fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Herrarna reser till Åggelby

Så var det dags för den tredje matchen på 10 dagar, då EIF imorgon söndagen den 28.5 reser till Åggelby för att möta Gnistan. Det är en bekant motståndare från div. II tiden och bäddar för ett intressant möte.

Det var speciellt år 2013 som det var en hård kamp mellan Gnistan och EIF, första matchen i Karis vann gästerna från Åggelby och de två följande mötena slutade oavgjort. Till slut var EIF ganska mycket före Gnistan i tabellen och gick därmed till kval om spela i Ettan. Gnistan satsade rätt mycket det året på att stiga och hade bl.a. Erkka V. Lehtola som huvudtränare, kanske orken tog slut efter det då det följande år inte gick så bra för dem. 2014 slutade Gnistan på en tredjesista plats i tabellen, EIF blev som bekant första och gick återigen till kval. Under säsongen lyckades dock Gnistan vinna den andra drabbningen medan de förlorade den första och tredje mot EIF.

2015 hade de tagit ny fart och hade då "oturen" att de hade storsatsande FC Honka i samma grupp, båda inbördes matcherna slutade med en måls skillnad till FC Honkas fördel. Året därpå, 2016, skulle det räcka hela vägen fram då Gnistan vann sin grupp och fick spela kvalspel mot en annan gruppsegrare MuSa från Björneborg. Det började illa då Musa vann den första matchen med 1-0 hemma i Björneborg. Gnistan tog sig dock samman och gav igen hemma, efter att ordinarie matchtid var slut stod samma resultat 1-0 på resultattavlan. Detta betydde förlängning men den hjälpte inte så det var straffar som gällde. Där hade Gnistan de bättre nerverna och kunde gå segrande ur leken då de satte fyra straffar mot MuSas tre. Därmed kallade Ettan på Gnistan och här är vi nu.

Efter fem spelade matcher har de gulblåa från Åggelby lyckats skrapa ihop två poäng och ligger sist i tabellen pga. sämre målskillnad än TPS. Poängen har de fått efter oavgjorda resultat mot OPS och KPV, båda matcher slutade 1-1 och spelades på bortaplan. Föluster har det blivit mot AC Oulu, FC Honka och FC HAKA med 1-0 respektive 0-2 mot de två sistnämnda. Senaste matchen mot KPV uppe i Karleby lyckades laget kriga åt sig ett poäng trots att det såg väldigt mörkt ut. Gnistan hade tagit ett rött kort och släppt in ett mål i den andra halvleken och matchuret var redan på stopptid. Då fick de en frispark en bit utanför straffområdet som skruvades farligt in mot målet där det fanns många spelare. Niko Tirkkonen gjorde sin löpning rätt och kunde med bröstet styra in bollen i mål förbi Joonas Myllymäki i KPV målet. Det målet gav mycket åt Gnistan som såg ut att få åka hem tomhänta från Karleby, kan gissa att det ena poänget säkerligen kändes som en seger.

Gnistan har tillsammans med OPS tippats att bli degraderade efter årets säsong. Åggelbys stolthet har välan en av de minsta budgeter i serien och enligt underteckand har de satsat mera på bredd än kvalitét i sin trupp. Liksom EIF har de också ett samarbetsavtal med en ligaklubb då de samarbetar med HIFK (VL) och har haft en del spelare med både i Finska Cupen och under träningsmatcherna.

Om Gnistan fick mera självförtroende efter poänget de fick med sig från Karleby så kan det nog sägas det samma om EIF efter att ha gjort slarvsylta av OPS i Ekenäs senaste onsdag då grönvitt vann med hela 4-0. Det fanns tecken på detta redan i matchen innan mot FC Honka då EIF spelade rätt så bra men fick inte till det. Det blev OPS som fick ta emot frustrationen efter FC Honka matchen och spelet såg riktigt bra ut, bör kommas ihåg att motståndet var ett helt annat också förstås.

Det var inte bara positiva saker som laget kunde ta med sig från onsdagsmatchen då Jonathan Jäntti och Riku Heinonen fick kliva av planen tidigare än beräknat då de skadade sig i den första halvleken. Riku Heinonen hamnade kliva av i ett tidigt skede efter att ha skadat sin vrist medans Jonathan Jäntti skadade ena baklåret mot slutet av den första halvleken. En som kom tillbaka från skada var Paul Akouokou, han klarade sig bra då han kom in istället för Riku Heinonen. Han får dock inte spela imorgon mot Gnistan då han plockade på sig en varning och det blev hans fjärde varning för iår, de tre första kom i Finska Cupen, och det betyder att han måste vila en match.

Matchen imorgon spelas på en sprillans ny konstgräsmatta då Gnistans hemmaplan varit Telia 5G (för.d. Sonera) Arenan i Helsingfors hittills pga. av arbetena på deras MustaPekka Areena i Åggelby. Den torde vara likadan som den som lades i Ekenäs ifjol så borde passa EIF rätt så bra, kanske aningen större yta totalt.

Matchen spelas alltså imorogn söndag den 28.5 kl. 17:00 i Åggelby, Helsingfors.

  1. Fotboll är bäst på plats och då är det bara att ta riktning mot Åggelby (Helsingfors), adressen är Ståthållarvägen 11. Beräknad körtid blir ca. 1h21m.
  2. Gischis Café vid klubblokalen kommer att visa matchen via projektor. Bästa platserna far till först så se till att vara i tid!
  3. www.fanseat.com är adressen till en tjänst som visar alla EIF:s matcher denna säsong och kan ses utomlands. Ni bör registrera er och första månaden är gratis, efter det blir det 7,90€/månad.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon