fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Oavgjort mot VIFK


Trots en man mera på plan i över en halvlek blev det endast 1-1 (1-1) uppe i Vasa efter ett kvitteringsmål av Mamadou Konate. Det fanns dock endel annat som också kom i blickfången.

Det var många som startade mot Vasa på lördag morgon i Ekenäs, förutom spelarna hade också Eklöven ordnat en buss till Vasa som var så gott som full och där till var det andra anhängare som åkte med bil upp. Det var alltså bäddat för en grönvit fest, men det enda som var grönvitt var anhängarna i Vasa då herrlaget hade glömt den nerpackade speldressen innanför dörren på EIF kontoret. Detta betydde att EIF hamnade låna VIFKs andra dress och detta var inte första gången lagen spelade med varandras kläder. Senast VIFK besökte Ekenäs hade man i misstag tagit med sig de vita shortsen vilket betydde att EIF hamnade låna sina gröna shorts åt Vasa.

Matchen kom igång förutom detta helt normalt med en stor procent EIF anhängare på läktaren. Gästerna dominerade också händelserna direkt i början medan VIFK mera gick på kontringar. Dessa blev effektivare efter hand och till slut kunde man spela in bollen i EIF målet efter aningen slarvigt försvarsspel av bortalaget. Deet som hände sedan var aningen olyckligt då målgöraren Joonas Vahtera löpte rakt mot Eklöven för att jubla. Detta togs inte väl emot och från läktaren flög det in en tändare som dock inte träffade någon och samma resultat hade Kevin Peth då han kastade tillbaka den. Då Kevin redan hade ett gult kort under betydde detta att han nu fick sin andra varning och därmed utvisad från matchen.

Detta betydde att hemmalaget gick ner ännu mera på försvar medan EIF tog hand om bollen allt mer. Strax innan halvtid fick man också utdelning för sitt bollinnehav då Mamadou kunde lägga in kvitteringen 1-1 efter att ha tagit ner en höjdboll i straffområdet. Detta var ett så kallat "pukukoppimaali" vilket också märktes i andra halvlek då EIF fortsatte ånga på och hade några lägen men ettdera gick skotten rakt på Johannes Ström i VIFK målet eller strax förbi det samma. Man hade också bud på en straff då Johan Estlander gav ett inlägg från höger och en VIFK-försvarare gled och bollen gick i armen, men troligtvis märkte domarna inte detta och verkade som om det trodde det tog i benet.

Ännu i stlutet av matchen kom hemmalaget åt att vara farligt nära ett ledningsmål men Ville Viljala i målet höll ut, han tog bland annat Andreas Strandvalls ensam igenom läge riktigt i slutet. Det oavgjorda resultatet betydde att lagen hölls på samma avstånd i tabellen som innan matchen. När MP också förlorade hemma mot PS Kemi ligger EIF ännu på en åttonde plats tre poäng före MP. Nästa match blir inkommande lördag på Centrumplan i Ekenäs kl. 16:00 då FC Jazz från Björneborg kommer på besök.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon