fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

När sex blev sju för Herrarna

Zacce

EIF kom, såg och segrade. Det var fullt med folk i farten kring planen, dock gick de flesta in till Sonera stadion för att se Legend matchen mellan HJK och AC Milan. 82 stycken valde dock att se div. II matchen mellan Klubi 04 och EIF som slutade i grönvit seger efter mål av Zacharias Ekström och Matias Astrada.

EIF hade med tre spelare från samarbetsklubben IFK Mariehamn, dessa var Robin Sid - Robin Östlind - Erik Lundberg. Klubi 04 är farmlag åt HJK, men därifrån hade man inte med någon hjälp. I och med de tre förstärkningarna blev det lite ändringar i öppningselvan när Robin² gick upp på topp och Lundberg ner bredvid Etchu Tabe i mittförsvaret.

Första målet såg dagens ljus i den 17 matchminuten när Ekström kunde känga in bollen från närahåll. Det var Ville Sevón som drev in från höger kanten lite innanför 16-meters gränsen, sköt och på returen var då Ekström först och kunde rätt enkelt sätt dit 0-1. Så här beskriver målskytten målet:
- Jag vet inte om Ville (Sevón) skulle skjuta eller passa, men det tog i en av Klubi:s spelare och då råka den komma till mig så tog jag kontroll och sköt den med högern i mål.

Andra målet väntade inte länge på sig, utan elva minuter senare var Astrada framme och kunde göra 0-2. Man kom igen upp på höger kant, denna gång spelade Astrada åt Sid i farten som gav ett lågt inlägg som Sevón inte fick en ren träff på och Astrada hade fortsatt sin löpning för att vara först på returen och kyligt kunna bredsida in bollen i mål.

Första halvlek i sin helhet dominerades rätt stort av bortalaget, medan andra inte flöt på riktigt lika bra. Så här såg Ekström på matchen:
- Vi hade inga problem i första halvleken, men i andra så gjorde vi det onödigt svårt för oss. Spelet löpte bra i första, vi rörde oss och lät bollen göra jobbet.

På avbytarbänken såg man tydligen på samma match, för så här kommenterade Jens Mattfolk matchen i sin helhet:
- Vi borde ha gjort mål under andra halvlekens första kvart och dödat matchen men nu blev det som det ofta kan bli med lite nervösa slutminuter. Fast någon konkret kvitteringschans hade de ju inte. Men jag tycker vi var det bättre laget fast de hade två ramträffar, deras duktiga målvakt stod ju också för ett par svettiga räddningar.

Jens

Och som Mattfolk säger så hade man några lägen att lägga dit trean, men det ville sig inte riktigt. Det heter väl att gör man inte mål på sina chanser så gör motståndarna det, så skedde iaf. nu. Man hade ju bytt sidor, men fortfarande var det samme höger kant som det kom upp längs. Därifrån gav den blåvita spelaren ett lågt inlägg som togs emot av Karim Jouini för att på andra touchen placera bollen i vänstra hörnet av målet via Oscar Forsström.

Ett litet momentum fick Klubi 04 igång efter målet, men som konstaterat så blev det ingen het kvitteringschans och EIF kunde rätt lugnt spela bollen i slutet av matchen.

Även i denna match delade man ut tre Veikkaus poäng och de tillföll följande: 1 stjärna Jouini, 2 stjärnor Astrada och tre stjärnor Tabe. Vilket var en helt okej bedömning, bra spelade också O. Forsström i målet med några vassa räddningar samt Sid var på fint spelhumör.

Erik LundbergErik Lundberg gjorde nu sin andra match för EIF och tyckte så här efter matchen:
- Jag tyckte det gick helt okej! Dock lite besviken på mina längre uppspel, de borde jag ha satt bättre. Men i övrigt är jag helt nöjd!

Att spela mittback är ofta fråga om att bli samspelt med den andra mittbacken och Tabe - Lundberg fungerade bra ihop i denna match. En orsak till detta var säkert det som Lundberg sade om att spela med Tabe:
- Det känns tryggt, han spelar med stort självförtroende och sprider lugn genom att ständigt prata och styra sina medspelare.

Fast helst skulle han ju spela med IFK Mariehamn i Veikkaus ligan. Det är dock inte lätt att ta en mittbacks plats i laget:
- Konkurransen är stor och för tillfället är jag fjärdevalet som mittback. Hittills den här säsongen har det endast blivit en hel ligamatch och ett inhopp i Finska cupen.

Därför kan det tänkas att det blir fler besök för Lundberg i det andra grönvita laget, inget som han har något emot:
- Besöken har enbart varit positiva! Ledarna och lagkamraterna har tagit emot mig väl och matcherna har hållit en relativt hög nivå! Absolut kan jag tänka mig spela fler matcher för EIF om det även i fortsättningen blir brist med speltid i IFK.

På frågan om hur det kommer sig att det gått så bra hittills i säsongen svarar målskytten Ekström på detta vis:
- Vi har tränat nästan hela vintern med samma lag som vi spelar med nu, så vi vet allas styrkor och med den potential som vi har så kan vi gå långt i år.

Igen är Mattfolk inne på lite samma linje när han ger sin syn på framgången i år:
- Vi har ju ett bra lag, då ska man ju vinna matcher. Största delen av laget spelade ihop redan ifjol och det har nog bäddat för den starka inledningen. Vi hade många pusselbitar färdigt på plats. Värvningen av Etchu (Tabe) var också rätt, den gav stadga åt laget på flera sätt.

Som sagt så var det tre representanter från IFK Mariehamn med mot Klubi 04, och om samarbetet överlag tycker Mattfolk på följande vis:
- Visst är jag det. Robin (Sid) har fått vara med oss och det tror jag är bra för alla parter. Idag spelade Robin Östlind med oss också och jag tror matchen var nyttig för honom. Enda minusapekten är ju att någon av våra egna måsta starta matchen på sidan. Det är säkert frustrerande men de vet om den här dealen så jag förväntar mig att de kan hantera det. IFK:s skadeläge har i år möjliggjort ett tätare samarbete vilket också visar att båda föreningarna vill samarbeta.

Inte finns det mycket man kan klaga på när man ser på tabellen och där ser att laget vunnit alla förutom en match. På frågan om vad som kunde förbättras ännu säger Mattfolk så här:
- Nog tycker jag att vi kan bli bättre offensivt ännu och det gäller över hela linjen. Uppspelsfasen, på sista tredjedelen och med rytmen i anfallsspelet. När ska vi anfalla och när ska vi lite vänta hålla boll och kanske byta sida.

Laguppställning Klubi 04 - EIF

Ett 20-tal Eklöv hade rest till Bollplan för att heja på de grönvita och höll igång bra matchen igenom. De fick även beröm från motståndar anhängarna samt arrangörerna. Var nog en och annan av de som kom ut från Legend matchen som vände på huvudet när Eklöven drog sina ramsor. Ekström har inget illa att säga om dem heller:
-Nåå, nog är det kul och spela för Eklöven. Särskilt lördags matcher när det är lite liv på Ladugårdsgatan.

Nästa match går av stapeln inkommande lördag på Centrumplan och då kommer nykomlingarna i serien på besök nämligen FC Espoo.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon