fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Åland United tog behärskad seger över kämpande EIF

Åland United hade spelar 22 timmar tidigare mot HJK i Helsingfors och vunnit med två mål mot noll. EIF hade istället satsa på vila, men denna gång räckte det inte till. De regerande mästarna var för starka och vann med 0-6 (0-3) efter en stabil insats.

EIF hade nu för första gången i en tävlingsmatch med sina nyförvärv från KSF. Man ställde upp med ett starkt lag, bytesbänken var dock lite tunn med bara två damspelare samt Jenny Nyman och Emma Westerdahl som spelar i flickor -00. De var också med i matchen mot LoPa.

nyhet 2014 3 30
Första halvlek gick lite sämre, främst för att man inte var så samspelta och försvaret for lite snett. Åland United kom åt att göra sitt första mål från en snabb frispark och i snabb takt följde andra och tredje målet. Man hade också bollen inne en fjärde gång i första halvlek, men då blåste domaren för fel och det blev istället frispark för EIF.

Läs mer

Sextett från KSF förstärker EIF

EIF har nu gjort klart med de sex spelare från Kimito Sportförening som varit på träningar under februari månad. Detta är en klar förstärkning till truppen, när alla har div. I rutin samt några erfarenhet från ligan.

Två bekanta namn är systrarna Victoria och Alexandra Sundblom, som är fostrade i EIF men redan spelat ett antal säsonger i KSF. På frågan hur det kommer sig att de är tillbaka i grönvitt och hur det känns svarar de såhär:
- I och med att vi tillbringar sommaren i Ekenäs var EIF ett praktiskt alternativ att överväga. Avgörande var sedan att vi var så pass många spelare med div. I erfarenhet som bestämde oss för EIF, och också det att föreningens målsättning matchar våra. Dessutom blev vi genast varmt mottagna, vilket känns bra!

Läs mer

Damerna vidare i Finska Cupen efter stark andra halvlek

Första halvlek var rätt jämn, resultatmässigt, men sedan i andra ryckte EIF ifrån. Detta mycket tack vare nygamla Anna Portin som inte nöjde sig med ett hat-trick, inte ens fyra mål utan hon gjorde hela fem mål. Matchen på Karis konstgränsplanen slutade 6-1 (1-0).

Unga talanger med i laget

Hemmalaget gjorde en bra insats som helhet, speciellt med tanke på att man inte tränat ihop med de spelare som spelade igår (28.02). Förutom redan nämnda Portin, var Jenni Virranvuo och Josefine Sundqvist med och de är lite osäkra med sin fotbolls framtid. Andra som var nya i laget var Jenny Nyman, Ida Westerlund och Emma Westerdahl, alla dessa kom från flicklaget med spelare födda -00/-01. Förstnämnda spelade hela matchen som mittback och gjorde det mycket bra. Även de andra två gjorde fina och pigga inhopp i andra halvlek i anfallet och på mittfältet.

Läs mer

Damlaget inför stor utmaning

nyhet 2014 3 4Damerna möter Åland United i Finska Cupen. Motståndarna vann ifjol finska mästerskapet och spelar alltså i finska damligan. Matchen börjar kl. 13:00 i Karis på konstgräsplanen.

En rätt så stor match för de grönvita, några har spelat några liga matcher men för de flesta är det här de hårdaste motståndet såhär långt. På frågan om hur det känns inför matchen och vad man förväntar sig svarar Fanny Kainulainen så här:
- Det känns ganska nervöst men tillika spännande att möta Åland United. Det är inte ofta man får chansen att spela mot ett så bra lag så det ska bli riktigt intressant. Jag förväntar mig en hård match mot ett bra motstånd.

Fanny har spelat fotboll i snart 9 år och för henne har det blivit en livsstil. Hon har utvecklats rätt så mycket på sistonet och receptet bakom det är:
- Jag har varit aktiv på träningarna och tränat hårt. Att spela med äldre och mer erfarna spelare har också utvecklat mig själv till en bättre och starkare spelare. Jag kommer fortsätta träna så mycket och så hårt jag kan så jag utvecklas vidare.

Läs mer

Ligalaget Åland United nästa motståndare för damerna i cupen

Ekenäs IF:s fotbollsdamer möter finska mästarlaget Åland United på Karis konstgräsplan. Eftersom EIF spelar på lägre serienivå (division 2) har laget hemmaplansfavör och därför spelas matchen i Karis.

Matchen som ingår i finska cupens tredje omgång spelas söndagen den 30:e mars klockan 13.00. Vinnaren går till kvartsfinal i cupen.

Läs mer

EIF och LoPa inleder fotbollssamarbete

Ekenäs IF och Lojoklubben Lohjan Pallo har ingått ett samarbetsavtal inom damfotbollen. Avtalet offentliggjordes på torsdagen (27.2)

- LoPa har ett lag i B-flickornas FM-serie och spelare därifrån kan få chansen i vårt representationslag i division 2. Våra unga spelare som, kanske inte riktigt ryms i vårt representationslag kan få speltid i LoPas division 4.

- Samarbetsavtalet möjliggör snabba spelarövergångar lagen emellan, säger han.

Ekenäs IF:s andra lag EIF/Akademi som senaste säsong spelade i division 4 kommer inte säsongen 2014 att delta i serieverksamhet.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon