fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Inför KPV - EIF

Äntligen börjar det många av oss gått och väntat på i ett halvår, att serien igen skall köra igång. Nu gör den det och laget har redan börjat sin resa mot Karleby för att där imorgon möta nykomlingarna KPV.

Det har skett mycket sedan sista matchen mot MP ifjol, kanske mera än vad många hade önskat. Men nu är vi här och med en trupp som har levt och kanske kommer att leva lite grann ännu innan fönstret stänger i början av maj.

Truppen som reste iväg till Karleby är följande:
 •  Målvakter
 •  #30 Samu Saari (MV) (FC Inter)
 •  #40 Tim Murray (MV)
 •  Försvarare
 •  #03 Sampsa Timoska (C)
 •  #04 Akim Sairinen
 •  #05 Olli Jalli
 •  #09 Johan Estlander
 •  #13 William Lindqvist
 •  #17 Zacharias Ekström
 •  Mittfältare
 •  #06 Edgar Paul Akouokou
 •  #07 Emerik Grönroos
 •  #10 Tamás Gruborovics
 •  #14 Lucas dos Santos
 •  #23 Simon Sid
 •  #31 Keaton Isaksson
 •  #87 Juuso Aalto
 •  Anfallare
 •  #11 Lamin Jaiteh
 •  #22 Saša Jovović
Nedan kan ni läsa om lite tankar om laget, läget och den kommande matchen.

nyhet 2016 04 23b

Zacharias Ekström, försäsongen över och nu börjar allvaret. Hur känns det idag, dagen före seriepremiären?

- Det känns bra, laget har ändrats en hel del sedan fjolåret och såklart är det svårt att direkt få allt att klicka men jag tycker vi lyckats helt okej. Jag tror det kommer att ta några matcher före vi är helt samspelta men tycker det fungerat helt okej redan. De spelare som kommit hit har varit färdiga spelare som man direkt kunnat plocka in på olika platser i truppen.

- Truppen vi har nu har stor potential. Vi har ett intressant lag med många olika slags spelare så nu är väl den största utmaningen för tränarna att få alla de olika spelarna att kunna spela med varandra samt som ett lag. Vi har spelare som t.ex. Tamás som man kan placera helt var som helst på planen så på det sättet så kan tränarna ändra om en hel del i truppen för att få allt att fungera så pass bra som möjligt.

- Vår styrka i år tror jag att kommer att vara de att vi kan hålla bollen, spela bollen inom laget och på så sätt styra matchen. Kontringar tror jag oxå att vi kan vara bra på i år i.o.m. att vi har offensiva ytterbackar samt kvicka yttrar. 

- Om KPV vet vi inte så pass mycket mer om än att de har ett bra lag, de har värvat en hel del kvalitetsspelare till sin redan hårda trupp. De är storväxta och spelar mycket långbollar som vi måste vara alerta på. De lär vara bra på fastasituationer i.o.m. att de har så pass stora spelare så där måste vi vara på vår vakt. Kan vi spela bollen inom eget lag och längs med marken så ska våra kvicka spelare nog kunna ställa till stora problem för KPV. Min gissning är att vi kommer hem med 3 poäng efter en 1-0 eller 2-1 seger.

nyhet 2016 04 23c

Stefan Strömborg
, tankar inför seriepremiären mot KPV.

- Vi är tillräckligt färdiga för att börja serien. Allt är inte färdigt ännu men vi kommer att bli bättre hela tiden. Vi har en sån trupp som kan anpassa sig till olika situationer inom matcherna. Vi har inte ett visst system som vi med våld försöker köra utan vi kan spela på olika sätt och använda våra vapen på olika sätt.

- Vi har bra koll på KPV och har haft tillgång till en hel del material från deras matcher under försäsongen så vi är väl förberedda. De har lagt sig själva i en position där de talat om att vara ett av topplagen och pressen i matchen imorgon ligger nog hos dem. Vi kommer lite som "underdogs" till matchen men det passar oss utmärkt i denhär situation eftersom de vet så lite om oss som lag. 

- Vår trupp har levt hela tiden men nu tycker jag att vi har en bra blandning. Vi har några äldre spelare med massor av rutin men som tillika har mycket att ge ännu men massan i laget är ändå alla de 20+:are som vi har. Vi har många unga hungriga spelare som krigar om plats i truppen och idag när vi startat mot Kokkola så är flera av dem ännu hemma i Ekenäs för att spela Akademi match imorgon.

Ni som inte kommer att resa till Karleby kan ändå följa med matchen då den sänds direkt via http://kepit.tv/. Ni kan beställa den själv för 8 € eller så kan ni komma till Restaurang Santa Fé och se den med andra anhängare. Matchen börjar kl. 16:00! Let the games begin!

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon