fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

FF Jaro segrade i Ekenäs

En helt lyckad hemmapremiär kunde det ha blivit då vädret var fint och publiken hade hittat till läktarna i stora mängder. Enda som saknades efter slutvisslingen var poäng för grönvitt.

FF Jaro hade anlänt dagen innan (fredag) och körde en lätt morgonträning på centrumplan i Ekenäs då de sista förberedelserna med centrumplan var igång för att få allt klart till den stundande hemmapremiären. Vädret var också ypperligt då det var sol och varmt så gott som hela dagen, betydligt bättre än sist EIF spelade seriematch i Åbo.

Den första halvleken var ganska jämn, gästerna hade mera av bollen men de farliga chanserna gick ganska jämnt och i slutändan var de överlag ganska få i den första halveleken. En rätt så väntad matchbild då FF Jaro var förhands favoriterna och försökte styra matchen. En par bakslag fick de röda i första halvlek då Papa Niang och Pavle Milosavljevic hamnade ut från planen med bår, den förstnämnda redan i 10:de matchminuten och den andra i den 27 matchminuten.

- Detta ändrade inte vår matchplan för de som vi bytt in, Kevin Larsson och Brock Messenger, är vana att spela på de positioner de kom in på, sade FF Jaros huvudtränare Kristian Heames.

I den andra halvleken gick övertaget efterhand mera och mera till gästande FF Jaro då de efterhand började närma sig Santeri Aaltonens mål. I den 68 matchminuten var olyckan framme då FF Jaros Georgios Katidis kunde behärskat nicka in bollen från närahåll på en ställd Santeri Aaltonen. Detta väckte hemmalaget en aning.

- Efter deras första mål fick vi lite mera grepp om matchen, men hade trots det svårt att skapa de där riktigt heta målchanserna. Vår passningspel var under all kritik, vi hade svårt att få ihop till tre passningar i rad till varandra, sade EIF:s lagkapten Johan Estlander.

På plats fanns förstås Eklöven som hejade föredömligt matchen igenom med väldigt få tysta stunder. De hade bra motstånd i FF Jaros klack på ca. 30 personer som likaså hejade på de egna matchen igenom. När det var 90 minuter spelat fick de orsak att jubla högt igen då Markus Kronholm kunde fastställa slutresultatet 0-2.

- Vi var lite nervösa i den första halvleken och fick inte riktigt igång spelet, det började löpa bättre i den andra, sade FF Jaros målvakt Emil Öhberg.

nyhet 2017 05 07b
Matchen spelades i ypperligt vårväder inför en publik på 743 stycken samt de som såg den via skärmen. Nu kommer EIF att ladda om batterierna för att inkommade torsdag den 11.5 åka till Valkeakoski för att där möta FC HAKA.

Matchen i andra medier: Västra Nyland, Svenska Yle Västnyland, FF Jaro, Bollförbundet, statistik, tabell, pressinfo och video (Fanseat, kräver konto).

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon