fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
julkalenderheader2018

Fisnik Gerxhaliu gjorde hattrick mot SoVo

nyhet 2014 6 23

Fisnik Gerxhaliu slog till med ett äkta hattrick i andra halvlek då EIF slog SOVO i fotbollens division 2 igår kväll. Matchen spelades i Somero.

Slutsiffrorna blev 2-4 (0-1).

Ekenäs IF gick i ledning då Ville Sevon gjorde mål i den 21:a spelminuten. Resultatet höll sig halvleken ut.

EIF fick dock en kalldusch genast i början av andra halvleken när Samuel Woodward kvitterade till 1-1. Efter det var det Fisnik Gerxhaliu som steg i huvudrollen och gjorde ett äkta hattrick.

Ett äkta hattrick i fotbollssammanhang är då samma spelare gör tre mål efter varandra under samma halvlek. Gerxhalius mål kom i 59:e, 73:e och 77:e matchminuten. Slutsiffrorna 2-4 fastställdes av hemmalagets inhoppare Mikko Kaase sex minuter före fulltid. Läs mera här...

Mamadou Konate påväg tillbaka

Mamadou Konate

Han har kommit, nåjaa nästan iaf. Mamadou Konate och EIF har kommit överrens om ett kontrakt som börjar 01.08.14.

Idag (onsdag) blev det klart att Mamadou Konate kommer att spela för EIF igen, detta sker första gången den 01.08 när EIF hemma möter Klubi 04 från Helsingfors. Till dess kommer han att vara uthyrd till Närpes Kraft som spelar i den västra div. II zonen.

I Närpes Kraft har han hunnit spela fem hela matcher och kommit in från bänken i en. Under den tiden har han gjort fem mål och ligger på en andra plats i skyttetabellen (västra zon), den leds av Travis Cantrell (VIFK) som gjort sju mål på nio matcher.

EIF förpassade Pallohonka till högen med besegrade lag

nyhet 2014 6 2

Såsom i damernas serie, så skedde också i herrarnas serie dvs. en tidig seriefinal när Pallohonka anlände till Centrumplan för att möt EIF. Hemmalaget låg på första platsen och skulle göra det efter matchen också oavsett hur det gick. Medans de svartgula låg på andra plats när dagen började men redan innan matchen kommit igång hade man sjunkit till tredje plats efter att GrIFK vunnit sin match. Matchen slutade 3-2 (1-1) till de grönvita efter en stark andra halvlek.

Lite som i matchen mot KäPa fick man en snabb straff redan i den femte minuten. Detta efter att bortalaget passade en lös passning tvärs över på EIF:s planhalva som Tiago Moura kunde bryta. Bollen gick via Fisnik Gerxhaliu för att igen komma tillbaka till Moura. Han gav ett inlägg men det stannade nästan direkt när det gick i handen på Pallohonka försvararen, olyckligt nog stog han även innanför straffområdet. Straffen efteråt var ren formalitet, Johan Estlander steg fram och sköt bollen i mål som om det skulle varit det enda han gjort i sina dagar.

Läs mer

Nytt U16 landslagsuppdrag för Lindqvist och Källman

nyhet 2014 4 20

EIF:s B16 juniorer William Lindqvist och Benjamin Källman får igen representera Finland då U16 landslaget deltar i andra delen av Baltic cup. Denna del spelas i Litauen under perioden 25. - 29.6. Där kommer man att möta Estland (26.6.), Litauen (27.6.) och Lettland (29.6.).


Mera information hittar ni på bollförbundets sidor: Finland U16

När sex blev sju för Herrarna

Zacce

EIF kom, såg och segrade. Det var fullt med folk i farten kring planen, dock gick de flesta in till Sonera stadion för att se Legend matchen mellan HJK och AC Milan. 82 stycken valde dock att se div. II matchen mellan Klubi 04 och EIF som slutade i grönvit seger efter mål av Zacharias Ekström och Matias Astrada.

EIF hade med tre spelare från samarbetsklubben IFK Mariehamn, dessa var Robin Sid - Robin Östlind - Erik Lundberg. Klubi 04 är farmlag åt HJK, men därifrån hade man inte med någon hjälp. I och med de tre förstärkningarna blev det lite ändringar i öppningselvan när Robin² gick upp på topp och Lundberg ner bredvid Etchu Tabe i mittförsvaret.

Läs mer

EIF segrade i Salo trots många underkända mål

omklädningsrum

Trots att man hade bollen i hemmalagets mål fem gånger blev slutresultatet endast 1-2 till de grönvitas fördel. Matchen var rätt ensidig i första halvlek, EIF låg på medan SalPa tappade boll efter boll. Andra hade hemmalaget en bra början men tappade taget mot slutet och EIF kunde ta över igen.


Som sagt så var det rätt mycket EIF första halvlek och en bit in i den så var Robin Sid framme på vänster kant, kom upp till straffområde vände tillbaka och drev lite inåt plan. Från ca. 20 meter sköt han och bollen studsade varpå målvakten i hemmalaget Ville Seppä fick problem och kunde endast halvt mota bollen som gick upp i luften och in i mål. Först blev det lite jubel för att sedan tystas av assisterande domaren som hade flaggat för offside. Källan till detta lär skall ha varit att bollen hade vidrört Fisnik Gerxhaliu på vägen till mål, och Gerxhaliu var i offside.

Läs mer

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold elisaviihde
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
lokaltapiola 2016 gold
 
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver specialmobil
silver masterpipe
silver kopparol
 
silver folksam 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
brons prreklam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
silver varuboden 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons auratherm
brons kodintavaratalo
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons simonshus
silver hushornan 2016
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon