fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar inledde säsongen med träningsmatch mot ÅIFK

EIF - ÅIFK 0 - 3 (0 - 1)

EIF spelade sin första träningsmatch idag (lördag) mot Åbo IFK på den inte uppvärmda konstgräsplanen i Karis. Hemmalaget hade mest Akademispelare i truppen, från förra säsongs representatioonslaget deltog Sampsa Timoska, Matias Astrada, Lucas Mondino och Niklas Roiha.

Matchen blev mera svårspelad efterhand pga. snöfallet. Planen var aningen hal i början och efterhand fastnade det snö under skorna vilket gjorde normal löpning betydligt mer utmanande. Själva matchen var rätt så långt i ÅIFK:s dominans, som matchade ett piggare och hungrigare lag och säkert mera samspelt. Qvistarna spelade alla en rätt så bra match och här syftas på målvakten Lucas Lönnqvist, mittback William Lindqvist och högerback Robert Lindqvist. Även unga Benjamin Källman uppe i anfallet kämpade bra.

I första halvlek hade ÅIFK bud på flera mål men stod inte Lönnqvist ivägen så misslyckades man i avslutet eller inlägget. När bortalaget fick en farlig frispark lite till höger utanför straffområdet var Dardan Sadiku kylig och placerad bollen fint över muren och i krysset, 0 - 1 var ett faktum. EIF åstadkom några hörnor men kom inte riktigt åt att testa motståndarnas målvakt.

Andra halvlek hade ÅIFK ännu övertaget men kanske inte pressade lika hårt. 0 - 2 uppstod efter en hörna när bollen inte blev rensad ordentligt pga. Matias Wikholm och Joni Vuorinen kunde från närahåll bredsida in bollen. 0 - 3 uppstod efter ett misslyckat uppspel och ÅIFK kom med två mot en in från vänsterkant. Arsalan Azizi gick på skott och bollen gick i en lobb över Lönnqvist efter att studsat från Wikholms ben. Detta var riktigt i slutet av matchen.

nyhet 2014 1 11a

Som tränare idag fungerade Jari "Jallu" Rantanen och Matias Wikholm. Jens Mattfolk ver på tränarkurs uppe i österbotten. Finns kanske inte så mycket att ta med från denna match. Det positiva var väl som Rantanen sade efteråt att "olihan se ainakin hyvä kondistreeni!". Nästa torsdag och fredag kommer följande träningsmatcher att äga rum, då på Åland. EIF åker på ett två dagars träningsläger till farmarklubben Mariehamns IFK och spelar där mot Mariehamns IFK samt deras Akademilag.

EIF: mv Lucas Lönnqvist; hb Robert Lindqvist, hmb Niklas Roiha (60' Matias Wikholm), vmb William Lindqvist, vb John Illman (46' Ville Leppänen); mm Sampsa Timoska, mm Lucas Mondino; hy Christoffer Lindholm (46' Daniel Haglund), mm Matias Astrada (v), vy Davy Wassell; an Benjamin Källman.

/ Matias Wikholm

YLE: Allt är klart för fotbollsfest

På lördag blir det klart om det är Ekenäs IF eller FC Jazz från Björneborg som avancerar till fotbollens division 1. Upp till 3000 åskådare väntas komma till matchen på centrumplan i Ekenäs.

EIF:s tränare Jens Mattfolk säger att laget har fokuserat på små detaljer inför matchen.
- Vi har fokuserat på hur vi ska lyckas hålla boll och inte anfalla för snabbt och gå in i deras fällor och tvingas försvara mera.

Enligt honom mår truppen bra och laddar upp på bästa möjliga sätt.
- Alla vill spela och det finns inget att spara på. Det här är ju säsongens sista match, säger han.

Den mentala styrkan i FC Jazz och EIF bedömer han som väldigt jämn. Planen är i alla fall att dra all nytta av att EIF spelar på hemmaplan och krossa motståndarna. Läs mera här...

Thriller i Björneborg

Det blev en oerhört spännande första drabbning i avancemangskvalet mellan FC Jazz och Ekenäs IF. Den mycket underhållande matchen bjöd på fyra mål och slutade 2-2.

Raseborgsklubbens spel såg mycket darrigt ut i början av matchen och då EIF-försvaret slarvade med bollen hände det.

I den sjunde matchminuten förde Samu-Petteri Mäkelä upp hemmalaget i en 1-0 ledning och stadion i Björneborg exploderade.

EIF vaknade direkt efter målet och plötsligt så laget riktigt bra ut. I den 15:e matchminuten fick de grönklädda en frispark som Lucas Mondino slog i ribban. Situationen var inte över och på returen nätade Alex de John. Läs mera här...


Här kan du även läsa Västra Nylands nät rapport från matchen klicka här...

Inget division ett för EIF:s herrar

Det blir inget spel i division 1 nästa säsong för Ekenäs IF. FC Jazz vann den andra kvalmatchen med 2-0 och det betyder att det kommer att spelas division 1-fotboll i Björneborg nästa säsong.

EIF kom taggade till matchen och laget skapade också matchens första målchans. Efter fem minuter sköt Konate ett skott men Jazzmålvakten Lauri Pirhonen kunde rädda. Samme Konate hamnade i fokus efter 18 minuter då han fick rött kort efter att ha knuffat en Jazzspelare.

Efter 26 minuter fick Jazz en hörna och i kalabaliken som uppstod efter den gick bollen till slut i mål via hemmaspelaren Lucas Mondino. Ekenäs IF skapade efter målet några farliga chanser men kunde inte få in bollen i mål.

I den sista minuten av första halvleken hade EIF:s Niklas Roiha ett farligt skott som gick bara någon decimeter över målet.

Jazz kunde gå till halvtidsvila med en 1-0-ledning. Läs mera här...

VN fyrkantslogo orginal Här kan du läsa vad Västra Nyland skriver


Västra Nyland: Fotbollsfeber råder i Ekenäs

Extra läktare transporteras till centrumplan och laget håller sina sista träningar. Allt börjar med andra ord vara klart inför lördagen och Ekenäs IF:s avgörande kvalmatch för division 1 i fotboll.

Det råder verklig fotbollsfeber i Ekenäs den här veckan. Efter att Ekenäs IF på söndagen spelat oavgjort 2–2 i Björneborg mot FC Jazz i den första kvalmatchen är man nu en match från avancemang till division 1. När lagen möts på nytt på centrumplan på lördag klockan 15 stiger EIF med en seger eller oavgjorda resultaten 0–0 och 1–1.

– Förstås har det varit mycket jobb och det är jobb ännu kvar, men det känns otroligt roligt att vi är i den här situationen, säger EIF-fotbollens ordförande Stefan Haglund. Läs mera här...

EIF skall stoppa Björneborgarnas marsch

I kväll åker Ekenäs IF:s fotbollskrigare upp till Björneborg för att spela den första av två matcher mot FC Jazz i kvalet till division ett. I Raseborg har man förberett sig väl för kvalets 180 minuter.

Enligt EIF:s chefstränare Jens Mattfolk satsar laget på seger i varje match, så även i Björneborg på söndag.

Läs och se mera här...

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon