fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Förlust mot TPS


TPS var hårda värdar och behöll alla tre poäng när de vann med 1-0 (1-0) hemma på Övre plan i Åbo. Målskytt var Jussi Aalto från straffpunkten efter att blivit fasthållen av Juuso Aalto.

Det var bäddat för en fin fotbollsfest i Åbo och det lyckades rätt bra med undantag för ett rött kort och en halvtom huvudläktare som skulle vara slutsåld och därmed fylld. En stor klack anhängare Ekenäsbor, Eklöv och andra EIF anhängare hade hittat till matchen och var förberedda på regn men det slapp man. Både EIFs och TPS fans bjöd på bra stämning matchen igenom med sina olika hejarop, det var nog aldrig tyst under matchen.

nyhet 2015 07 20b
Matchen började med en aning övertag från de grönklädda och Ville Sevón hade ett läge med vänsterfot från fem meter men Miro Tenho från TPS fick en fot emellan och det blev hörna. Fanns några halvchanser till, men i övrigt gjorde TPS skäl för sitt rykte om ett tätt försvar som man fått då man spelat 11 matcher utan att släppa in mål. Efterhand kom TPS mera med i bilden och Riku Sjöroos fick chansen att lägga in bollen från femmetern men Ville Viljala i målet kunde rädda med sin klack. Lite senare var dock olyckan framme för EIF då Jussi Aalto dribblade i EIFs straffområde och till slut blev fasthållen av Juuso. Oskari Hämäläinen som var dagens domare var resolut och visade på straffpunkten direkt utan att tveka. Jussi Aalto tog hand om straffen själv och mycket behärskat placerade bollen i det högra krysset, Viljala hade ingen chans på skottet.

Etchu Tabe skulle komma att bliv huvudartist i slutet av den första halvlek. Han gick upp i en tackling på Matej Hradecky och var aningen i ryggen innan han tacklade bort bollen. Domaren Oskari visslade genast och frispark till TPS, därefter tog han också fram det gula kortet för att varna Etchu. I EIF lägret ansåg man att den varning kom aningen lätt då det var Etchus första fel i matchen, domaren Oskari ansåg dock att det var en vårdslöstackling. I samband med att Etchu får sin varnign visade åt sig kommer Mikael Liespuu springande 30 meter till scenen och konfronterar Etchu med att gå nära och knuffa. Efter detta hade Etchu svårt att kontrollera sig och blev bortförd av lagkamrater.

Det är i slutet av den första halvleken som EIF har en hörna och Etchu springer för att nicka den men springer rakt in i Miro Tenho. Då kommer Mikael Liespuu igen tillsammans med Miro Tenho och konfronterar Etchu. Detta slutar med att de utväxlar knuffar innan lagkamrater och domare hinner komma emellan. Efter att domare Oskari konsulterat med sin assisternadedomare besultar han att varna Mikael Liespuu för provokation och Etchu för osportsligtspel, vilket också blir hans andra gula kort och därmed utkörd från matchen. Detta ändrade matchbilden och i EIF lägret var man besviken på att Etchu gick så het, varför vet man inte riktigt.

Till andra halvlek gjorde EIF ett byte då man tog ut Juuso och in kom istället Benjamin Källman. Man flyttade också ner Sampsa Timoska i mittförsvaret medan Lauri Bergström fick kämpa på i mitten av mittfältet utan hjälp av Sampsa. De gröna krigarna gjorde ett verkligt grovjobb på planen i den andra halvlek, fast man hade såklart svårt att komma till farliga lägen. Lucas Kaufmann kom engång fri på vänsterkant och drev mot mål, svängde av mot höger framför försvararen och gick på skott i det främre hörnet. Oskari Forsman, som blivit vald till månadens spelare i Ettan, i TPS målet klarade dock av att mota bollen.

nyhet 2015 07 20c

TPS rullade mycket boll och rörde sig bra vilket gjorde det svårt för EIF att komma åt den. Det var just vid en av dessa sidoförflyttningar i försvaret som Mikael Liespuu fick en lång beröring till bollen och Lucas nappade direkt på det. Båda kom till bollen tillika och Lucas försökte ta den med sig med bredsidan medans Mikael Liespuu kom in med bottnet före. Mikael Liespuu träffade inte bara bollen tillika med Lucas, utan tatuerade in sina dobbar i Lucas vad. Domaren Oskari var välplacerad men ansåg att allt gick rätt till så han lät spelet fortsätta, dock strax efter hamnade han blåsa av pga. att Lucas låg på marken och hade mycket sjukt. Lucas fick bäras ut med bår, prövade dock att fara in på plan pånytt men kunde inte fortsätta för han hade stukat vristen i tacklingen. Man bytte istället in Vili Roivainen och lyfte upp Zacharias Ekström från försvaret så att man spelade med en trebacks linje.

De gröna kämpade på vidare men hade fortsatt svårt, trebacks linjen betydde också att TPS kunde göra farliga kontringar mot EIFs mål. Några ypperliga lägen åstadkom man också, förblir ett mysterium hur man inte fick in något av de lägena.

TPS var det bättre laget för dagen och förtjänade de tre poängen. EIFs gröna krigare skall dock ha en eloge för sitt slit på planen och alla supportrar för sitt stöd matchen igenom! Nästa veckas lördag spelar man mot PS Kemi på bortaplan.

Andra medier om matchen: Västra Nyland, Svenska Yle, TPS, TPS TV och Åbo Underrättelser.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon