fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Förlust mot PS Kemi

Det blev varken tre eller ett poäng med från Kemi. Trots man övertag i den andra halvleken vann PS Kemi med 3-0 (1-0) efter två mål i numerärt underläge.

Utgångsläget var inte det bästa då man åkte upp till Kemi, hemma i Ekens lämnade man Etchu Tabe (aavstängd) och Lucas Kaufmann (skadad). Man hade dock ett slagkraftigt lag på benen när matchen började. Ville Sevón kom in på övre mittfält och på hans plats på kanten startade Benjamin Källmam, Etcuhs tomrum fylldes av Johannes Mononen som hade varit utan matcher en längre tid.

nyhet 2015 07 27b

Redan i den 9:de minuten var olyckan framme då hemmalaget kontrade med en lång boll och William Lindqvist hamnade löpa mot två motståndare. Trots att han fick lite träff på bollen räckte det inte och Cornelius Stewart kunde snappa åt sig bollen och slog behärskat in bollen förbi Ville Viljala.

Överlag hade PS Kemi ett rätt enkelt och effektivt spel med enkla passningar och effektiva löpningar. Utöver målet hade man också några andra chanser, men likaså hade de gröna men hade svårt att få till avslutet. Man kom till bra inlägg men själva inläggen lämnade en del att önska tyvärr.
 
Första halvlek slutade i en eett noll ledning för hemmalaget. Andra började och EIF var rätt så bra med i matchen. Vid 71 spelade minuter bestämde sig Tshibasu Kalala Washilly från hemmalaget att hjälpa till med att plocka sin andra varning inom loppet av 14 minter. Den senare kom då han dumdristigt knuffade ner Juuso Aalto mitt på plan trots att Juuso hade passat bollen redan en par sekunder innan och bollen var redan ett flertal meter ifrån. De tände anhängarna som såg matchen på Restaurang Santa Fé men tji fick man.
 
Istället för att EIF skulle börja dominera mera så kunde hemmalaget straffa de gröna inte bara en gång utan två gånger trots en man färre på plan. Som känt så är det inte alltid självklart att man får ett övertag trots en man mera på plan, men nu kändes det som att Ekenäs killarna trodde det skulle bli en lätt uppgift att spela resten av matchen. I slutet av matchen hade man bud på en straff då PS Kemi målvakt Daniel Kollar var sen och tog Ville istället för bollen. Enligt domaren så var det dock Ville som spelade teater och fick en därtill hörande varning.

nyhet 2015 07 27c

Så det blev inga poäng med till Ekenäs. Istället är det nu klart att både Ville och Johan Estlander vilar i matchen mot PK-35 inkommande söndag, orsak är att de nu båda fick sin fjärde varning under den pågående säsongen. Etchus avstängning är nu hävd men ännu oklart om han kan delta då han också är skada, det är ena låret som trilskas.
 
Andra medier som uppmärksammat matchen: Västra Nyland , Svenska Yle, statistikPS Kemihighlights och Bollförbundet.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon