fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Nu får AC Oulu ge vika

Lagen har mötts sex gånger de senaste två åren och AC Oulu har segrat i varje. I år möttes de en gång men den matchen går till omspel då domaren gjorde en grov miss. I lördag vinner EIF!

Efter att det andra Uleåborgs derbyt blev avbrutet pga. bombhot den 19.7 gick det rätt så bra för AC Oulu som vann mot KPV med 0-1 (0-0) i Karleby och sedan spelade oavgjort 2-2 (1-2) hemma mot FC Honka. Senaste helg gick dock allting fel och hemma i Uleåborg tog laget stryk med hela 0-4 (0-0) mot FF Jaro, Jakobstads laget hade inte vunnit sedan 27.6 (7 matcher tillbaka). Nu ligger AC Oulu på en fjärde plats i tabellen med 23 poäng och 15 matcher spelade, medans EIF ligger en poäng efter och har 16 matcher spelade.

EIF har nu spelat sju matcher i följd utan att gå på en förlust, under dessa matcher har laget släppt in 3 mål och gjort 9 stycken medans de hållit nollan 4 gånger. Denna match gör slut på omgång två av serien, för EIF:s del återstår dock omspelsmatchen mot AC Oulu som skall spelas i oktober.

Estlander har haft en tuff säsong

Det höll inte länge för kapten Johan Estlander i årets serie innan olyckan var framme. Efter det har han tvingats se matcherna från sidan och enligt Johan Estlander finns det inte mycket som är värre än det när det gäller fotboll.

- Det small till i ljumsken efter 10 min i öppningsmatchen mot FF Jaro. Har från förut en skada i höftpartiet så det har inte riktigt velat ge med sig fastän jag tillsammans med landets bästa fysio Oscar Forsström kört en intensiv rehab, sade Johan Estlander.

Nu börjar han vara nära planen igen, egentligen har han varit in redan men är inte riktigt i 100% skick ännu då han varit borta så länge men skadan börjar vara ett minne blott.

- Men nu senaste veckorna har det gått åt rätt håll och jag har kunnat träna någorlunda bra. Spelade även 60 min med Akademin föregående vecka. Toppformen är nog långt borta ännu, men feelisen är ändå på topp när man äntligen får vara med och lira boll igen, sade Johan Estlander.

Så för kaptenens del har det hittills blivit att se matcherna från sidan och det var jobbigt då det gick trögt för laget i början av säsongen.

- Efter en tung start så har vi imponerat nu under den andra omgången. Sju raka utan förlust visar på vilken kvalitet det här laget besitter. Vi visste att det här laget har många skickliga individer, men nu har vi även fått ihop det som lag. Men vi ska samtidigt komma ihåg att vi inte uppnått något ännu, även om vi har en bra period bakom oss. Det gäller att fokusera på varje träning och gå in i varje match med en ödmjukhet inför uppgiften. Gör vi det så är jag säker på att vi kan vara stolta över vår prestation när vi utvärderar säsongen i oktober, sade Johan Estlander.

Också Johan Estlander känner till EIF:s dåliga facit mot AC Oulu och menar att nu skall de bli ändring på det.

- Det är sant, dags att sätta dem på plats nu. 1-0 till grönvitt, sade Johan Estlander.

Matchen är nu imorgon lördagen den 12.8 kl. 17:00 på centrumplan i Ekenäs.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon