fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Herrar
  • Aktuellt
  • EIF förpassade Pallohonka till högen med besegrade lag

EIF förpassade Pallohonka till högen med besegrade lag

nyhet 2014 6 2

Såsom i damernas serie, så skedde också i herrarnas serie dvs. en tidig seriefinal när Pallohonka anlände till Centrumplan för att möt EIF. Hemmalaget låg på första platsen och skulle göra det efter matchen också oavsett hur det gick. Medans de svartgula låg på andra plats när dagen började men redan innan matchen kommit igång hade man sjunkit till tredje plats efter att GrIFK vunnit sin match. Matchen slutade 3-2 (1-1) till de grönvita efter en stark andra halvlek.

Lite som i matchen mot KäPa fick man en snabb straff redan i den femte minuten. Detta efter att bortalaget passade en lös passning tvärs över på EIF:s planhalva som Tiago Moura kunde bryta. Bollen gick via Fisnik Gerxhaliu för att igen komma tillbaka till Moura. Han gav ett inlägg men det stannade nästan direkt när det gick i handen på Pallohonka försvararen, olyckligt nog stog han även innanför straffområdet. Straffen efteråt var ren formalitet, Johan Estlander steg fram och sköt bollen i mål som om det skulle varit det enda han gjort i sina dagar.

De grönvita fick en varning när Aristote M'Boma löpte igenom på vänster kant och mötte en utrusande Oscar Forsström. Målvakten O. Forsström valde att låta M'Boma löpa förbi och försökte att undvika att röra i honom, om det lyckades lämnar jag osagt men M'Boma raglar till aningen men fortsätter löpa men kommer i dålig vinkel och hamnar ge inlägg som Etchu Tabe nickar bort men går till en svartgul spelare som dock skjuter förbi. Pallohonka bänken var rasande över att det inte blev straff, men fick nöja sig med det för domaren var inte påväg och ändra sitt beslut.

En varning som sagt och några minuter senare, den 19:de minute för att vara exakt, var M'Boma pågångs igen. Det kom en långboll upp längs vänster kant som Niklas Roiha hamnade löpa hemåt på med M'Boma i hälarna. Roiha försökte nicka hem den till O. Forsström men fick en touch i ryggen tillika som han skulle nicka och nicken blev svag. Så svag att M'Boma hann emellan och kunde rätt enkelt lobba över O. Forsström som kommit ut för att möta nicken. Bollen gick i mål och 1-1 var ett faktum.

M'Boma var en rätt kraftig, snabb och lång pjäs som gjorde mycket skada i EIF försvaret. Han fick Tabe och Roiha stundvis att se darriga ut, ett mittbackspar som spelat rätt stabilt hittills.

I pausen blev det antagligen något sagt i hemmalagets omklädningsrum, för det var ett bättre spelande EIF som kom ut till den andra halvleken. I den 54:de minuten skulle detta resultera i ett mål signerat Fisnik Gerxhaliu. Det var Tabe som öppnade med en långboll som hittade Gerxhaliu's bröstkorg, lade fram bollen och gick för skott. Från ca. 30 ut sköt han en fin boll som gick i båge över målvakten Robert Barton och in i det vänstra krysset. Ett av de vackrare målen denna säsong på Centrumplan.

Elva minuter senare och det var Matias Astradas tur att lägga sitt namn i matchprotokollet. Det var efter en hörna som Estlander slog från höger, som först nickades ner och landade framför Sampsa Timoska som sköt rakt i bröstet på Barton. Returen gick till Astrada som sin vana trogen fintade först för att vid andra gången skjuta med vänstern, en boll som Barton fick fingrarna på men kunde inte hålla ute från målet. 3-1 var ett faktum och matchen började kännas mera och mera avgjord.

Pallohonka skulle dock få sista ordet när man kunde reducera till 3-2. Detta efter att M'Boma igen varit i farten. Tabe blev stressad av M'Boma när han var påväg mot höger kant nere i försvaret och i stället för att rensa ville han försöka spela bollen. Detta lyckades inte utan M'Boma kunde roffa bollen åt sig och gick mot straffområdet längs kortlinjen. Väl inne i området hann Estlander ikapp honom och tillika som Estlander slog ut bollen till hörna sprang M'Boma in i benet på Estlander. Domaren såg det som en fällning på M'Boma och tilldömde bortalaget en straff. Detta skedde alltså på övertid redan. Eero Haapala var den som skulle skjuta straffen och han gjorde som en straffskytt bör, bollen gick säkert förbi en aning ställd O. Forsström.

2014.06.01 Laguppställning EIF - Pallohonka

Veikkaus stjärnorna tillföll de rätta spelarna. En stjärna fick M'Boma som jobbade bra matchen igenom och var rätt farligt. Två stjärnor fick Ville Sevón som var tillbaka i öppningselvan efter sin skada. Han jobbade fint tillsammans med Robin Sid. Tre stjärnor fick mittfältsmotorn Timoska, som jobbade fint på bottnet av mittfältet och bröt många gånger samt visade vem som bestämde där.

Stämmningen höjdes när FC Honka's fans kom för att stöda Pallohonka, eftersom man bojkottar första laget i år. Denna skara på 20-30 personer orkade heja på de egna matchen igenom och betdedde sig hyfsat, de har sprungit in på planen i några matcher men inget sånt denna gång. Även Eklöven var på plats men man var lite ur slag och fick inte riktigt fart på hejande.

Raseborgs första lag leder serien på 18 poäng, medans Raseborgs andra lag ligger på en andra plats efter att de skrapat ihop 14 poäng på åtta matcher (en mera än lag ett). Anmärkningsvärt är att det endast skiljer fyra poäng mellan GrIFK som ligger trea och Gnistan som ligger sist (tionde). Nästa match spelar EIF borta mot Klubi 04 på fredag i Helsingfors, dock inte på Sonera stadion som vanligt utan Bollplan 2 (naturgräs) som ligger intill stadion. Detta pga. att man lyckats planera in div. II matchen tillika med HJK-Legender - AC Milan-Legender matchen. Skulle varit trevligt om man kunde haft båda ihop med varandra, vet att Estlander iaf. skulle ha gillat det!

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon