fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Storvinst för damerna mot MPS/A

EIF:s fotbollsdamer spelade på fredag kväll sin första hemmamatch för höstsäsongen. Efter att ha inlett serien med en förlust förra veckan var det revanschsugna grönvita damer som stegade in på Centrumplan denna kväll. För motståndet stod MPS/Akatemia, och matchen slutade i en  6-0 seger för hemmalaget.

- Idag höll vi bra i bollen och rullade effektivt från sida till sida.. Genom ett bra passningsspel med få beröringar lyckades vi trötta ut motståndarna och styrde matchen dit vi ville. I början av matchen hade MPS några bra lägen efter fasta situationer, men i övrigt var det vi som dominerade matchen. Vi var bollskickligare och vi hade bättre ork. Vi spelade enkelt och effektivt och kom bra runt på kanterna, och kom också till många andra situationer där vi skapade bra lägen, säger tränare Marco Werner.

Rebecka Mannström var den som först noterades i målprotokollet, efter ett verkligt snyggt distansskott som sökte sig över en chanslös målvakt och landade vid den bortre stolpen. Det andra målet kom via ett självmål när motståndaren försökte rensa bort ett inlägg efter att Znar Ismaelsson hade kommit runt på sin kant. Rebecka Mannström hann sedan ännu göra sitt andra mål för dagen, även det genom ett välplacerat distansskott, innan lagen gick till pausvila.

Efter pausen fortsatte målkalaset. Halvlekens första mål kom efter bra försvarsarbete av Josefine Sundqvist, som passade bollen till Mimmi Björklund som snyggt klackade den vidare till Carmela Gröngvist som kom runt ute på sin kant. Carmela gjorde inga misstag, utan pangade in kvällens fjärde mål. En stund senare var det Mimmis tur att själv göra mål, efter ett fint inlägg av Patricia Raearo. Några minuter före slutet fastställdes slutresultatet genom en riktig finess - Rebecka Mannström chippade in bollen till Ida Adamsson som sökte sig in bakom försvarslinjen och kyligt placerade bollen i mål.

- Jag är jättenöjd med dagens insats, säger Werner. Nyckelordet idag var lagspel - alla skötte sin uppgift mer än väl och jobbade tillsammans och hjälpte varandra. Det är sådan här fotboll vi skall spela.

Nu gäller det att ladda om och stå för en lika bra insats på onsdag (16.8), då FC Fox kommer på besök till Centrumplan - avspark kl. 20.

Dagens trupp: Jenny Sundblom, Felicia Gröning, Jenni Möller, Josefine Sundqvist, Mimmi Björklund, Ida Adamsson, Jill Illman, Ellen Isberg, Rebecka Mannström, Ida Westerlund, Hanna Kultanen, Znar Ismaelsson, Carmela Grönqvist, Patricia Raearo, Janina Broman
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon