fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
julkalenderheader2018

Tung förlust för damerna

Igår rullade bollen inte EIF-damernas väg när laget åkte till Järvenpää för att möta JäPS/2. Matchen slutade i en förlust med 3-0 för de grönvita.


- Precis som vi trodde på förhand så var JäPS ett lag som var bra på att försvara. Vi lyckades hålla bollen helt okej tills vi kommit över till offensiv planhalva, men strax därefter tog det stopp. JäPS försvarade sig bra som lag och höll sig kompakta, och det skapade stora problem för vår del. Motståndarnas målvakt var också mycket bra och spelade högt och plockade bort många bollar som annars kunde ha blivit till bra lägen. Planen var dessutom lite kortare än vi är vana vid, vilket betydde att vi inte kom runt på kanterna som vi brukar då det inte gick att spela de bollar vi är vana vid när ytan helt enkelt tog slut. Genast i början av matchen hade vi ett bra läge, hade vi fått in den bollen hade matchbilden eventuellt kunnat se annorlunda ut. I slutet av matchen sköt Ida Adamsson en riktigt snygg frispark som gick perfekt mot mål, men då fick motståndarnas målvakt till en kanonräddning. Så många andra bra lägen än dessa kom vi inte till denna gång, säger EIF-tränaren Marco Werner.

Det här var den åttonde matchen för EIF-damerna under höstsäsongen. Man inledde med en förlust i den första omgången och har därefter radat upp sex raka vinster innan den andra förlusten nu var ett faktum.

- Alla matcher i den här serien är så pass hårda, att kommer man in i matchen med fel inställning så blir man i blåsten. Vi behöver vara 100% laddade och fokuserade - det var vi inte denna gång, och det märktes direkt från start. Då vi dessutom är fysiskt mindre och svagare än många andra lag med äldre och mer rutinerade spelare, så lyckas det helt enkelt inte att spela halvhjärtat - man vinner inte enskilda situationer och närkamper, och vinner man inte dem så vinner man inte matchen heller. Även om många av spelarna har gått mycket framåt i sitt närkampsspel under det senaste året, så blev vi nog oftast tvåa i de situationerna i den här matchen, fortsätter Werner.

JäPS:s seger innebar att tabellen jämnade ut sig en aning. Tidigare har EIF, HIFK/Stadin Mimmit och Team Vanpa haft ett ganska bekvämt försprång till de övriga lagen, men JäPS smög sig nu betydligt närmare tättrion efter gårdagens match.

- Det är en jämn serie, det lär bli spännande ända till slutet. Våra kommande hemmamatcher mot NJS/Femmes och Team Vanpa kommer att bli väldigt viktiga.

EIF-damerna spelar sin följande match mot just NJS/Femmes onsdag 27.9 kl. 20.00 på Centrumplan.

- De senaste hemmamatcherna har det varit bra med gäng på läktaren, och vi hoppas att minst lika mycket folk dyker upp även till de två sista matcherna. Publikstödet betyder väldigt mycket för laget, och vi är både glada och tacksamma över den publikmängd vi haft under våra matcher - roligt att damfotbollen intresserar, och vi ska göra vårt allra bästa för att publiken ska få se ännu två segrar, avslutar Werner.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon