fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Femte segern för damerna

EIF:s fotbollsdamer förlängde i fredags sin rad av stabila insatser i kvalserien till div. 3, då man åkte till Helsingfors för att möta HJK/United.


- Vi gjorde igen en bra match. Målsättningen var att komma hem med tre poäng, och det lyckades vi med. Matchen spelades dock på en gräsplan som inte var i något vidare skick, så något finlir handlade det inte om denna gång. Ett sådant underlag passar egentligen inte alls ihop med det spel vi vill spela, så det blir en utmaning för spelarna att ställa om när bollen inte rör sig som de är vana vid. Vanligtvis använder vi t.ex. målvakten ganska mycket, men då underlaget är sämre kan det vara bättre att undvika att spela bollen alltför mycket hemåt. Mottagningar och passningar blir svårberäknade när underlaget är ojämnt, och den här matchen höll bollen till ganska mycket i luften, säger damlagets tränare Marco Werner.

Den första som lyckades i målskyttet denna match var Znar Ismaelsson, lagets andra mål gjordes av Janina Broman.

- I det stora hela är jag nöjd med matchen, vi gjorde vad vi skulle. Även om planen var svårspelad kändes det som om vi hade kontroll över matchen - vi kom till flera bra lägen och HJK skapade inte några desto farligare situationer, säger Werner.

Sin nästa match spelar EIF-damerna onsdag 13.9 kl. 20.00, då HIFK/Stadin Mimmit gästar Ekenäs och Centrumplan. Före EIF:s match var HIFK-laget överst i tabellen och hittills är de obesegrade under höstomgången - något som de grönvita damerna kommer att göra sitt yttersta för att ändra på.

- Onsdagens match blir något av en seriefinal. Vi förväntar oss en tuff match och är beredda på hård kamp. Publikens stöd betyder mycket för spelarna, så vi hoppas att så många som möjligt hittar till Centrumplan denna kväll, avslutar Werner.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon