fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Frågor & svar med Oscar Forsström

Oscar Forsström

Frågor & svar med Oscar Forsström.

1. Kan du berätta om din fotbolls karriär.
- Jag började spela som 5-6-åring i EIF och spelade i början som målvakt i min egen åldersgrupp och utespelare i en äldre åldersgrupp. Som 14-åring kom jag med i EIF:s representationslag och efter det har jag s.g.s. bara spelat seniorfotboll. Under ”karriären” har jag spelat i bl.a. FC HIK (div. 1), AC Allianssi (Veikkausliiga), VIF Gute (div. 1 Sverige) och FC Espoo (div.1).

Läs mer

EIF:s herrar inleder seriespelet mot Gnistan inkommande måndag

Calle Forsström och Sampsa Timoska började träna igen, Tiago Moura fick sin dom och EIF kunde presentera en ny mittback i Etchu Tabe. Det har också märkts på träningarna att premiären är bakom hörnet, de flesta försöker närvara och intensiteten är rätt hög.

En lång väntan är över för C. Forsström, och många andra EIF:are, när han äntligen kunde börja träna med boll igen. Det var fem före att han skulle ha deltagit i matchen, men man valde att vila honom denna gång och få lite flera träningar under bältet. Timoska har varit borta sedan han skadade ryggen i matchen mot FC Futura (Finska Cupen), men har nu också tränat med boll. Han är också uttagen i truppen mot Gnistan på måndag.

Läs mer

Herrar: Läget i truppen, match mot PK-35 och Eklövens supé.

nyhet 2014 4 17b

EIF:s herrar har några skadade, varav vissa är påväg tillbaka. På långfredagen 18.04. kommer man att spela en träningsmatch mot div. I laget PK-35 från Vanda. Samma kväll ordnar Eklöven en supé inför säsongen som står bakom hörnet.


Truppen

Förra veckan blev det klart att Arber Istrefi inte kommer att representera EIF kommande säsong, iaf. som det ser ut nu. Parterna fick inte ihop ett kontrakt som båda skulle varit nöjda med. EIF skulle gärna sett Istrefi dra på sig den gröna skjortan igen, han är en måndgsidig spelare som höjer stämningen i laget med sin positiva hållning. Grönvitt önskar Istrefi lycka till i fortsättningen var än den blir.

En annan som blivit klar för EIF är gamla bekanta Victor Solomon. Han har nu tränat med grönvitt i ett antal veckor och nu har man kommit överens om ett kontrakt med nigerianskbördiga spelaren. Han är en anfallare som är stark och snabb, lite i likhet med Mamadou Konate fast kanske inte med lika hög arbetsmoral. Två tidigare säsonger, 2010 och 2011, har Solomon representerat EIF och gjorde då 21 respektive 17 mål.

Läs mer

EIF:s herrar vann över Gnistan i premiären

nyhet 2014 4 29

Efter en stark andra halvlek kunde EIF åka iväg från Åggelby tre poäng rikare. Säsongen har alltså kört igång och passligt nog började spelet löpa bättre.

EIF fick ändra sina planer lite när de tre planerade IFK Mariehamn spelarna uteblev pga. att tre stycken skadade sig i IFK Mariehamns match på söndagen mot FF Jaro. En som inte var med i startelvan när man ännu trodde att IFK Mariehamn spelarna skulle delta var Robert Lindqvist. Så här svarar han på frågan hur det var att få reda på att man är med i startelvan från att ha varit tänkt som avbytare i början:

Läs mer

EIF: herrar förlorade mot div. I laget PK-35

nyhet 2014 4 19

Vädret var fint, men underlaget var rätt halt. Spelarna hade svårt att hållas uppe, torde ha berott på att det fanns lite gummi i konstgräset. Matchen domeinerades av PK-35, endast de första tio minuterna såg lovande ut för EIF.

Matchen började som sagt rätt hyfsat för EIF, bollen rullade fint och man rörde sig bra. Efter tio minuter in i matchen fick PK-35 en sidofrispark från vänster. Denna förvaltade de på bästa sätt genom att ge ett inlägg och sedan en touch och bollen var i mål, allt pga. en markeringsmiss. Följande mål kom när man tappade bollen på mittfältet och kontrade in längs högerkant med ett lågt inlägg och placering. Sista målet i första halvlek uppstod när Oscar Forsström var ut och rensade, men PK-35 snappade up bollen snabbt och kunde avsluta med en lobb över Forsström.

Läs mer

Managerns tankar inför IFK Mariehamn matchen

Det kommer att bjudas på fotbollsgodis upp på Karis konstgräsplan lördagen den femte april. Värdlaget EIF tar emot samarbetsföreningen IFK Mariehamn som gör sitt genrep inför Veikkaus liga säsongen.

Finska Cupen fick ett snöpligt slut med en förlust på straffar mot FC Futura (div. II), som i sin tur förlorade med 1-7 mot HIFK (div. I) i den femte omgången.  Nu förlorade också BK-46 mot Atlantis i Finska Cupen, så det såg mörkt ut med att i Raseborg få se ett fotbollslag som spelare i en högre serie än div. II i Finland. Till detta hade dock Peter Haglund en lösning:
-    Nej, det blev som ifjol faller man bort i fjärde omgången är nog chansen liten att få möta ett ligalag. Vi har två gånger varit till Mariehamn, så de ville visa sin tacksamhet och besöka oss nu, när serien startar för dem finns det ingen tid mera för besök i Raseborg.

 DSC8630Bild från matchen HJK - IFK Mariehamn 2013

Haglund har hörts säga att det är en tradition att IFK Mariehamn kommer på besök, men vad han menade var att han hoppas det skall bli en tradition att få IFK Mariehamn på besök på våren.
IFK Mariehamn mönstrar i år ett av deras hårdaste lag någonsin och vissa har talat att de är de största utmanarna till HJK om liga titeln. Detta hoppas Haglund att skall bidra till att locka publiken till Karis konstgräsplan. Förstås också se hur de egna killarna klarar sig mot så hårt motstånd. Nu blir det även tillfälle före Jallu Rantanen och Jens Mattfolk att se hurudant material IFK Mariehamn besitter. Kan vara nyttigt med tanke på samarbetet under säsongen.

Läs mer

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon