fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Inför TPS - EIF


Idag reser EIF till Åbo, ja en del av Ekenäs reser till Åbo kan man säga då laget samt åtminstone 150 anhängare åker iväg. Man har i år utkämpat två jämna duster och det förväntas bli en tredje nu.

TPS vilar för tillfället på tredje plats i Ettan men man har siktet inställt på första plats efter dagens match, då man endast är tre poäng ifrån PS Kemi men en bättre målskillnad. Åbo fångarna har spelat rätt så hyfsat på sistone då man vunnit 7 av de senaste 10 matcherna och två oavgjorda samt en förlust. Kanske ännu mera imponerande är att de hållit egen bur tom i hela 10 matcher av 13 spelade. Detta vet man om i EIF lägret och Johan Estlander säger att de har Ettans bästa defensiv och att det är svårt att komma till lägen mot dem. Man spelade mot dem en gång i serien redan, då slutade matchen på Centrumplan 0-1 (0-0) till TPS fördel.

nyhet 2015 07 18b

En spelare som inte deltagit allt för häftigt men nu på sistone spelat fulla minutrar är Sampsa Timoska. Han hade utökning på familjen och fick en dotter i våras, det har dock inte varit orsaken till frånvaron från matcherna.

- Joo jag har haft problem med nedre ryggen och låren, speciellt det högra baklåret. Samma vecka som vår dotter föddes kände jag någonting konstigt i mitt baklår och det gick inte om med vila heller. Utan blev värre och värre efterhand, läkarna började till och med fundera på att göra ett ingrepp. Som tur så hjälpte sprutan jag fick såpass mycket att smärtan har försvunnit helt, sedan har också Cappe's (Casper Källberg) massage av låret gjort nytta, säger en lättad Sampsa.

De två senaste matcherna har han gjort fulla minutrar som sagt, läget kom då Lauri Bergström var avstängd i matchen mot JJK och han har spelat på samma plats som Sampsa trivs bäst på. Det har blivit en oavgjord och en vinst i dessa två matcher och Sampsa har tillfört ett lugn och skydd för försvararna vilket har varit oerhört viktigt. Han är ju trots allt ingen ungdom mera med sina 30+ jordsnurr, men besitter en rutin som placerar honom på rätt plats allt som oftast.

- Nog har man väntat på att slippa tillbaka på planen rätt så länge, början av säsongen så kämpade jag med stora smärtor i de första tre matcherna som jag spelade och då kunde jag inte ens spela fulla minutrar. Så nu när jag igen kan göra fulla minutrar så är det en otrolig lättnad och känns riktigt bra, berättar en nöjd Sampsa.

Idag styr man alltså mot Åbo och Övre plan för att där ta sig an Åbo fångarna. Man har spelat jämna duster mot dem innan och troligtvis även nu blir det så.

- TPS har ju inte släppt in så hemskt mycket mål och sedan igen så har vi tror jag gjort mål mot alla förutom TPS. De försvarar jätte kompakt och de har bra anfallare, vi måste se till att vi har hela paketet intakt hela tiden och jag tror att vi hittar de områden som vi kan göra mål ifrån också, menade Samspa.

nyhet 2015 07 18c

TPS spelar på Övre plan i Åbo och den har en huvudläktare som tar ca. 1.200 personer och den är slutsåld med endast säsongskort. Man har därför skaffat till läktare till ena kortändan, det är dit som Ekenäsanhängarna kommer att hänvisas, alla 150 st. av dem. Gustav Nöjd, Mr. Eklöv, från Eklöven har varit i kontakt med TPS och frågat hur man skulle gå tillväga för att få biljetter. Så sedan lade han igång en namnlista på nätet var man fick anmäla sitt intresse till matchen, för gjorde man inte det är det osannolikt att man skall få en matchbiljett idag. Folk nappade bra på det, det är ju en av tre korta borta matcher.

- Såklart det med för mera stämning till matchen och man tar i lite mera. Som det också heter att fansen är den 12 spelaren och det ligger nog sanning i det, vet Sampsa berätta.

EIF ställer upp med samma lag som på söndagens match mot HAKA, men Samu Suoraniemi står över då han är borta från planerna för ev oviss tid framöver pga. skadan i yttre ledbandet i högra knäet.

Har man inte fått en biljett åt sig eller annars inte har möjlighet att komma på plats och föja matchen finns det alternativ. Ett är gamla hederliga text-tv, men det finns bättre och en är TPS TV som debiterar 7€ för matchen via nätet. Mycket proffsigt utfört arbete gör de med flera kameror och referat.

Här kommer ännu några länkar angående matchen: Sampsa Timoska (video), TPS TV och Åbo Underrättelser.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon