fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Olli Jalli avgjorde på övertid

Det spelades fotboll igår på centrumplanen i ett väldigt blött väder. För andra gången i år var det EIF som kom segrande ur dusten mot FC KTP.

Matchen började bra och EIF skapade lägen vilket skulle resultera i två straffsparkar då FC KTP först kapade Simon Sid och följande gång var det Juuso Aalto som var offret. EIFs straffskytt var Saša Jovović och han gick rätt långsamt fram till bollen och placerade den båda gångerna i höger hörn då målvakten Jere Pyhäranta i ett tidigt skede gick åt andra hållet. Detta var FC KTP inte nöjda med och i den 32 matchminuten, endast 2 minuter efter EIFs mål, var Niko Ikävalko framme och kunde rulla in reduceringsmålet.

Bortalaget, som var gulklädda för dagen, tog allt mera över matchen och fick några hörnor i slutet av första halvlek. Dessa resulterade inte i något men efter den sista slog Isaac Kannah ett inlägg som gick via ett EIF huvud in i mål via stolproten. Detta var det sista som skedde i första halvlek och ett tungt sätt för EIF att avslua den på.

- Vi spelade bra i de 30 första minuterna och hade kontroll på matchen och jag hann redan tänka att med hur mycket skall vi vinna med idag, sade kapten Johan Estlander.

Dåligt spel men bra resultat

Den andra halvleken var inte något vidare alls för grönvitts del då inget gick vägen.

- Det var nog den sämsta halvlek som jag spelat under min karriär med EIF på centrumplan. Inget fungerade och vi kunde inte hålla bollen i mer än några sekunder, sade Johan.

FC KTP var däremot mera på hugget och hade några goda chanser men kunde inte överlista Tim Murray i målet utan sköt oftast rakt på från goda lägen.

- När självförtroendet är lågt och inget vill lyckas så ser det ut så här trots att vi hade många goda chanser och spelade annars hyggligt. Avslutena lämnade endel att önska då vi inte fick bollen i mål, sade Ville Oksanen från FC KTP.

EIF gjorde två byten då Tamás Gruborovics kom ut i den 73 matchminuten och Lucas dos Santos gick in i stället för honom. Vid den 83 matchminuten kom Juuso Aalto ut och Olli Jalli kom in på högerytter trots att han vanligtvis håller till på backposition. Detta skulle visa sig vara lyckade drag då Lucas jobbade bra på och kom åt att skapa endel på sin vänsterkant tillsammans med Zacharias Ekström. Då matchen redan var på övertid och såg ut att sluta 2-2 ville Paul Akouokou och co. annat. Paul kämpade åt sig bollen på mittfältet med tre FC KTP spelare och spelade ut till Lucas som gav en springboll åt Saša som gav ett hårt inlägg med vänstern som gick perfekt mellan målvakt och försvar. En som den inte tänkte låta bollen gå förbi var Olli som lade huvudet till och kunde skapa stor glädje yra på centrumplan.

- Denna gång vann vi med dåligt spel och FC KTP förlorade med bra spel, det är just vad fotboll är. Tänker dock inte be om ursäkt för vi har spelat många bra matcher men inte fått med oss det vad vi förtjänat, så nu var det skönt att det gick den här vägen för en gångs skull, sade Stefan Strömborg.

EIF ligger nu på en sjätter placering i tabellen, en tabell som fortfarande är oerhört jämn. Inkommande söndag har EIF följande match då FC HAKA kommer pånytt på besök till centrumplan. Det blir tillika den sista match på naturgräset då följande dag påbörjas arbetet med konstgräset.

Stjärnorna tillföll följande spelare: Tim ***, Paul ** och Isaac *.

nyhet 2016 07 12dByten: dos Santos 73' (Gruborovics) och Jalli 81' (Aalto). Varningar: Estlander 42', Akouokou 48' och Jalli 90'+2'.
Om matchen i andra medier: Västra Nyland, Svenska Yle Västnyland, kymppipaikka, Bollförbundet, FC KTP, Kymensanomat och statistik.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon