fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
julkalenderheader2018

Damerna gjrode det som behövdes mot seriejumbon

Tabellen spökade med hemmalaget, detta när man på hemmaplan mötte tabell jumbon MaPS och man själv var serieledare. MaPS hade förlorat alla sina tre matcher i inledningen av säsongen emdans EIF gjort tvärtom. Man skulle även vinna denna efter tre mål i den andra halvleken mot noll för MaPS.

Första halvlek bjöda på några chanser för EIF, men främst blev det svaga spelet kvar i minnet. Man passade bort bollen otaliga gånger och kunde inte utnyttja de områden som blev framför MaPS försvaret samt bakom det. Bortalaget hade också en rätt klar taktik med en på topp och resten nere. De försökte sig på kontringar men de var inte vidare lyckade. Speciellt i första halvlek var att Emilia Ekholm stod i målet, detta efter att Mia Bäckström skadade foten på tisdagen. Det var nämligen tänkt att hon skulle stå första halvlek för man visste om att Jenni Möller hade arbetsförhinder och ej kunde stå första halvlek. Ekholm blev dock inte farligt sysselsatt, men skötte de gånger hon blev påkallade fint. Hon styrde även spelet rätt bra från sin position.

Läs mer

EIF:s damer vann över TPV

nyhet 2014 5 17a

EIF:s tog en övertygande seger över Tammerforslaget TPV. Matchen slutade 4 - 2 efter att man ledde vid halvtid med 2 - 1.

Fotbolls lördagen började med dammatchen mellan EIF och TPV, en match som ingår i damernas division II, zon B. Det var tur att det var en fin och varm dag, tur för TPV eftersom man av någon orsak infann sig först 25 minuter före matchstart. Därmed blev deras uppvärmning rätt så begränsad. Säkert en av orsakerna till att EIF kunde gå upp i en 2-0 ledning rätt så tidigt i matchen. Detta gjorde man genom att Anna Portin löpt ifrån försvaret och spelade bollen under Tinja Haikka, TPV:s målvakt, och därefter krutade Victoria Sundblom in följande mål som gick via en försvarare och ställde Haikka.

Läs mer

Åland United tog behärskad seger över kämpande EIF

Åland United hade spelar 22 timmar tidigare mot HJK i Helsingfors och vunnit med två mål mot noll. EIF hade istället satsa på vila, men denna gång räckte det inte till. De regerande mästarna var för starka och vann med 0-6 (0-3) efter en stabil insats.

EIF hade nu för första gången i en tävlingsmatch med sina nyförvärv från KSF. Man ställde upp med ett starkt lag, bytesbänken var dock lite tunn med bara två damspelare samt Jenny Nyman och Emma Westerdahl som spelar i flickor -00. De var också med i matchen mot LoPa.

nyhet 2014 3 30
Första halvlek gick lite sämre, främst för att man inte var så samspelta och försvaret for lite snett. Åland United kom åt att göra sitt första mål från en snabb frispark och i snabb takt följde andra och tredje målet. Man hade också bollen inne en fjärde gång i första halvlek, men då blåste domaren för fel och det blev istället frispark för EIF.

Läs mer

Ensidig tidig seriefinal för damerna

Den tidiga serie finalen var rätt ensidig i de grönvitas favör. Matchen slutade 3-1 (3-0) men ger en jämnare bild av matchen än den egentligen var.

Lagen låg etta och två i tabellen, båda på rent spel. Anmärkningsvärt var att ACK steg från div. III ifjol och är alltså nykomlingar i denna serie. Senast man möttes var i en träningsmatch året innan och då var ACK klart bättre med siffrorna 2-6 på Karis konstgräsplan. Dock bör kommas ihåg att mycket har hänt inom EIF sedan dess och kanske också inom ACK.

Läs mer

Frågor & svar med Jenni Möller

Jenni Möller

Frågor & svar med Jenni Möller.

1. Kan du berätta om din fotbolls karriär?
- Jag började med fotboll för att min broder spelade. Som sju åring deltog jag i FC Honkas sommar läger, men jag var så blyg så vågade först som nio åring att gå med i laget. Som målvakt började jag spela när jag var elva år. När jag var 16 år lyftes jag upp i dam representationslaget och jag fick möjlighet att träna med Finlands bästa damfotbollsspelare (bl.a. landslagsmålvakten Tinja-Riikka ”Tinni” Korpela). Vi vann tre år i rad Finländska mästerskapet. Jag spelade också B-juniormatcher. Kunde inte konkurrera med landslagsmålvakten om speltid, så 2009 bytte jag till FC Espoo (div. I & II). 2012 flyttade jag till Ekenäs och tog kontakt med EIF och undrade om jag kunde ansluta mig. Som 14 åring hade jag en längre paus från fotboll, för då ville jag satsa på ishockey som jag också utövade.
 

Läs mer

Damlaget inför stor utmaning

nyhet 2014 3 4Damerna möter Åland United i Finska Cupen. Motståndarna vann ifjol finska mästerskapet och spelar alltså i finska damligan. Matchen börjar kl. 13:00 i Karis på konstgräsplanen.

En rätt så stor match för de grönvita, några har spelat några liga matcher men för de flesta är det här de hårdaste motståndet såhär långt. På frågan om hur det känns inför matchen och vad man förväntar sig svarar Fanny Kainulainen så här:
- Det känns ganska nervöst men tillika spännande att möta Åland United. Det är inte ofta man får chansen att spela mot ett så bra lag så det ska bli riktigt intressant. Jag förväntar mig en hård match mot ett bra motstånd.

Fanny har spelat fotboll i snart 9 år och för henne har det blivit en livsstil. Hon har utvecklats rätt så mycket på sistonet och receptet bakom det är:
- Jag har varit aktiv på träningarna och tränat hårt. Att spela med äldre och mer erfarna spelare har också utvecklat mig själv till en bättre och starkare spelare. Jag kommer fortsätta träna så mycket och så hårt jag kan så jag utvecklas vidare.

Läs mer

fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon