fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF öppnade målkontot

Efter tre tunga matcher klaffade det mesta och nu behöll EIF alla tre poäng då OPS gästade Ekenäs. Felix De Bona var tillbaka efter att ha varit hem och blivit utexaminerad, och han frälste laget med två mål.

De fanns tecken av detta redan i matchen mot FC Honka men då ville det inte riktigt hela vägen då laget inte kunde göra mål. Nu behövde inte ekenäspubliken vänta mera än 4 minuter då Felix De Bona fick en läcker passning av Juuso Aalto och lade in bollen lite tursamt genom att skjuta på målvakten Juhani Pennanen från närahåll och returen studsade tillbaka på Felix De Bona och in i mål. Det var ett förlösande mål på många vis då det också var EIF:s första mål i årets serie och det märktes på både spelare, stab och publik.

EIF var det lag som förde spelet och gästande OPS från Uleåborg hade inte mycket i anfallsväg men Jonathan Jäntti i målet var alert då han blev påkallad. Desvärre kunde han inte fullfölja matchen då han i den 39 minuten bytte ut sig pga. en skada i baklåret vilket gjorde det svårt att röra sig. Istället för honom kom Santeri Aaltonen in och skötte de sista minutrarna av första halvlek bra, sedan blev han ännu i pausen och ta lite mera uppvärmning för att komma bättre in i matchen.

Detta var tyvärr inte EIF:s första byte, då grönvitt redan i den 16 minuten hamnade byta ut mittfältaren Riku Heinonen som litet innan hade stött ihop med en OPS spelare och skadade vristen. Den blev så illa däran att han ej kunde springa normalt och laget var tvugna att göra ett byte. På den positiva sidan var att den som blev inbytt, Paul Akouokou, nu gjorde sin första match på en tid och kunde spela hela matchen till slut.

Mellan dessa två händelser fanns en positivare händelse, nämligen ett mål till EIF. Det var i den 29 minuten som EIF spelade ett fint anfall och den som fick äran att avsluta det var Ville Sevón som kunde forcera in bollen i mål trots OPS försvarets motstånd. Mot slutet av halvleken kom OPS bättre in i matchen och kunde skapa några lägen, främst från fasta situationer. Är dock osäker om de besvärade Jonathan Jäntti eller Santeri Aaltonen så många gånger vid dessa tillfällen.

Än var inte halvleken över och pga. de skador och byten som skett i match hittills så blev det en del övertid redan i den första halvleken. Och när ungefär 5 minuter av denna var spelad, 45+5', så hade EIF en hörna från höger som slogs av Juuso Aalto. Denna hittade en framåt rusaden Felix De Bona som snyggt skarvade in bollen i mål med huvudet via den bakre stolpen, målvakten Juhani Pennanen hade inte en chans trots ett gott försök. Mycket mera hände inte efter det och lagen gick till paus vila i ställningen 3-0.

Den andra halvleken började som säkerligen många vänta sig, med en kraftig press från gästande OPS. De hade mycket boll och då de lånade den åt hemmalaget EIF så var grönvitt hyggliga värdar och gav ganska fort tillbaka den. Trots detta var det inte många konkreta målchanser som gästerna lyckades få till stånd, närmast var de då yttern Thiago Trindade (kan ha varit någon annan) fick iväg ett skott från sidan ca. 5 meter från mål. Bollen gick i stolpen och ut tillbaka mellan benen på Santeri Aaltonen och sedan kunde Simon Sid rensa undan bollen.

När EIF kom tillbaka in i matchen var det just Simon Sid som skulle träda in i rampljuset. På en kontring blev han fint framspelad av Felix De Bona och hade tom bana mellan sig och målet, ja förutom Juhani Pennanen då förstås. Detta var dock inget hinder utan Simon Sid placerade bollen hur säkert som helst i nätet och började fira målet med en grym en arms väderkvarn. Han har jobbat sig målmedvetet tillbaka och nu levererar han på två plan: fotbollsplanen och musikvärlden!

Mycket mera hände inte i matchen, efterhand tog EIF mera över och samspelet mellan de två unga ivorianerna Paul Akouokou och Mohamed Doumbia blev bättre desto längre matchen led. Båda två är väldigt talangfulla killar och vill det sig väl kan de gå långt ännu.

Nästa match blir inkommande söndag den 28.5 kl. 17:00 i Åggelby då EIF får äran att inviga Åggelbys nya konstgräs, planen är den samma men konstgräset har blivit bytt. Det är Gnistan som värdar och det blir en viktig match för båda lagen.

Matchen i andra medier: Västra Nyland, Svenska Yle Sporten, Bollförbundet, OPS, presskonferens (FB), statistik och tabellen.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon