fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF segrade i Salo trots många underkända mål

omklädningsrum

Trots att man hade bollen i hemmalagets mål fem gånger blev slutresultatet endast 1-2 till de grönvitas fördel. Matchen var rätt ensidig i första halvlek, EIF låg på medan SalPa tappade boll efter boll. Andra hade hemmalaget en bra början men tappade taget mot slutet och EIF kunde ta över igen.


Som sagt så var det rätt mycket EIF första halvlek och en bit in i den så var Robin Sid framme på vänster kant, kom upp till straffområde vände tillbaka och drev lite inåt plan. Från ca. 20 meter sköt han och bollen studsade varpå målvakten i hemmalaget Ville Seppä fick problem och kunde endast halvt mota bollen som gick upp i luften och in i mål. Först blev det lite jubel för att sedan tystas av assisterande domaren som hade flaggat för offside. Källan till detta lär skall ha varit att bollen hade vidrört Fisnik Gerxhaliu på vägen till mål, och Gerxhaliu var i offside.

EIF blev förstås besvikna men kämpade på desto hårdare. I den 24 minuten skulle det ge belöning i form av ett mål som gödkändes. Det var en frispark på höger kant lite in på hemmalagets sida som Johan Estlander slog. Seppä kom ut och boxade, en boll som Etchu Tabe fångade upp mitt bland två SalPa spelare. Han vände bort båda och gick för skott från ca. 25 meter, inget dåligt val heller för bollen gick ända fram till nätmaskorna. Tabe's första mål för EIF, men knappast sista.

Någon stund senare och upplägget var likadant, frispark från höger som Estlander gav. Denna gång var inlägget lite länger ut och högst upp var Sampsa Timoska som nickade in mot fem-metern. Där var Niklas Roiha och skarvade bollen i mål över Seppä. Ej heller detta mål skulle räknas för Roiha hade börjat från en offside position när Timoska nickade.

Lite innan pausvilan hade EIF en hörna från vänster som Estlander gav. Den skruvade sig fint in framför mål och där stod Timoska och väntde som så många gånger denna säsong. Gjorde det han brukar och nickade bollen i mål. Och mål trodde alla att det var men domare fortsatt på den linje han valt och underkände det. Han såg något ruff inne i straffområdet som ingen annan såg och tilldömde SalPa en frispark istället.

Den andra halvlek började rätt tungt för EIF när SalPa redan i den 50:de minuten kunde kvitter till 1-1. Detta efter att Oscar Forsström's hörna fångats upp av vinden och dök ner tidigare än bortalaget räknat med. Först på bollen var en hemmaspelare som nickade bållen i löpet för Albijon Muzaci, ha ngjorde inget misstag med den studsande bollen utan placerade bollen förbi O. Forsström. Efter målet fick SalPa lite tryck på EIF:s planhalva och hade några halvchanser som dock bortalaget redde ut på ett eller annat vis.

Efterhand började EIF får tillbaka greppet om matchen efter att SalPa inte lyckades lägga dit sina chanser. Och i den 77:de minuten kunde Zacharias Ekström säga "o där!" när han bombade in bollen i mål. Bollen kom upp på höger kant och inlägget kom lite senare än vad de flesta väntade, detta såg Estlander som hade hand om bollen och gav istället inlägget aningen bakom den stora flock som rusade mot mål. Ekström hade blivit lite bakom så att han hade en lucka till Estlander och genom den kom bollen, Ekström placerade bollen och lade sin nya vänsterdojja igenom den på andra beröringen och som sagt "o där". Otagbart för Seppä i målet, tur att nätmaskorna höll måste nästa varit nya nät i målen.

Man spelade något försiktigare i slutet, så inget dera lagen var nära att göra flera mål. I slutet plockade Tiago Moura på sig en varning för tidsspel, trots att det främst var "bänken" som gjorde allt aning långsamt.

2014.05.28 Laguppställning SalPa - EIF

De tre Veikkaus stjärnorna gick till följande spelare, en stjärna belönades Sid med för sitt slit uppe på topp. Två stjärnor fick hemmaspelaren Muzaci som jobbade fint på topp och kommit igång de sista matcherna. Tre stjärnor fick Roiha som var både uppe i anfall när det var special situationer (och några andra gånger) och i försvaret som han skötte rätt så bra tillsammans med Tabe.

Eklöven hade rest till Salo med buss och var mangrant på plats för att ta sig an Saloborna på läktaren. Bra gick det med och man hade håll i gång matchen igenom.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon