fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Oavgjort mot JJK


Det hade regnat en hel del innan, matchen kom i Veikkaus TV men trots detta ställde EIF anhängare upp då hela 712 stycken såg matchen på plats vid Centrumplan. Matchen var en jämn drabbning, speciellt målen då matchen slutade 1-1 (0-0).

Matchen innan gick mot Björneborgs laget FC Jazz borta och där kunde man plocka med sig alla tre pinnar till hemresan. JJK hade likaså en vinst under bältet då man besegrat MP med komfortabla 3-0 hemma. Därutöver hade JJK endast förlorat en match av sina 10 spelade. Senast lagen möttes i Jyväskylä tog hemmalaget hand om alla poäng då man besegrade EIF med 2-1 (1-1), då var också underlaget väldigt blött från kraftigt regn.

In till denna match visste man att man skulle sakna Lauri Bergström och Lucas Kaufmann pga. att de fyllt sina respektive varningskonton (4 gula kort = 1 matchs avstänging). Som bonus på detta hade Benjamin Källman fått krämpor med ena benet och kunde inte delta i matchen. Som tur så hade man fullgoda ersättare till dessa, man flyttade upp Ville Sevón ett pinnhål och Vili Roivainen tog hans plats medan både Sampsa Timoska och Casper Källberg gick in på Lauris samt Benjamins platser. Fullständig laguppställning hittar ni under.

nyhet 2015 07 09b
Matchen började med ett övertag från gästernas sida, som hade fått med sig ett 30-tal anhängare som sjöng rätt så bra under matchen. Trots övertaget skapade man inte direkt några heta chanser, en gång träffade man ramverket då bollen tog i ribban. EIFs chanser i den första halvleken försvann oftast när det blåstes för offside eller JJKs meriterade målvakt Janne Korhonen plockade bollen åt sig. Så efter en hel del kamp slutade första halvlek mållös.

I halvtid var vissa i publiken oroliga för avsaknaden av mållägen för EIF och undrade hur man skulle komma till dem i andra halvlek. Sedan tog de en korv och kaffe och gick tillbaka till sin plats för att fundera vidare. Vissa tog till och med två korvar.

Andra halvlek hann knappt börja innan bollen återfanns i det grönvita målet. Vid den 54 minuten kunde Aleksis Lehtonen elegant styra in bollen i mål från ett hårt inlägg från EIFs vänsterkant. Bör nämnas att Aleksis endast är 17 år och har redan mäktat med 4 mål i Ettan detta år. Målet var ett hårt bakslag för EIF men man gav inte upp utan kämpade lite mera istället. Detta började också märkas bra på plan då EIF började ta över matchen mer och mer och kom till halv bra lägen. Till sist fick man en straff efter att Juuso Aalto gav ett inlägg som både Ville och Mamadou Konate sprang på och för de flesta såg det ut som om de krockade med varann, hur det egentligen var får man kolla in när det kommer video material på det. För dagens domare Oskari Hämäläinen såg ett fel där och pekade alltså på straffpunkten. Då fanns det bara en som skulle skjuta den och det var de grönvitas kapten Johan Estlander, det visste också mor hans Gitta Estlander men hon får lov att se den på video för direkt vågade hon inte titta. För undertecknad var det också nervöst och speciellt då bollen gick i stolpen och över mot den andra. Det var där som problemet uppstod, den andra stolpen var skymd och fick vänta på att publiken började jubla för att veta att den var i mål. Vi snackar om någon sekund, men kändes som en evighet.

1-1 var alltså ställningen när ungefär 25 minuter var kvar att spela. Som sagt hade EIF börjat få bra grepp om matchen och fick flera chanser efter straffen också, dock skall icke glömmas att det gjorde även JJK några gånger och fick till och med in bollen en gång med då hade den redan gått över kortlinjen utanför mål innan den spelades i mål. I EIF hade bl.a. Mamadou en nick som gick förbi från bra läge och Etchu Tabe ett distansskott som träffade stolpen.

Inga flera mål sågs dock och matchen slutade därmed 1-1, vilket nog kan ses som ett rätt så rättvist resultat sett till match händelserna. Båda lagen tackade sina fans som hade orkat heja på dem i det fuktiga vädret. Annars förlöpte arragemanget också bra, korven gick åt och alla fick en flyer med information om EIF Ab:s aktieemisson som håller på tills den 15 juli. Vill ni teckna kan ni gå in till Aktia i Ekenäs eller sedan göra det via nätet från denna länk.

Andra länkar angående match mot JJK: statistik, Bollförbundets (kommer snart), JJK, Svenska YLE 1, Svenska YLE 2 och Västra Nyland.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon