. Sist och slutligen var det Zacharias Ekström som gjorde 4 – 1 målet härligt framspelad av Juuso Aalto i den 77 minuten. Juuso Aalto chippade bollen över försvararna till en framrusade Zacke som på eminenta futsal maner tog ner bollen, rundade målvakten och slog bollen i ett tomt mål.

En välförtjänt vinst mot ett mycket svagt GrIFK.

Presskonferens med glada och bekymrade miner

Ari Asukka, Grankulla IFK:s tränare, hur var matchen för er del?

De 25 första minutrnarna var ok, vi skapade några farliga målsituationer. Men som sagt i 25 minuter pågick detta fina spel. Sen skedde något som jag inte riktigt kan förstå. EIF började få mera att säga till om på plan. Denna press resulterade sedan i straffen som gjorde spelet för vår del ännu svårare. Om sedan straffen var rätt eller fel är svårt att säga därifrån jag själv stod konstaterar Asukka.

Grankulla IFK målvakten Toni Vuorinen, som sista man i Grankulla laget konstaterade under presskonferensen att de första 25 minutrarna var bra för vår del. Jag behövde inte göra mycket mera än att ta emot bollen några gånger med foten och passa bollen vidare. Efter det började vi tappat mycket boll. Vi gav spelet åt EIF som fick många specialsituationer såsom hörnor och frisparkar.

Vi fick jaga boll hela tiden konstaterar Vuorinen, egentligen kändes varje EIF anfall som ett mycket farligt anfall som kunde resultera i vad som helst.

EIF:s målvakt Santeri Aaltonen konstaterade att det vid några tillfällen i första halvlek brast litet i kommunikationen med försvarslinjen. Men att det ändå kändes tryggt hela tiden. Självklart var Akpinis fall ett olyckligt missöde där GrIFK kom åt att göra ett mål.

EIF:s tränare Jens Mattfolk konstaterade att det tog länge för laget att komma igång. Vi hade planerat att börja aggressivt och ta hand om matchen från början, det lyckades vi dock inte med. Men då vi äntligen fick tag i spelet så spelade vi en fantastisk fotboll konstaterar Mattfolk. Vi hade flera jättefina sekvenser under första halvlek. Jag supernöjd med allas insats. Vi borde till och med ha gjort flera mål, flera av avsluten var inte så bra som de borde varit.

Nästa match spelar EIF onsdag 12.6. klockan 18:30 mot TPS på Veritas stadion i Åbo. Matchen kan ses på Elisa viihde och Fanseat.com

EIF spelade med följande trupp:

Camara Cheick Ibrahim (23 min Olli Jalli), Geffrard Jems, Akouokou Paul, Heinonen Riku (80 min Theo Lundström), De Bona Felix, Aaltonen Santeri, Doumbia Mohamed, Ekström Zacharias, Akpini Joel Konan, Kouame Sakpa Yves (53 min Ville Sevón), Aalto Juuso

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon