fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Hemmaseger mot KPV

EIF:s herrar tog en fin skalp i Ettan då de vann hemma mot serietvåan KPV med 2-0 (1-0). Tidigt i vardera halvlek gjorde EIF målen och det var Felix De Bona och Ville Sevón som lade den sista touchen.

Det var bäddat för en fin dag då vädret var av det vackraste med idel sol och efter matchen är det bl.a. konsert nere i Stallörsparken, detta syntes också i puliken då det var nästan 900 personer på plats. Det var serietvåan KPV från Karleby som gästade EIF på centrumplan i Ekenäs och matchen hann endast bli 9 minuter gammal förrän dagens första mål hade producerats. Det var hemmalaget som stod för det, Mohamed Doumbia spelade en fin löpboll in bakom KPV:s försvarslinje och först på den var Felix De Bona. När Felix De Bona kom in i straffområdet svängde han kvickt vilket gjorde att KPV försvararen Michal Mravec gick omkull av egna krafter och nu var bara målvakten Joonas Myllymäki kvar. Målvakten var dock chanslös då Felix De Bona placerade bollen i det vänstra hörnet.

EIF hade lärt sig från förra matchen att försöka hålla KPV:s fasta situationer till ett minimum och på hela matchen hade de endast en hörna och några frisparkar från närmare håll. Dessa situationer orsakade heller inte någon större oro och EIF:s försvar spelade stabilt återigen, de hade stor hjälp av trion Riku Heinonen - Paul Akouokou - Mohamed Doumbia. Dessa tre jobbade fint både uppåt och neråt, men detta var nog en lagseger då de gröna höll bra ihop hela matchen och förvaltade bollen mycket bra.

Den andra halvleken hann bara vara igång i fem minuter innan olyckan var framme för KPV, som gjorde två spelarbyten i den första halvleken varav iaf. ena var pga. skada, då EIF gjorde sitt andra mål för dagen. Återigen var det Mohamed Doumbia som spelade en boll igenom KPV:s försvarslinje, denna gång verkade dock Elmer Kääntä få bollen men precis då han skulle beröra den fick Ville Sevón honom ur balans och kom ensam igenom. Joonas Myllymäki kom ut emot men Ville Sevón rundade honom rätt enkelt och spelade in bollen i det tomma målet.

EIF hade nog flera lägen i matchen men fick inte till det, men sen igen så vara det ingen panik vid den egna buren heller då KPV orsakade väldigt få chanser. Nu har EIF en paus tills nästa söndag då laget reser till Grankulla för att där möta GrIFK, det tredje laget i serien som avskedat sin tränare.

Matchen i andra medier: Västra Nyland, Svenska Yle Sporten, Bollförbundet, KPV, statistik, omgånges highlights, presskonferens och tabellen.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon