fotboll gronHerrar
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Bästa hemmamatchen för EIF

Efter en paus sedan senaste söndag blir det fotboll nu igen på måndag. Då kommer FC KTP från Kotka på besök till centrumplanen.

Lagen har mötts engång denna säsong då de grönvita lagen drabbade samman i Kotka den 8:de maj och EIF for iväg med segern efter mål av Saśa Jovović och Zacharias Ekström. För tillfället ligger FC KTP på en nedflyttningsplats med 10 poäng i tabellen. EIF kommer till matchen med ett bra material, men Boubacar Kinda saknas då han drog på sig sin fjärde varning i matchen mot FC Jazz och hamnar därmed vila mot FC KTP.

Vi tog oss ett snack med Zacharias och Stefan Strömborg om lite ett och annat.Vi började med att fråga om lagets säsong så här långt samt Zacharias om han eventuellt tagit Ville Sevóns mantel i form av målskytt?

- Vi har spelat lite upp och ner jo, men vi har också bevisat att vi kan vinna alla lag i den här serien. Serien är otroligt jämn vilket är ganska roligt och vilket gör att man vill vinna alla matcher, sade Zacharias.

- Min säsong har börjat ganska bra, vissa matcher förstås bättre än andra. Att hjälpa laget med att göra mål är ju bara en liten bonus. Sen om att jag skulle ha tagit Villes mantel förstår jag inte riktigt, eftersom vi gjorde lika många mål ifjol. Nästa fråga tack! (red.anm. undertecknad hade Villes mål mycket bättre i minnet än Zacharias)

nyhet 2016 07 10bZacharias Ekström sliter på i försvaret och deltar flitigt i anfallsspelet som hans 10:de plats i skytteligan med 4 mål bevisar.
Om Zacharias är van i den görnvita dressen så kan vi väl säga att Stefan är lite grön i sin dress då han i år tog över huvudtränar posten.

- Jobbet har varit just så utmanande som jag väntat mig. Att vara med om att bygga upp ett lag för en möjligast gemensam fotbollsfilosofi är ju hur intressant som helst. Att sedan starta resan  med laget mot säsong och tävling är ju redan i sig ett spännande liv, att påstå något annat är ju en direkt lögn gentemot sig själv. Man lever ju i ett ständigt momentum oavsett resultat och att göra analyser på basen av prestationer, individuella och kollektiva, vecka efter vecka är motiverande och en absolut drivande faktor. Tränarjobbet är människorelationer och respekt för individer samtidigt som det är ledarskap och respekt gentemot lagets och klubbens målsättningar, sade Stefan.

Förlustsvit bruten efter bättre prestation

EIF hade en tre matcher lång förlustsvit pågångs innan vinsten mot FC Jazz senaste söndag. Laget har också förlorat några matcher mot slutet av den samma efter att grönvitt haft ledningen. Zacharias menade att det delvis varit målhungern i laget och viljan att göra flera mål som straffat sig. Detta genom att lagdelarna blivit för långt ifrån varandra vilket har lämnat luckor åt motståndarna som de utnyttjade.

- Vinsten mot FC Jazz var viktig, man vill så snabbt som möjligt bryta en förlustsvit. Där spelade vi som ett lag och så visade även resultatet, sade Zacharias.

- Efter tre raka förluster känns det ju oerhört bra att vinna borta mot Jazz, framförallt efter att vi i andra halvlek studsar tillbaka till vår potentiella nivå. Vi vill utvecklas rakt av och genom hela säsongen, därför tycker jag att vi får ett konkret kvitto på det i FC Jazz matchen. Och jo visst även tre viktiga poäng! Vi har möjligast grundligt analyserat hur och varför vi förlorar tre matcher i följd och jag är rätt så övertygad om att det har stärkt oss inför resterande säsong, sade Stefan.

Lagspel skall fälla FC KTP

Det var efter FF Jaros match mot EIF som Jakobstads klubben och Alexej Eremenko Sr. gick skilda vägar. Nyligen gick det lika för FC KTP då de och tränaren Sami Ristilä skakade tass och avslutade samarbetet. Detta för att väcka laget då de underpresterat gentemot vad de själva och många andra förväntat sig av dem.

- Tränarbyten önskas ju ofta ge en omedelbar positiv effekt i form av en trendbrytning och inte minst resultat. Nystarten hemma mot GrIFK blev inte den önskade vändningen och nog vill vi se till att de inte ska få den i Ekenäs heller. Våra två senaste hemmamatcher har inte varit vad hemmapubliken bör kunna förvänta sig av oss och framförallt inte vad vi själva vill prestera på hemmaplan. Kort och gott vill vi göra vår bästa hemmamatch denna säsong, sade Stefan.

nyhet 2016 07 10cStefan Strömborg trivs som chefstränare för EIF.
I första omgången spelade EIF lika då det blev förlust mot KPV och JJK, men sedan vann laget mot FC Jazz och därefter mot FC KTP. Förutsättningarna är dock annorlunda nu enligt Stefan.

- Tja, jag tycker inte vi ska stirra oss blinda på senaste matchen mot FC KTP i Kotka. Förutsättningarna är faktiskt rätt så annolunda nu. Hemmamatch, naturgräs och en mindre plan ger redan i sig förändrade förutsättningar. Dessutom har flera veckor gått och såväl EIF som FC KTP har genomgått ett flertal processer under dessa veckor. Vi har analyserat dagens KTP, ser styrkor i laget som vi bör eliminera men vi ser också svagheter i dagens FC KTP som vi kan tänkas vilja utnyttja. Men inte ska jag sticka under stol med att vi tycker att vår egna EIF prestation blir och är avgörande för utgången i kommande hemmamatch, Sade Stefan.

Zacharias hade ett kort och bra recept för hur det blir vinst i måndagens match.

- Fortsätta spela som ett lag och fokusera på det som vi har tränat på under veckan, sade Zacharias.

Matchen går av stapeln imorgon på måndag den 11.7 kl. 18:30.

Sponsorer 2018

gold k supermarket 2017
gold macron
gold fanseat
ekenassparbank 2016 gold
gold veikkaus
vastranyland 2016 gold
lokaltapiola 2016 gold
gold silux
 
 
roth 2016 gold
premarin 2016 gold
silver n3mpower 2016
silver seka 2016
silver aureus 2016
silver azets
silver travaruhuset 2016
silver aberglund
etelauusimaa 2016 gold
brons reklamcenter 2016
silver mrmedia
silver motellmarine
silver piazza
silver albatros 2016
silver ekenasenergi
silver wikstromsbusstrafik
silver tranium
silver specialmobil
 
 
silver cle 2016
silver spkoti 2016
silver papperochhus 2016
silver mbroman 2016
silver svenlof 2016
silver ido 2016
silver folksam 2016
silver raseborgsstad 2016
brons rudus 2016
brons svartstroms 2016
brons ekenastradgardsservice
brons serivicenyholm 2106
brons prreklam 2016
brons mntextil
brons sydbevakning 2016
silver kjousmaa silver
brons ekenasforstaapotek
brons ekemarin 2016
brons sydwebb
brons korvgorans
brons handelsbanken
brons lohjanautola
brons ekenasbokforingsbyra
silver janneskraftor 2016
brons ekenasminigolf
silver varuboden 2016
brons kodintavaratalo
silver hushornan 2016
brons simonshus
brons auratherm
 
 
 
 
 
 
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon