fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Inför PS Kemi - EIF


Idag skall de gröna jägarna ta sig an Kemis stolthet PS Kemi. Senast lagen möttes i Kemi blev det en 4-1 seger för hemmalaget, lagen är i motsatta positioner i tabellen då PS Kemi är nästan högst upp medan EIF ligger på en 8:de plats.

PS Kemi har gått från klarhet till klarhet och luggit i topp för det mesta av säsongen, nu petade dock TPS ner dem ett pinnhål. Det var nog vissa som anade detta innan säsongsstarten, då man ansåg att PS Kemi hade gjort ett bra lagbygge. De har rätt hårda individer med några riktiga stjärnor i Billy Ions, Sasha Jovovic och Aliu Djalo som alla kan avgöra en match på egenhand. Senaste matchen var hemma mot PK-35 och då spelade man oavgjort. Till denna match saknar man med säkerhet Aliu pga. avstänging och Ville Moilanen då han är på testläger i Bradford FC, England.

Innan avfärden igår tog vi oss ett snack med Lauri Bergström som är ny för EIF i truppen i år.

- Jag har trivts jätte bra här i Ekenäs, det är en trevlig plats. Dessa hemmamatcher har varit helt otroliga med så pass mycket publik som har skapat en god stämning, trots att vädret inte alltid varit det bästa, så vill rikta ett stort tack till alla anhängare som har stöttat oss, sade Lauri som trivs på Centrumplanen.

Lauri har valt att fortsätta bo i Helsingfors, där han också studerar, och istället pendla mellan H:fors och Ekenäs. Det är en sträcka som är rätt så bekant nu men han har också stannat över hos bl.a. Sampsa Timoska och Johan Estlander och är mycket tacksam för det.

- Det har varit lätta att komma överrens med alla i laget, tror nog att det hjälpte att jag kom så tidigt med i laget i år, trodde Lauri.

EIF reser alltså nu upp för andra gången till Kemi och Lauri menar att man nog skall göra det svettigt för förhandsfavoriterna PS Kemi. Han anser att det är fullt möjligt att komma iväg därifrån med poäng och att grabbarna nog är tända och kommer att ge allt på planen. Hård kamp kommer det att bli menar han också.

- Några har vi borta, med säkerhet Etchu Tabe då han är avstängd och nu verkar det som om Lucas Kaufmann inte kommer att kunna delta (red.anm. Lucas blev hemma). Sedan har vi också några små kräppor hos Zacharias Ekström och jag själv då vi båda fått en lårkaka men månne inte det skall gå bra att spela trots det, förutspådde Lauri.

#16 hoppas på att det inte skall kännas av trots att man reser långt och länge, man åker med VRs nattåg från Helsingfors på fredagkväll till lördag morgon. De är innan till lite liknande som Sverige-båten med hytter för två och restuarang men senaste gång hittades inte tax-freen eller discot. När man kommer fram har man dagsrum på ett hotell där man också äter morgonmål och lunch innan match. Sista frågan var om han skulle få ett mållläge skulle han då träffa målet?

- Såklart, det såg ni ju redan ifjol här på Centrumplan! Blir det mål så åker nog skjortan av, sade en kaxig Lauri.

Truppen är följande: Ville Viljala, Jonathan Jäntti, Johan Estlander, Zacharias Eksrtöm, William Lindqvist, Johannes Mononen, Vili Roivainen, Casper Källberg, Benjamin Källman, Ville Sevón, Lauri Bergström, Sampsa Timoska, Mamadou Konate och Christoffer Lindholm. Där till åkte Jens Mattfolk, Daniel Westerlund, Rolf Sundström och Caj Rehnström med.

Matchen kommer att visas på Kepit TV och till ett arvode av 5€. Restaurang Santa Fé kommer också att visa matchen så varför inte ta sig dit och se den i gott sällskap! Matchen börjar kl. 16:00.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon