fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF:s herrar vann över Gnistan i premiären

nyhet 2014 4 29

Efter en stark andra halvlek kunde EIF åka iväg från Åggelby tre poäng rikare. Säsongen har alltså kört igång och passligt nog började spelet löpa bättre.

EIF fick ändra sina planer lite när de tre planerade IFK Mariehamn spelarna uteblev pga. att tre stycken skadade sig i IFK Mariehamns match på söndagen mot FF Jaro. En som inte var med i startelvan när man ännu trodde att IFK Mariehamn spelarna skulle delta var Robert Lindqvist. Så här svarar han på frågan hur det var att få reda på att man är med i startelvan från att ha varit tänkt som avbytare i början:
-  Förstås var det en positiv överraskning, man vill ju spela. Speciellt för mig som inte spelat så mycket i div. II tidigare kändes detta som en chans jag måste ta vara på.

Hemmalaget öppnade rätt starkt och hade en par farliga lägen redan i början. Mål skulle det även bli när Gnistan fick en frispark från vänster som man skruvade in farligt framför mål. EIF fick den inte rensad och efter några studsar fick en liggande Jean en fot på bollen och den gick över Oscar Forsström i målet. Detta skedde i den 18:de match minuten.

Målet fungerade som en väckarklocka för EIF och man började ta tag i spelet. Bollinnehavet gick ganska klart över till EIF och detta resulterade i många hörnor. Till sist kom belöningen när Johan Estlander gav en hörna från vänster och igen efter några studsar inne i målområdet kunde Matias Astrada trycka dit bollen i högra krysset. Detta skedde i den 27 match minuten.

Robert Lindqvist spelade ute på högerkant och jobbade frenetiskt. Gav även några inlägg och spelade fint ihop med Estlander. Så här tycker han att hans match prestation var:
- Det känns alltid tryggt att spela med Johan, han är en klippa. Jag tyckte mitt eget spel löpte på helt bra. Försökte koncentrera mig på de saker som jag är bra på och följa instruktionerna jag fått före match. Alltid finns det saker man kan göra bättre, men vi tog med oss tre poäng och gjorde vad som krävdes.

EIF hade några lägen ännu i första halvlek, men farligast var Gnistan när man kunde kontra och anfallaren slapp ensam igenom. Det längre strået drog dock O. Forsström som kom ut och bröt när anfallare försökte runda honom.

Andra halvlek visade EIF att man kunde bättre och öppnade starkt. Redan i den 48 minuten kunde Fisnik Gerxhaliu skjuta bollen i mål. Kort där efter var Astrada framme igen och kunde från närahåll skjuta in 1-3 målet. Detta skedde i den 52 match minuten.

I mitten på andra halvlek fick Gnistan lite momentum på, men fick trots det inte ett skott mot mål. Närmast var Jean som sköt högt över från 17-18 meter. Bortalaget kunde reda ut stormen och hade ännu några lägen i slutet av matchen. Skulle man ha varit effektiv på hörnor idag skulle det blivit många mål, EIF hade ett 15-tal hörnor.

Veikkuas stjärnor: 3 stjärnor Matias Astrada, 2 stjärnor Fisnik Gerxhaliu, 1 stjärna Sampsa Timoska.

Laguppställning för nätet gnistan eif


Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon