fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Värdigt avslut för naturgräset

Fansen hejade fram EIF till en seger efter mål av Saša Jovović och Boubacar Kinda. Och fans var det många av då en bit över 900 såg matchen.

Det var dominans från första början av grönvitt och det var nog underligt att det inte blev mål till EIF. FC HAKA däremot hade väldigt svårt att skapa något alls i den första halvleken och mannen som fick två stjärnor Tim Murray hade inte värst mycket att göra. Någon hörna hade motståndarna dock men dessa skötte Tim om. Så till paus gick man i ställningen 0-0.

- Vi hade en mycket svår första halvlek och fick vara tacksamma för att läget var 0-0 i halvtid, sade FC HAKAs tränare Kari Martonen.

- Ibland är det så att matchen går som man har planerat och vi har tränat. Första halvleken var absolut en sådan, 45 minuter som vi förväntas kunna spela men som också skall förverkligas. Tycker vi förvekligar det riktigt bra, vi har balans i anfallsspelet och vi är aggressiva i försvaret och vi är nära bollen när vi tappar den. Alla de saker vi hade som tema faller in i första halvlek och har flera målchanser, sade Stefan Strömborg.

- Vi kontrollerade matchen i 90 minuter vilket var bra och något som vi kanske inte rikitgt klarat av i andra matcher. Första 45 var ju riktigt suveränt av oss, sade Zacharias Ekström.

nyhet 2016 07 18bSaša Jovović satte dit det första målet, vilket var hans 10:de och han delar nu första plats i skytteligan.
I pausen hade FC HAKA chansen att hämta igen sig från den svaga första halvleken och det gjorde de. När de kom in på planen igen var de effektivare och kom till mållägen och hade bl.a. ett skott i stolpen från närahåll. I den 59 minuten var dock olyckan framme då Topi Järvi kunde löpa mot EIFs mittförsvar och lyckades lura bort dem för att kunna skjuta ett distinkt skott i burgaveln otagbart för Tim.

- Vi var kanske lite trögstartade efter halvtids vilan, vi måste se varför. Vi kanske lite släpper FC HAKA in i matchen, men de spelar som vi förväntat oss. Vi blir kanske lite otåliga, framförallt blir vi otåliga då vi släper in det där målet. Det är ett mål om vi har sett förut, vi har tillräckligt med spelar runt bollen men han gör mål trots det, sade Stefan.

Paul Akouokou gör en stark match igen

Den unga grabben från Elfensbens kusten gör en bra match igen på sin mittfältsposition. Jobbar bra i defensiven och spelar enkla bollar varierat med lite nytänk.

Eklöven kör sina ramsor matchen igenom och när laget släpper in ett mål hörs det:

- Nu måste vi sjunga högre när vi ligger under, okänd Eklövare.

Och det gjorde de. Grabbarna på planen märkte det och ville visa sin tacksamhet. Och vilket bättre sätt än att inom loppet av tre minuter göra två mål och svänga matchen. Först var det Paul som snappade upp bollen i det offensiva högra hörnet, tog sig förbi några spelare på sitt speciella vis och tittade upp. Han såg att Saša var på plats och passade honom som krutade in 1-1. Föjande mål kom genom Boubacar som kanske med lite tur fick bollen med sig in i straffområdet och kämpade mot en FC HAKA försvarare. Då han höll på att tappa bollen gled han till den och skuffade den mot mål vilket Joonas Immonen i FC HAKA målet inte kunde göra något åt då han var påväg åt andra hållet och inte fick det svängt. Hela centrumplan exploderade och många var i eufori för att citera enperson inom EIFs ledning.

nyhet 2016 07 18cBoubacar Kinda fick blelöning för allt sitt slit då han gjorde vinstmålet i den 83 minuten.
- Jag tycker man ser hur hårda personer vi har i omklädningsrummet. De kommer tillbaka, de vet att vi är bättre och vi skall vara bättre än FC HAKA då vi har bättre spelare. Vi kommer tillbaka i matchen och vänder den med sådana prestationer som vi såg där i slutet, det är bara tuffa gossa som gör sådant. Jag är stolt över att få vara tränare för ett sådant här lag, jag tror stenhårt på det här laget. När vi spelar på topp springer de andra efter, sade Stefan.

- Det var tufft på planen. Vi lyckades inte med det som vi hade som mål, bl.a. att få bollen bakom EIFs försvarslinje och få dem att löpa mot eget mål. Vi kanske lyckades med en sådan och den gjorde vi mål på, sade FC HAKA spelaren Jaakko Rantanen.

- Andra halvlek hade vi lite svårt att hålla det tempo som när vi började matchen. Men vi jobbade upp oss efter deet och tycker att det var lite orättvist att de fick göra det första målet. Vi visade dock att vi ville vinna matchen och gjorde två mål, sade Zacharias.

EIF klev nu upp på en femte placering med lika många poäng som KPV. Det är dock oerhört jämnt i tabellen ännu och kommer säkerligen gå långt in på hösten innan laget ser vart det barkar.

Stjärnorna tilldelades följande spelare: Paul ***, Tim ** och Topi *.

nyhet 2016 07 18dByten: Jalli 46' (Estlander), dos Santos 79' (Sid) och Sevón 88' (Aalto). Varningar: Gruborovics 52' och Ekström 90'+3'.
Matchen i andra medier: Västra Nyland, Svenska Yle Västnyland, Bollförbundet, FC HAKA, Kymppipaikka, statistik och presstillfälle.

Detta var sista hemmamatchen på centrumplan då den är belagd med naturgräs. Idag har ombyggandet av centrumplan påbörjats och om 6 veckor skall där finnas en ny konstgräsplan, bleysning och ny fina löparbanor. Tills dess håller laget hus i Karis på på centralplanen där. Nästa match är dock i Grankulla inkommande söndag.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon