fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar körde över BK-46 även i det tredje derbyt

Ekenäs IF vann också det tredje Raseborgsderbyt i fotbollens södra zon i division 2. På lördagseftermiddagen besegrade EIF Karislaget BK-46 på sportplanen i Karis.

Slutsiffrorna i derbyt skrevs 0-2 (0-1).

EIF utnyttjade sina målchanser med en effekt på nästan med hundra procent. Mamadou Konate gjorde 0-1 i matchens 33e spelminut. Målet kom efter en fin befriande passning av Arber Istrefi och efter fruktansvärt schabbel i BK:s mittförsvar. Ivorianen Konate spelade situationen till slut och avslutade kallt.

EIF:s andra mål kom i den första spelminuten av den andra halvleken. Matias Astrada var långt inne i BK:s straffområde och såg framrusande Ville Sevon. Astradas passning till Sevon var perfekt, liksom också nittonåringens avslut.

I BK-lägret ville man inte att målet skulle godkännas, då Kalle Tallqvist fälldes och blev av med bollen bara sekunderna före målläget. Matchens något darriga domare Jesse Aalto friade dock, EIF:arna spelade situationen till slut och ledde med två mål.

- Domaren avgjorde nog mycket i den här matchen, så förlusten harmar nog, sade BK:s kapten och högerback Joakim Pihlström. Läs mera här...

Västra Nyland: EIF tog också tredje derbyt

Heikki Orasmaa kandiderar om att bli ÅRETS serviceman i Finland

Ekenäs IF:s fotbollslags mångåriga serviceman Heikki Orasmaa kandiderar för titeln årets serviceman i Finland. Till finalomröstningen har han och tolv kollegor från hela landet nominerats.

Det är bollförbundet som tillsammans med Cramo Oy lanserat omröstningen om årets serviceman. Av hundratals förslag har sedan de olika fotbollsdistrikten utsett sina kandidater till finalen och från Nylands distrikt tog sig då bl.a. Heikki Orasmaa vidare.

– Från början visste jag inte ens om att det fanns en sådan här tävling, men det känns förstås ganska roligt. Samtidigt vill jag understyrka att när det gäller EIF handlar det om ett team tillsammans med Rolf Sundström och Caj Rehnström. Det är verkligen inte jag som gör allt arbete, utan det är uppdelat, säger Heikki Orasmaa själv. Läs mera här...

HÄR KAN DU RÖSTA

Oavgjort för EIF:s herrar i toppkampen mot Gnistan

En verklig thriller bjöd Ekenäs IF och Gnistan från Helsingfors på då lagen möttes i fotbollstvåans toppkamp i södra zonen. En tvivelaktig straff åt båda lagen på stopptid gav tills lut ett oavgjort resultat.

Slutsiffrorna blev 2-2 (0-1).

Spelmässigt sett får gästande Gnistan vara nöjd med det oavgjorda resultatet från matchen som spelades i vackert sommarsolsken på söndagskvällen på centrumplan i Ekenäs. Så mycket mera skapade hemmalaget under den andra halvleken.

I den första halvleken fick publiken som uppgick till över 500 personer se endast en målchans och den kom i den 17e spelminuten. Gnistans mittback Toni Takamäkis förlisande passning i djupled gav läge åt Tuomas Mustonen som avslutade med stor precision.

I den andra halvleken var det EIF som förde spelet och skapade också minst fem kvalificerade målchanser. Gnistan fick också ett par lägen, närmast tack vare det kontringsspel laget är duktigt på. Hemmalagets målvakt Oscar Forsström spelade sig till matchhjälte med ett par – tre mycket fina räddningar.

Till slut gav den hårda EIF-pressen resultat. I den 79e matchminuten slog inbytta Arber Istrefi till med ett distansskott från ungefär 20 meter. Skottet gick i målvakten Timo Aaltonens vänstra hörn. Aaltonen var chanslös. Läs mera här...

Foton från matchen kan du tittä på här...

Hattrick av Niklas Roiha däckade KäPa i första halvleken

Ekenäs IF:s Niklas Roiha blev hemmalagets matchvinnare med ett äkta hattrick mot Käpylän Pallo från Helsingfors. Matchen som ingår i herrarnas fotbollstvåa spelades på lördagseftermiddagen på centrumplan i Ekenäs.

Slutsiffrorna blev 4-1 (3-0).

I praktiken var matchen avgjord efter den första halvleken. Hemmalagets Niklas Roiha gjorde ett äkta hattrick, alltså tre mål efter varandra under samma halvlek, och det räckte att däcka motståndarlaget. Förutom Roihas tre mål hade EIF bud på flera fullträffar mot det darriga bottenskiktlaget från huvudstaden.

Niklas Roiha som hela säsongen spelat mittback tillsammans med Alex De John eller Sampsa Timoska, visade att han är en strålande målskytt med verklig talang. Roiha fick nu kommenderingen upp i anfallet, då amerikanen Kyle Hoffer intog hans position i försvaret.

Det första målet kom då Ville Sevon vackert frispelade Roiha som med en beröring från 15 meters avstånd placerade bollen ottagbart förbi KäPas målvakt Eemeli Lohvansuu. Målet kom i den fjärde spelminuten.

Mål nummer två gjorde Roiha i den 29e spelminuten och trean då matchuret redan krupit över 45 minuters strecket. Det tredje målet gjorde Roiha med en välriktad nick på en perfekt frispark av Robin Sid från höger. Läs mera här...

Här kan du även läsa KäPa:s matchrapport

Kyle Hoffer återvänder till EIF-fotboll

Amerikanske mittbacken Kyle Hoffer återvänder till Ekenäs IF:s fotbollsmanskap. Han kommer till Finland på måndag och spelar antagligen redan lördagen den 24.8 för EIF.

Den 23 år gamla Kyle Hoffer spelade i EIF under säsongen 2011 i EIF. Den säsongen spelade Ekenäslaget i division 3 och avancerade till division 2 på hösten.

Hoffer är en mycket skicklig mittback som sannolikt kommer att spela på den positionen också i Ekenäs IF.

EIF-managern Peter Haglund är mycket nöjd över beskedet att Hoffer kommer till Ekenäs IF.

- Han är väldigt bra och om han spelar mittback ger det förstås nya alternativ i anfallsspelet, säger han. Läs mera här...

Endast ett poäng för EIF:s herrar mot Klubi04

En seriepoäng fick de båda lagen Ekenäs IF och Klubi 04 från Helsingfors med sig från onsdagskvällens underhållande fotbollsmatch. Matchen ingår i herrarnas division 2, södra zonen.

Slutresultatet skrevs 1-1, efter pausledning för Klubi 04.

Att matchen slutade oavgjort var kanske aningen överraskande, så pass mycket bättre var hemmalaget EIF på centrumplan i Ekenäs. Matchen spelades inför omkring 400 åskådare, men trots mörka moln på himlen blev det inget regn, ett regn som antagligen skulle ha varit välkommet för spelarna i den kvalmiga luften.

Matchen fick en lite oväntad inledning då gästerna redan i den andra spelminuten efter en aningen råddig situation gick i en snabb ledning. Helsingforsarnas Karim Jouini sköt ett skott från tio meters avstånd, ett skott som verkade ändra riktning från en försvarsspelare och från EIF-målvakten Oscar Forsströms fingrar. Läs mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon