fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Tre segrar i rad för damerna

Det går bra nu för damerna då de nu har tagit tre segrar i rad i höstserien som direkt avgör vilka lag som avancerar till en division högre. Grönvitt har fått igång målskyttet på allvar, 19 mål på de senaste tre matcherna.

EIF:s fotbollsdamer spelade sin senaste match fredag 25.8 då man åkte till Vanda för att möta PuiU, som inför matchen låg på sista plats i tabellen. Där hölls de kvar även efter att matchen var slut, eftersom alla tre poäng åkte hem till Ekenäs. EIF-damerna ligger för tillfället på andra plats i tabellen.

- Vi stod för en jämn och stabil insats, med tanke på omständigheterna. Matchen spelades på naturgräs, vilket vi inte är vana vid, och planen var dessutom väldigt blöt och hal så den var inte så lättspelad, säger lagets tränare Marco Werner.

I första halvlek kom de grönvita damerna till flera bra lägen, men bollen ville inte i mål. Även motståndarna hade några bra målchanser, men målvakten Jenni Möller spelade stabilt och höll målet tomt. Ett mål blev det i den första halvleken, då en PuiU-back styrde in Mimmi Björklunds skott i egen bur. Genast i början av matchen gick EIF miste om en solklar straff, då Ida Adamsson fälldes fult efter att hon tagit sig förbi motståndarnas försvar.

När andra halvleken blåstes igång ledde EIF med 1-0, men inte långt därefter var ledningen uppe i 4-0. Inom loppet av några minuter gjorde Mimmi Björklund och Emma Westerdahl varsitt mål, och sedan kom det ännu ett självmål av PuiU efter bra jobb av Mimmi. Målkalaset fortsatte halvleken igenom, då Mimmi gjorde sitt andra mål för dagen och även Jenny Sundblom, Rebecka Mannström och Jenna Laukkanen fick till varsin fullträff.

- Roligt att så många spelare lyckades i målgörandet. Vi stod igen för en bra laginsats där alla skötte sina uppgifter väl. Fotbollsmässigt var detta kanske ingen toppinsats, mycket beroende på underlaget, men vi lyckades igen med vår taktik att rulla mycket boll och trötta ut motståndarna. Även om vi inte riktigt lyckades i målgörandet i första halvlek skötte vi ändå vår uppgift bra - till andra halvlek hade vi mera ork och bättre flås än motståndarna och då kom sen också målen. Jag är nöjd med dagens insats, flickorna gör ett bra jobb, säger Werner.

Sin nästa match spelar EIF-damerna på Centrumplan fredag 1.9 kl. 19:00.

- Det blir garanterat en tuff match. I våras när vi mötte LoPa slutade matchen 2-2. Då spelades matchen i Österby - nu spelar vi på Centrumplan och jag hoppas att ett snabbare underlag kommer att vara till vår fördel. Senaste hemmamatchen hade vi ett väldigt bra publikstöd, det hoppas vi på även till nästa gång, avslutar Werner.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon