fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Förlust mot AC Oulu


Enda besöket för de grönvita i Uleåborg resulterade inte i några poäng trots bra kämpar insats av pojkarna. AC Oulu vann matchen med 2-1 (2-0) då Benjamin Källman lyckades göra sitt första mål i Ettan.

Läget inför matchen var inte helt optimalt då Etchu Tabe fortfarande är skadad i låret, Casper Källberg inte i skick ännu och Mamadou Konate fick lätt feber på torsdagen. Mamadous feber lättade tillräckligt för att kunna spela men han var nog inte 100% återställd och orkade heller inte spela hela matchen. Juuso Aalto var tänkt att starta men kunde inte alls delta då han hade fått en lårkaka som omöjlig gjorde spel. Så truppen var smal med andra ord men rätt slagkraftig med bl. a. nyförvärvet Chirs James med som blev klar för spel på fredagen.

I och med att Juuso inte kunde delta flyttades Zacharias Ekström upp på kanten och Vili Roivainen gick in i försvaret. Spelet i sig var helt bra och man kom åt att skapa lägen men som tidigare så fick man inte riktigt till det framför mål. Hemmalaget gick upp i ledning efter att man kunde gå på en kontring efter en EIF hörna. AC Oulu slapp att komma två mot två med start från ungefär halva plan och det första skottet kunde Jonathan Jäntti i målet parera men returen gick rakt i foten på Darboe Kemo som rätt enkelt kunde placera bollen i mål.

Andra målet kom rätt olägligt då det just skulle bli halvtids vila, matchuret visade på 45 + 1 minuter då Toni Tahvanainen kunde placera bollen i bakhörnet strax innanför stolpen. Jonathan sträckte sig allt vad han kunde men räcktes inte till det väl placerade skottet. Benjamin tände de grönvitas hopp då han gjorde sitt första mål i Ettan och strax därefter tog Wadenya Odula tog ett direkt rött kort då det ännu var 19 minuter kvar att spela plus extra tid. Ej heller denna gång lyckades man få in ett kvitteringsmål trots bra kämparglöd. 

Nu har man spelat mot fyra hårda lag på raken och inkasserat lika många förluster, de kommande de tre matcherna är av en annan karaktär då man möter MP, VIFK och FC Jazz. Dessa tre lag kämpar om att hållas kvar och har placerat sig runtom EIF i tabellen, MP och FC Jazz kommer man att möta i Ekenäs medans man där emellan reser upp till Vasa med en hel del fans.

Andra länkar angående matchen: statistikVästra NylandSvenska YleBollförbundet, highlights och AC Oulu.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon