fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Valkeakoski nästa

Nästa match för herrlaget blir nu inkommande torsdag den 11.5 kl. 18:30 i Valkeakoski då de böter FC HAKA. EIF har lyckats rätt så bra mot FC HAKA de två senaste åren och det hoppas vi fortsätter.

FC HAKA visade dörren åt tränaren Kari Martonen ifjol på hösten och som nygammal tränare har de iår meriterade och kända Keith Armstrong. I Finska Cupen spelade FC HAKA i grupp E, som bestod av fyra ligalag och ett div. II lag förutom FC HAKA. De klarade sig hyfsat och kom in på en tredje plats, likasom EIF men ej heller de avancerade till nästa omgång. Truppen deras har ändrat så som åt de flesta lagen, på plus sidan har de Kalle Multanen som är en farlig målskytt och har varit framgångsrik i FC HAKA tidigare. De har också tappat spelare som bekanta mittfältsmotorn Chirs James.

FC HAKA har haft en tuff inledning och spelat på hemmaplan mot en av de stora förhandsfavoriterna FC Honka och alltid starka AC Oulu på bortaplan, i båda matcherna blev det förlust 0-4 (0-2) respektive 1-0 (1-0).

- Matchen mot AC Oulu var en klassisk kämparmatch, där ingetdera lag hade så många lägen. Planen skick inverkade säkert på båda lagens spel, men kanske vi var just det där ena målet sämre. Hemresan blev ännu tyngre då vi inte lyckades få med oss några poäng, sade FC HAKA:s målvakt Joonas Immonen.

EIF har också haft en tuff inledning då de mötte favoriterna TPS och FF Jaro i de två första matcherna. Den första som de flesta vet blev avbruten pga. kraftigt snöfall medans grönvitt fick kapitulera i den andra matchen efter en jämn första halvlek mot FF Jaro.

- För mig var det en ganska svår match, trots stort bollinnehav för FF Jaro hade jag inte så mycket att göra. Vårt eget spel hade positiva och negativa sidor, mot FC HAKA kommer vi att vara bättre, sade målvakten Santeri Aaltonen.

- Såklart känns det tungt då det fanns chans att ta poäng mot FF Jaro. Tror nog att FF Jaro kommer att höra till topplagen i serien och tycker vi visade att vi kan spela jämna matcher mot topplagen, sade EIF:s manager Peter Haglund.

Jämn match i Valkeakoski väntas

FC HAKA har inte behövt göra förändringar på målvaktssidan, utan alla tre målvakter från ifjol fortsatte för iår också och de är redan nämnda Joonas Immonen, Ville Kauppinen och Tuomas Karjanlahti.

- Vi kör på på samma sätt som ifjol. Vi har en bra och hälsosamt konkurrans bland oss tre målvakter. Målvaktstränaren Michal Slawuta är med och instruerar oss, så inte kan vi klaga, sade Joonas.

I EIF har målvaktssituationen ändrat och där är Santeri Aaltonen ny i laget för i år och kommer närmast från grannklubben BK-46 (Tvåan) där han gjorde en fin säsong ifjol. Hemma från Salo trakten och pendlar till träningarna har inte den 24 åriga posteljonen något emot då allt är i skick i EIF.

- Försäsongen var bra och lyckad då jag fick vara iskick utan några större skador. Efter några års paus är det fint att igen ha en målvaktstränare med på varje träning. Och såklart det att Oscar Forsström sköter fysio och Kim Nyström masserar m.m. är väldigt positivt. Okcså trevligt med ett gymrum invid omklädningsrummet, det gör det enklare att ta hand om kroppen, sade Santeri.

Som tidigare nämnt så har FC HAKA passat bra för EIF, men nu är det igen en ny säsong med nya lag och nya tränare. FC HAKA skrev nyligen på med mittbacken Diogo Tomas som är en ung lovande spelare uppfostrad i Ilves (VL).

- Vi har egentligen bara haft en naturlig mittback i Mikko-Petteri Latosaari, så redan av den orsaken var det fint att få med Diogo Tomas. Han är en bra försvarande mittback, stark i luften och kan också spela bollen. Vad gäller matchen så har vi haft ett bra flyt på på träningarna trots den tunga inledningen på säsongen. Jag tror nog att vi är ett helt annat lag på torsdag än i de två tidigare matcherna, sade Joonas.

- Nu är det två nya lag på fötterna som möts iår. Tror nog Keith Armstrong ger ett lyft åt FC HAKA, han är en erfaren tränare som säkert har kollat upp oss och får maximalt ut av sitt lag. Det känns ändå som om vi har ett bättre material än FC HAKA, sade Peter.

Santer Aaltonen som är ny i laget har inte mött FC HAKA med EIF och känner inte till dem så bra, några spelare känner han däremot och en match har han sett dem spela denna säsong.

- Tror nog båda lagen är laddade inför denna drabbning. Båda kommer från en förlust och en vinst är det som är högst på listan, sade Santeri.

- Det blir en jämn match i Valkeakoski som alla andra matcher. Tror det är fast i små marginaler vem som kommer att ta hem drabbningen, sade Peter.

Har försökt nå FC HAKA:s Kalle Multanen och Keith Armstrong för kommentarer, men har inte fått något svar.

Intervju med William Lindqvist och huvudtränare Jens Mattfolk.

Matchen spelas alltså på torsdagen den 11.5 kl. 18:30 i Valkeakoski.

 • Målvakter
  • Santeri Aaltonen
  • Jonathan Jäntti
 • Försvarare
  • Cheick Camara
  • Jems Geffrard
  • Olli Jalli
  • Johan Estlander
  • William Lindqvist
  • Zacharias Ekström
  • Joel Akpini
 • Mittfältare
  • Paul Akouokou
  • Riku Heinonen
  • Mohamed Doumbia
  • Simon Sid
  • Ville Sevón
  • Theo Lundström
  • Juuso Aalto
 • Anfallare
  • Etchu Tabe
  • Felix De Bona

 1. Fotboll är bäst på plats och då är det bara att ta riktning mot Valkeakoski, adressen är Tehtaankatu 9. Beräknad körtid blir ca. 2h30m.
 2. Gischis Café vid klubblokalen kommer att visa matchen via projektor. Bästa platserna far till först så se till att vara i tid!
 3. www.fanseat.com är adressen till en tjänst som visar alla EIF:s matcher denna säsong och kan ses utomlands. Ni bör registrera er och första månaden är gratis, efter det blir det 7,90€/månad.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon