fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Seriefinal på onsdag

På onsdag 13.9 väntar säsongens tuffaste match för EIF:s fotbollsdamer, då HIFK/Stadin Mimmit kommer på besök till Centrumplan. Båda lagen har vunnit många av höstens matcher med stora siffror.

- Det här blir, åtminstone för tillfället, något av en seriefinal. Det lag som vinner den här matchen börjar redan kunna snusa på div.3-platsen, båda lagen är garanterat ute efter en trepoängare. Jag känner inte till något desto mera om motståndaren, men tror att vi kommer att möta ett rutinerat gäng med flera spelare som har erfarenhet av spel högre upp i seriesystemet, säger tränare Marco Werner.

Sin senaste hemmamatch spelade EIF-damerna mot LoPa för knappa två veckor sedan - en match där hela laget stod för en väldigt fin insats och som man vann med hela 7-0.

- Vi har trivts bra på Centrumplan den här hösten och spelat fin fotboll där. För att kunna vinna över HIFK behöver vi ta vid där senaste hemmamatchen slutade. Väldigt viktigt är att vi ligger rätt i position både när vi anfaller och när vi försvarar. Jag vill att vi håller en hög och hård press - tappar vi bollen skall vi snabbt vinna tillbaka den. För att lyckas med det krävs kampvilja och att vi inte viker undan i närkamperna. Även om motståndet säkert kommer att vara tuffare än i många andra matcher måste vi våga spela vårt eget spel och hålla i bollen - dock kommer det säkert att krävas snabbare rörelser utan boll om vi skall lyckas med det. Skall vi vinna den här matchen så krävs det att alla jobbar stenhårt och är hundraprocentigt fokuserade från början till slut. Det här blir knappast någon match där vi bekvämt kan rulla boll och vänta på att motståndarna tröttnar, utan här kommer det att krävas uppoffrande spel i 80 minuter.

Är du nyfiken på hur denna match skall sluta? Kom till Centrumplam onsdag 13.9 kl. 20.00 - gratis inträde, kaffe och tilltugg finns till försäljning. Alla med!
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon