fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

EIF körde över BK-46 i första derby matchen

nyhet 2014 5 17

Då domaren blåste av matchen på Ekenäs centrumplan på lördagen visade resultattavlan 3 - 0 till hemmalaget.

Utöver de 10-15 första minutrarna, var matchen rätt så stabilt i Raseborgs första lags händer.  EIF radade upp chanser direkt i början av matchen, några av dessa uppstod efter tveksamma ingripanden från Jonathan Jäntti. Trots att bollen några gånger var endast någon meter ifrån mål så fick man inte in den. Det brukar ju heta att om man inte själv gör mål så gör motståndaren. Inga tecken till sånt fanns dock och i den 34:de minuten kom det förlösande 1-0 målet. Rätt så fint också, Johan Estlander gav en frispark från högerkant lite förbi halvaplan och den gick ner vid högra sidan av straffpunkten och där fanns Sampsa Timoska som mötte bollen med sin panna. Jäntti hade inte en chans på bollen och där får man nog hitta syndabocken i spelaren som skulle markera Timoska, för han hade inte irunt sig när han nickade.

Det hade talats om i vissa medier att Lucas dos Sanots och Nicholas Brain skulle enkelt ta sig förbi på kanterna, att EIF:s ytterbackar (Simon Eklund och Estlander) inte skulle ha en chans. Detta visa sig dock inte bli någon match alls, utan dos Santos och Brain var rätt så ineffektiva matchen igenom. Som tidigare nämnts i medierna så spelar Raseborgs andra lag rätt så individuellt och så också denna gång medan EIF jobbade som ett lag och stödde varandra. Motståndarnas anfallare, Casper Källberg och Daut Kuqi, var många och undrade efter matchen om de alls varit på plan? det var väldigt få beröringar de gjorde och blev så gott som hela tiden tvåa mot mittlåset Niklas Roiha - Etchu Tabe.

Andra halvlek fortsatte där första slutade, hemmalaget tryckte på mera och mera efterhand. Under tio minuter in i den andra halvleken var EIF framme igen. Då Matias Astrada steg upp på sin högerkant och gav ett fint inlägg åt Zacharias Ekström som vackert "chippade" bollen över backen för att sedan nicka bollen i mål över Jäntti. Christoffer Malmberg sparkade bort bollen när den ännu vari luften, men en observant assisterande domare kunde signalera att det var för lite för sent och bollen hade redan gått över mållinjen.

För att göra det ännu lite svårare bestämde Filipe Mello att ta sitt andra gula kort för dagen med att vara alltför sen när Eklund rensade bollen, så med 30 minuter kvar att spela och två mål i underläge såg loppet kört ut för Raseborgs andra lag. Calle Forsström spikade in den sista spiken, byggare som han är. Detta efter att han blev kapad utanför straffområdet, där Marko Heino var rätt sent ute men klarade sig utan varning. C. Forsström placerade bollen och kollade att Jäntti stod rätt så mitt i målet, men vågade inte gå i målvaktens hörn. Istället gjorde han som han övat dagen innan och gick över muren (mellan huvudena) och så dök den ner vid stolproten, otagbart för Jäntti. I sitt räddnignsförsök eller därefter skadade Jäntti sin hand mot stolpen och tvingades utgå. Eraldi Gjondedaj som är andra målvakt kom in och lär få spela några matcher nu pga. Jänttis skada i handen.

Matchen var i princip över med tio minuter kvar att spela och det syntes i Raseborgs andra lags tag, man blev senare och senare i närkamperna vilket resulterade i två ytterligare varningar. Sammanlagt drog man på sig fem stycken varningar mot EIF:s ena. De tre Veikkaus stjärnorna gick till Roiha (1), Timoska (2) och Ekström (3), samt Eklövens kämparpris gick till Estlander.

Matchen spelades i fina förhållanden och på läktaren fanns över 1000 personer, däribland Eklöven och Pålkkasviinen. Varav de senare nämnda blev kvar utanför läktaren och "firade" genom att skjuta raketer och kasta in på planen pyroteknik som gav ifrån sig orange rök. Som helhet förflöt evenmanget bra tack vare samarbets villiga hejarklackar, frivilliga ordningsvakter, funktionärer som sålde biljetter och korv och dylikt. Därtill jobbade bollpojkarna fint samt Gitta Estlander med "flickor". Stort tack till alla som gjorde evenemanget till vad det var!

Nästa match spelas redan idag, onsdag, mot KäPa hemma på Centrumplan med start kl. 18:30.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon