fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Självförtroende viktigt i kvalet

Text: Thomas Sundström Västra Nyland

År 1981 var Ekenäs IF:s fotbollslag en feldömd straff från att stiga till division 1. År 1997 missade EIF avancemanget efter att man haft tre matcher på sig att ta steget upp.

En gemensam nämnare är Björn Olander. År 1981 tillhörde han lagets nyckelspelare när EIF slogs ut av KePS från Kemi och sexton år senare fungerade han som lagledare och assisterande tränare när EIF under en mycket dramatisk höst slutligen slogs ut av Gnistan.

Och nu är det alltså dags för EIF:s tredje division 1-kval i modern tid. EIF har vunnit sin zon i division 2 och möter FC Jazz i ett matchpar som sträcker sig över två matcher och där segraren stiger till division 1.
– EIF har gjort en fin säsong och man har bättrat på efterhand. En av lagets styrkor är att man har en bra bredd, det är ingen panik om någon av spelarna saknas. Rent allmänt tror jag att EIF har en god chans att stiga till ettan, men det är ingen lätt uppgift, säger Björn Olander som i år följt med laget från läktarplats. Läs mera här...

FC Jazz blir en utmaning för EIF i kvalet

Björneborgslaget Jazz står mellan Ekenäs IF och en plats i nästa års division 1 i fotboll. De två lagen möts i två kvalmatcher med start i Björneborg den 13 oktober.

Under pausen i lördagens cupfinal lottade i direktsändning kvalparen för division 1 mellan de fyra div. 2-segrarna. För EIF, som kommer att vinna den södra zonen, gav lotten alltså den västra zonens segrare Jazz från Björneborg, men vad vet man om det laget inom EIF?
– Än så länge vet jag egentligen ingenting om FC Jazz, annat än några spelarnamn, säger backen Simon Eklund.

– Det finns flera spelare kvar från PoPa:s dagar som vi har mött någon gång, men årets Jazz är okänt för mig, säger ordinarie lagkaptenen och målvakten Oscar Forsström.

– Jag har nog en ganska klar bild av Jazz och vet vad vi kan förvänta oss där, säger å sin sida tränaren Jens Mattfolk när han får samma fråga några minuter senare. Läs mera här...

EIF:s herrar spelade jämt mot GrIFK

EIF:s tankar finns i det förestående kvalet för division ett, oavgjort i den nästsista seriematchen.

Ekenäs IF:s herrar i division 2 fick nöja sig med oavgjort i den nästsista matchen i årets division 2. Hemma i Ekenäs blev det 3-3 mot Grankulla IFK. Tränaren Jens Mattfolk var inte nöjd med lagets spel, men konstaterade, att GRIFK har varit en av de svåraste motståndarna i årets serie. Läs mera här...

EIF:s herrar möter Jazz i kvalet

Det bli FC Jazz från Björneborg som blir Ekenäs IF:s motståndare i det kommande kvalet för division 1 i fotboll. Lottningen skedde på lördagen.

De fyra segrarna i division 2 möts i två matchpar som gör upp om två platser i nästa års division 1. EIF, som kommer att vinna den södra zonen, ställs mot segraren i den västra zonen, hårdsatsande FC Jazz.

– Jag tror det är en ganska bra lottning för oss och vi har nog chansen att ge Jazz en ordentlig match. Det känns som om HIFK rent idrottsligt skulle ha varit det svåraste motståndet och sedan var det tur att vi inte behöver resa upp till Kemi, sade EIF:s manager Peter Haglund om lottningen och om de två lag som ligger bäst till i de andra zonerna. Läs mera här...

Ekenäs IF är klar för division 1-kval

Ekenäs IF:s fotbollsherrar kan nu börja förberedelserna inför division 1-kvalet. Det blev klart på lördagen då EIF spelade oavgjort på bortaplan mot Pallohonka.

Matchen som ingår i division 2, södra zonen, slutade 1-1 (1-1). Den spelades på konstgräs i Hagalund i Esbo.

EIF gick i ledning halvvägs in i den första halvleken. Målskytt var Niklas Roiha. Kvitteringen kom ungefär fem minuter senare. Nooa Pujals var målskytt. Läs mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon