fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
julkalenderheader2018

FC Jazz blir en utmaning för EIF i kvalet

Björneborgslaget Jazz står mellan Ekenäs IF och en plats i nästa års division 1 i fotboll. De två lagen möts i två kvalmatcher med start i Björneborg den 13 oktober.

Under pausen i lördagens cupfinal lottade i direktsändning kvalparen för division 1 mellan de fyra div. 2-segrarna. För EIF, som kommer att vinna den södra zonen, gav lotten alltså den västra zonens segrare Jazz från Björneborg, men vad vet man om det laget inom EIF?
– Än så länge vet jag egentligen ingenting om FC Jazz, annat än några spelarnamn, säger backen Simon Eklund.

– Det finns flera spelare kvar från PoPa:s dagar som vi har mött någon gång, men årets Jazz är okänt för mig, säger ordinarie lagkaptenen och målvakten Oscar Forsström.

– Jag har nog en ganska klar bild av Jazz och vet vad vi kan förvänta oss där, säger å sin sida tränaren Jens Mattfolk när han får samma fråga några minuter senare. Läs mera här...

EIF:s herrar spelade jämt mot GrIFK

EIF:s tankar finns i det förestående kvalet för division ett, oavgjort i den nästsista seriematchen.

Ekenäs IF:s herrar i division 2 fick nöja sig med oavgjort i den nästsista matchen i årets division 2. Hemma i Ekenäs blev det 3-3 mot Grankulla IFK. Tränaren Jens Mattfolk var inte nöjd med lagets spel, men konstaterade, att GRIFK har varit en av de svåraste motståndarna i årets serie. Läs mera här...

EIF:s herrar vann LPS enkelt

Ekenäs IF som går mot division 1-kval i fotboll hade inga som helst problem att slå LPS från Helsingfors på lördagen. Nu blev det också klart att LPS degraderas till division 3 förr säsongen 2014.

Matchen på centrumplan i Ekenäs slutade 4-0 (2-0).

LPS som före matchen ännu hade lite hopp kvar att åtminstone skjuta på det definitiva, nämligen degradering till division 3, började matchen rätt så piggt. Laget lyckades bygga upp en del anfall dock utan att egentligen skapa målsituationer.

EIF orkade pressa det något darriga LPS-försvaret och till slut gav det också resultat. I den 26e matchminuten gav Mamadou Konate ett inlägg från höger. LPS-försvarets rensning var urusel och Casper Källberg fick bollen och gjorde inte heller något misstag. EIF tog en förtjänt ledning.

Det baklängesmålet klarade ännu LPS av att smälta och fortsatte ännu att försöka skapa något framåt. Det visade sig dock vara näst intill omöjligt. Hela EIF:s mittfält störde gästernas anfallsbygge så pass kapitalt, att EIF-försvaret hade det egentligen ganska så lätt att sköta resten. Läs mera här...

EIF:s herrar möter Jazz i kvalet

Det bli FC Jazz från Björneborg som blir Ekenäs IF:s motståndare i det kommande kvalet för division 1 i fotboll. Lottningen skedde på lördagen.

De fyra segrarna i division 2 möts i två matchpar som gör upp om två platser i nästa års division 1. EIF, som kommer att vinna den södra zonen, ställs mot segraren i den västra zonen, hårdsatsande FC Jazz.

– Jag tror det är en ganska bra lottning för oss och vi har nog chansen att ge Jazz en ordentlig match. Det känns som om HIFK rent idrottsligt skulle ha varit det svåraste motståndet och sedan var det tur att vi inte behöver resa upp till Kemi, sade EIF:s manager Peter Haglund om lottningen och om de två lag som ligger bäst till i de andra zonerna. Läs mera här...

Ekenäs IF är klar för division 1-kval

Ekenäs IF:s fotbollsherrar kan nu börja förberedelserna inför division 1-kvalet. Det blev klart på lördagen då EIF spelade oavgjort på bortaplan mot Pallohonka.

Matchen som ingår i division 2, södra zonen, slutade 1-1 (1-1). Den spelades på konstgräs i Hagalund i Esbo.

EIF gick i ledning halvvägs in i den första halvleken. Målskytt var Niklas Roiha. Kvitteringen kom ungefär fem minuter senare. Nooa Pujals var målskytt. Läs mera här...

EIF:s herrar tog komfortabel vinst över SalPa

Ekenäs IF fortsätter att vinna i herrfotbollens södra zon av division 2. På lördagen hade EIF inga större problem att besegra grannstadens Salon Palloilijat.

Matchen på centrumplan i Ekenäs slutade 2-0. I paus ledde Ekenäs IF med 1-0.

Ivorianen Mamadou Konate gjorde matchens båda mål och var ju därför på ett sätt matchvinnare för EIF. Men, hela det grönvita laget spelade mycket bra matchen igenom och hade egentligen full kontroll över händelserna på plan så gott som alla 90 matchminuter.

Trots att det är aningen fel mot de övriga spelarna på plan, står det match för match allt klarare att amerikanen Alex De John är en av de bästa om inte den bästa mittbacken i serien. Han är brytsäker, här ett prickfritt spelöga, vinner höjdbollar med otrolig segerprocent och har ett spelöga som bara få på denna serienivå. När han dessutom får hjälp av landsmannen Kyle Hoffer som andre mittback, är EIF:s mittförsvar svårt att överlista.

EIF inledde matchen urstarkt och tvinnade upp SalPa-försvaret gång efter annan under de första 20-25 spelminuterna. Laget skapade också ett flertal lägen som dock SalPas försvarare eller målvakt Olli Lehtilä klarade. men, i den 25 minuten kom Ekenäslagets nyförvärv brasilianske Tiago Moura upp på vänsterkanten och slog en stenhård och välplacerad boll in framför mål. Den bollen styrde Konate hur enkelt och snyggt som helst i mål. Läs mera här...

Foton från matchen

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon