fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF skall metodiskt mala GrIFK

Det är matchdag och det är en bra dag! Snart åker EIFs herrar iväg till Grankulla för att där ta sig an bekanta GrIFK.

Hemmalaget har gjort en bra säsong, långt över förväntningarna från många håll då de tippades vara en av de klara degraderade lagen. De har hållit till på övre halvan av tabellen men nu sjunkit lite genom deras två förluster irad mot JJK (0-1) och TPS (2-0). Lagen har mötts en gång i år och då var det en ensidig drabbning som EIF vann med 3-0.

En spelare som säkert överraskat många i år är Simon Sid, iaf. har han överträffat sig själv.

- För mig personligen har säsongen överträffat alla förväntningar. Jag hade ingen aning om att jag kunde tävla på den här nivån. Jag bestämde mig dock tidigt att närma mig säsongen genom att göra mitt bästa varje dag och se hur långt det räcker. Nu känns det som en dröm har gått i uppfyllelse när jag får spela med det här laget och de här spelarna. Det här gör förstås att hungern att spela växer men jag försöker hålla is i magen och komma ihåg vad förutsättningarna inför säsongen var. Laget har i sin helhet presterat på en bra nivå och jag tycker t.o.m. att vi har mer att ge. Målsättningen är nu att göra en max prestation i 95 min. Det kommer att räcka långt. Mycket långt, sade Simon.

nyhet 2016 07 24bSimon Sid här i sällskap med Tamás Gruborovics och Keaton Isaksson.
En annan spelare som i år har en annan roll än spelare är Oscar Forsström som kom med som målvakts- och fystränare. Han deltog några gånger ifjol som hjälptränare vid träningar och i år har tog han ett steg längre. Något som han inte verkar ångra.

- Intressant och annorlunda, på gott och ont. Ibland har jag svårt att sluta tänka som en aktiv spelare, t.ex. hur jag skulle ha gjort någonting eller hur jag ville träna, men det behöver förstås inte vara negativt. Det har nog fungerat helt bra att jobba i tränarstaben, Stefan Strömborg drar upp stora linjerna och så jobbar jag inom ramarna för det. Vi lär oss (förhoppningsvis) av varandra och om varandra hela tiden, sade Oscar.

nyhet 2016 07 24cOscar Forsström har inte fastnat så värst mycket på bild och här är han på en plats han sällan var på under sin aktiva spelar karriär.
Målvaktsfronten ändrade då Tim Murray kom till EIF, därtill fanns Jonathan Jäntti, Lucas Lönnqvist och Mehdi El Moutacim från tidigare. Den sistnämnda har dock varit sjuk mestadels av säsongen och inte kunnat delta, men skall förhoppningsvis kunna börja vara tillbaka snart.

- Jag tycker att våra målvakter har klarat sig bra. Vi har släppt in lite för många mål i både div. I och div. III, men det är summan av helheten som bidragit till detta och jag tycker inte att målvakterna kan beskyllas för det. Målvakterna är beroende av lagförsvaret och vice versa, vilket gör att det är onödigt och s.g.s. omöjligt att analysera den ena biten utan den andra. Lite frånvaron bl.a. p.g.a. skador, sjukdomar, arbete och militärtjänstgöring har gjort att det stundtals varit tunnsått på träningar och jag har själv varit tvungen att delta mera än planerat. Men förhoppningsvis skall alla kunna vara på plats fr.o.m nu, sade Oscar.

Som nämndes tidigare så har det varit en bra säsong så långt för Simon och han har trivts på planen oavsett roll.

- Jag trivs i den rollen som tränaren ger mig. Fotboll är ett lagspel var vi alla arbetar med och för varandra mot ett bra resultat. Ibland kräver spelplatsen spektakulära offensiva lösningar och ibland kräver den ett korrekt positionsspel med ett säkert passningsspel. I alla roller måste man anfalla och försvara. Jag njuter när laget vinner och litar på att tränaren vet vad han gör när han väljer att använda mig, sade Simon.

Sid i kvadrat

Som bekant är så finns det även en annan Sid som håller på med fotboll, Robin Sid och han utövar sin fotboll på Åland i IFK Mariehamn. Simon är stolt över sin bror som kommit så långt inom sporten och hoppas han går långt ännu. I och med att Simon nu också spelar på nästan lika hög nivå har det skapat litet av ett problem, positivt sådant, för deras mor och far.

nyhet 2016 07 24dRobin Sid här ännu i den riktiga grönvita dressen.
- Det här har varit ett litet problem under säsongen. Morsan går helst på båda precis som farsan. Jag vet att det under vissa matcher t.ex. haft med en ipad och följt med en pojke live och en annan via rutan. Jag tycker de båda skall gå på Robins i första hand. Hans karriär har precis börjat och behöver allt stöd han kan få. Det är ingen lätt väg han valt och han har potentialen att gå hur långt som helst. Jag får alltid en otrolig kraft av publiken och en liten extra kick när det är någon jag känner som kommer och heja. Jag älskar att spela fotboll inför publik. Desto mera, desto bättre. Vi har haft den bästa publiken i år. Hoppas det fortsätter, sade Simon.

Disciplin och koll på fasta situationer skall ge tre poäng mot GrIFK

Båda två intervju objektena har ganska korta och enkla lösningar på hur EIF skall vinna mot GrIFK.

- Hålla koll på deras fasta situationer och rörliga offensiva spelare, föra spelet till deras ända och metodiskt mala ner dem, sade Oscar.

nyhet 2016 07 24eSimon Sid har lyckats bra i år och vill göra det igen mot GrIFK.
- Det kommer att vara en svår match. Om vi följer vår matchplan så har vi alla möjligheter att ta tre poäng, sade Simon.

Matchen börjar kl. 18:30 i Grankulla.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon