fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Estlander och Mondino ur spel

Två av Ekenäs IF:s bärande spelare, backen Johan Estlander och mittfältaren Lucas Mondino är ur spel på grund av skador. Fotbollslagets ledning letar nu efter ersättare.

Högerbacken Johan Estlander kommer att vara borta från fotbollsplanerna i omkring tre månader, det betyder att han inte kommer att spela flera matcher den här säsongen. Han fick en fraktur i foten för ett par veckor sedan i en match mot LPS i Degerö, Helsingfors. Han opereras onsdagen den 7.8.

Också hans lagkamrat mittfältsspelaren Lucas Mondino är ur spel för tillfället. Han har en skada i yttre ledbandet och måste vila 5-6 veckor.

Enligt EIF-managern Peter Haglund söker klubben nu efter ersättare för dessa spelare.

- Vi jobbar som bäst med att hitta någon eller några ersättare för de skadade spelarna, säger Haglund.

Alex De John trivs i EIF

Ekenäs IF:s Alex De John trivs utomordentligt bra i Ekenäs och i EIF:s division 2-lag i fotboll. Han siktar uppåt i såväl karriären som med sitt nuvarande lag.

I våras kom amerikanen Alex De John för första gången till Ekenäs och EIF. Han säger att han genast och också efter det har blivit varmt mottagen i staden.

- Ekenäs skiljer givetvis en hel del från mina hemknutar, men hittills har jag inget att klaga över. Vädret har ju också varit perfekt, säger Alex De John och bjuder på ett av sina breda leenden.
I EIF:s framgångsrika fotbollslag har han sin givna plats som mittback. De John har charmat hemmapubliken i Ekenäs, men gjort att så gott som alla motståndaranfallare denna säsong dragit det kortare strået mot det grönvita laget. Läs och lyssna mera om Alex här...

EIF:s herrar fick bara ett poäng av tabelljumbon

Seriejumbon LPS lyckades spela oavgjort med serie-ettan Ekenäs IF på söndagskvällen. Matchen som ingår i division 2, södra zonen, spelades i Degerö i Helsingfors.

Slutsiffrorna blev 1-1. I pausvilan ledde EIF med ett mål.

Casper Källberg gjorde EIF:s ledningsmål i den 35:e spelminuten. Hemmalagets Niko Haiko kvitterade ett par minuter före slutvisslingen.

EIF:s mittback Alex De John blev utvisad i den 42:a matchminuten och är nu avstängd från de två följande matcherna.

Efter femton omgångar toppar Ekenäs IF serietabellen. Laget har förlorat endast en av de femton matcher man spelat. Tolv matcher återstår att spela. Sin följande match spelar EIF mot Pallohonka från Esbo. Esbolaget ligger fyra från slutet i tabellen. Läs mera här...

EIF:s herrar vann hemma mot Pallohonka

Ekenäs IF:s fotbollsmannar vägrar förlora i division 2. På söndagskvällen vann Ekenäslaget på hemmaplan över Pallohonka från Esbo.

Matchen slutade 3-1 (0-1).
I den intensiva och tempofyllda första halvleken var Pallohonka laget som skapade flera chanser och förde spelet. Visserligen hade också hemmalaget några lägen, men gästerna var ändå steget före hela tiden.

EIF svängde dock matchbilden i den andra halvleken totalt. Matchen igenom fick de närmare 400 åskådarna på centrumplan i Ekenäs se en underhållande match där alla ingredienser för en god fotbollsmatch serverades. EIF-tränaren Jens Mattfolk medgav att han inte var nöjd med det hans lag presterade under den första halvan.

- Inte var jag glad, men jag sade åt pojkarna i omklädningsrummet i pausen att vi skall vara på tårna och att vi måste vinna de andra bollarna. Och det gjorde pojkarna nog bra, sade Mattfolk strax efter slutvisslingen. Läs mera här...

Foton från matchen hittar ni här

Matias Astrada förstärker EIF

Ekenäs IF har förstärkt sin spelartrupp i herrarnas fotbollstvåa. Argentinske Matias Astrada blev spelklar för Ekenäslaget på tisdagen (23.7).

Matias Astrada är 27 år gammal och trivs bäst på mittfältet. Han är också en duktig anfallsspelare. Den här säsongen inledde han i division 2-laget Käpylän Pallo i Helsingfors, men representerar nu alltså Ekenäs IF. Hans spelarkontrakt gäller säsongen 2013.

Enligt EIF-managern Peter Haglund kommer en spelare av Astradas kaliber väl till pass i laget just nu.

- Vi har Johan Estlander skadad och borta flera veckor, Robin Sids spelskick är ett frågetecken och vår trupp är ju inte så bred annars heller, säger Hanglund.

Matias Astrada spelade säsongen 2012 för Karisklubben BK-46. Säsongen före det spelade han i Helsingfors IFK.

EIF:s herrar spelade oavgjort mot SalPa

Tretton matcher i rad har Ekenäs IF:s fotbollsmannar nu klarat av utan förlust i division 2. På söndagen spelade EIF oavgjort mot Salon Palloilijat på bortaplan.

Den trista matchen slutade 1-1. I paus var ställningen 0-0.

Matchen som spelades på en fin gräsmatta i fint fotbollsväder bjöd säsongens rekordpublik i Salo på mycket få fotbollsfinesser. Publiksiffran på 466 personer uppnåddes tack vare det, att åtminstone ett par hundra Ekenäsbor hade kommit till matchen för att se grönvita EIF spela.

I första halvleken hände absolut ingenting. EIF hade några anfall speciellt från vänsterkanten där Ville Sevon åtminstone försökte skapa någonting. SalPas bästa chanser kom på långskott som EIF-keepern Oscar Forsström tog hand om. Läs mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon