fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Förlust i säsongens sista hemmamatch

AC Oulu från Uleåborg vann över det grönvita herrlaget i säsongens sista herrettan match på Centrumplan i Ekenäs. Uleåborgslaget vann matchen med uddamålet som gjordes av Antti Uimaniemi i första halvleken.

Det skulle visa sig bli en jämn drabbning mellan de två lagen där EIF fram till den tredje matchen hade inkasserat två förluster. Det var sist och slutligen mycket få målchanser under hela matchen. AC Oulu hade under första halvlek ett skott på mål som gick in i mål. Det var ett läge där målvakten Viljala var helt skymd och bollen bara helt plötsligt svichade förbi honom in i nätmaskorna. Förutom målet hade AC Oulu några farliga chanser som båda reddes upp Viljala i målet.

EIF hade några fler chanser än motståndarlaget under första halvlek. Närmast var Ville Sevón två gånger där han försökte nicka in bollen i mål. Även Johan Estlanders placerade bredsida smekte yttre delen av stolpen efter att ha snyggt blivit framspelad av Benjamin Källman. Även några distansskott riktades mot målet. Men de reddes upp av den kokkolabördiga målvakten Johannes Wentin. Result i halvtid var 0 - 1.

AC Oulu är inte riktigt det lättaste laget att spela mot, det har de två tidigare matcherna visat resultatmässigt. Det är ett lag som går mycket fysiskt in i närkamperna, dock inte brutalt och fult men ändå på ett sånt sätt att de blir svåra att spela emot. Idag hade de dock stundvis mycket svårt att hänga med i EIF:s fina passningsspel, som just gjorde att vi kom till de fina målchanserna i första halvlek.

Andra halvlek var även den en jämn drabbning. Efter att ha sett igenom matchvideon ett antal gånger kan man konstatera att spelmässigt var det jämt skägg, fram till att Chris James tog sitt andra gula kort för dagen och åkte ut från plan. Efter det var det faktiskt EIF som skapade mera chanser framför AC Oulus mål. Mulvany hade ett hårt skott i ribban, och Mamadou Konate hade kanske matchens bästa chans att kvittera i slutet av andra halvlek men bredsidan gick denna gång i stolpen.

Efter matchen tackade tränaren Rauno Ojanen för den härliga stämningen igen en gång i Ekenäs, där han också konstaterade att vi har något verkligt stort på gång inom fotbollen. Inte kan vi göra mera än att buga och bocka för tacket! Som gräddan på moset hade alla supportrar och juniorer möjlighet att träffa spelarna inne på planen efter slutsignalen. Det verkade som om autografjägarna aldrig skulle ta slut.

Till sist vill EIF fotbollssektion tacka publiken, från när och fjärran, för det enorma stödet vi fått under hela säsongen. Ni var nästan 11000 personer som följde med EIF:s matcher denna säsong på plats och ställe. Vi ser verkligen fram emot en ny säsong i nästa år i herrrettan, med troligtvis en hel del nya och intressanta motståndare.


YLE Västnyland
Västra Nyland
Matchprotokoll
Tabell och resultat
Miesten ykkönen rapport
AC Oulus matchrapport
MATCH VIDEO

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon